Zielonkę Bankową przenieśli?!m72 pisze:A widział już ktoś kolejowskaz?
O Kolejach Mazowieckich - KM
Moderator: JacekM
Na wahadle przecież jeździł trójskład w DP.rhemek pisze:Kilka tygodni temu widziałem jadący przez olszynkę trójskład EZT KM. To był przejazd techniczny, czy rzeczywiście gdzieś takie kursują, bo przyznam się ,że od 15 lat w ruchu pasażerskim nie widziałem trójskładu ?
Eee bez przesadyzmu jeździły w zeszłym rozkładzie pociągami 200/1, i 9204/5. W obecnym zresztą też kursują jest jeden pociąg na 3 EZT - 66021 WWO - Wieliszew.rhemek pisze:bo przyznam się ,że od 15 lat w ruchu pasażerskim nie widziałem trójskładu ?
[ Komentarz dodany przez: Bastian: |3 Sie 2011|, 2011 08:36 ]
Korekta cytowania.
No, super jest ten kolejowskazm72 pisze:A widział już ktoś kolejowskaz?
Co do składów 3EZT, przez okres ostatniego zamknięcia średnicy takie pociągi kursowały na niektórych obiegach Warszawa Wileńska - Tłuszcz/Łochów i Małkinia, a także na pociągu 70132 z Wyszkowa do Warszawy.
www.linia29.cal.pl Linia 29 Tłuszcz-Ostrołęka
Nawet AKMy jeździły w trójkę.
http://youtu.be/Ke7h0Wi9Zmw (Newag + Mińsk + Mińsk)
http://youtu.be/Ke7h0Wi9Zmw (Newag + Mińsk + Mińsk)
Znalazłem ciekawy przepis w taryfie KM:
Nie mówiąc już o tym, że to chyba tylko KM praktykuje to, bo kupując bilet w kasie Przewozów Regionalnych na przejazd szynobusem Arrivy z Torunia Głównego przez Toruń Miasto do Torunia Wschodniego nie było żadnego problemu. 
Rozumiem, że to Warszawy też dotyczy.Nie wydaje się biletu na przejazd drogą stanowiącą zamknięty krąg od i do tej samej stacji, a w miejscowościach o więcej niż jednej stacji - również od i do stacji w danej miejscowości.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W ogóle ten przepis jest idiotyczny (abstrahując od sformułowania), jakby tych kilku turystów na tydzień robiących kółeczka miało położyć finanse spółki.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Tylko przy taryfie liniowej nikt by nie zapłacił 2zł za 2km a 100zł za 100km - i nikomu znowu też by się to nie opłacało. A jak zrobisz v_0 w taryfie liniowej, to znów trzeba będzie zakazać kółek, bo kółko będzie gubiło jedno v_0. Wydaje mi się, że jednak są jakieś stałe koszty obsługi pasażera - i to, czy z Wileńskiej jedzie on do Tłuszcza czy do samej Małkini (pewnie ze 2 razy dalej) nie ma dwukrotnego znaczenia.MichalJ pisze:Idiotyczna to jest tak głęboko degresywna taryfa. Przy taryfie liniowej nie ma problemu ani z kółkami, ani z podziałem trasy na kilka spółek...
ŁK