Parkingi Park&Ride
Moderator: Wiliam
KLIK
Oszukujesz? Nie zaparkujesz
Kierowcy parkują "na gapę", bo kontrolerzy rzadko zaglądają na park & ride - podaje "Gazeta Stołeczna". Zarząd Transportu Miejskiego chce z tym walczyć. Zamontuje system podobny do tego, który działa w metrze.
Teraz część osób korzysta z miejskich parkingów park & ride, chociaż nie ma wykupionego biletu na komunikację miejską. Na popularnych parkingach blokują miejsca dla uczciwych kierowców. ZTM mówi "dość".
Pokaż i parkuj
Oszustwa mają się skończyć wraz z wprowadzeniem nowego systemu - czytamy w "Stołecznej". Jak to będzie działać? Szlabany przy wjeździe na parking otworzą się dla nas tylko wtedy, gdy do specjalnego czytnika włożymy bilet dobowy, trzydniowy lub kartę miejską.
Na razie na dwóch parkingach
Na razie urządzenia pojawią się tylko na Ursynowie (nad stacją metra "Ursynów") i w Aninie (przy stacji PKP Warszawa Anin), w dniu wprowadzenia podwyżki cen biletów, czyli już 16 sierpnia.
Na pozostałych parkingach, jak tłumaczy "GS" Andrzej Skwarek, rzecznik ZTM, urządzenia będą, gdy tylko znajdą się na nie pieniądze.

- Bastian
- Sułtan Maroka
A jaki bilet?Plesim pisze:Zgodnie z regulaminem P+R aktywny bilet trzeba posiadać podczas wyjazdu z parkingu.Czotyk pisze:A ja myślałem, że nie da się tak po prostu wjechać na P+R i, że jest przy wjazdach szlaban działający jak bramki na stacjach metra
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Rzeczywiście ZTM-owi nie wychodzą kolejne inwestycje: linia tramwajowa na Tarchomin, parkingi przesiadkowe - albo za późno (Okęcie), albo za wcześnie (Niedźwiadek), albo wcale (tu cała lista z Rembertowem na czele). Do tego przebudowa ul. Kasprowicza, która już naprawdę nie wiem, dlaczego znalazła się pod pieczą ZTM. Od inwestycji powinna być w mieście osobna komórka. Niby jest już ZMID, ale to też niezłe lebiegi - większość inwestycji poopóźniana albo rozgrzebana.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No dobrze, ale jak widzisz odbudowę wiaduktu Andersa czy budowę mostu Północnego czy przebudowę Nowowiejskiej od ściany do ściany tak, by "nie przerzucać" tych inwestycji? TW by miały to wszystko robić?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Pominąłeś rozbudowę Młocin. Ciekawe, gdzie zaparkuje Tarchominosa pisze:parkingi przesiadkowe - albo za późno (Okęcie), albo za wcześnie (Niedźwiadek), albo wcale (tu cała lista z Rembertowem na czele)
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow