DTP 2011

Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam

Awatar użytkownika
JKTpl
Kontakt:

Post autor: JKTpl » 21 sie 2011, 11:58

Kleszczowa? Super lokalizacja, super dojazd, super autobusy, super wszystko.
DTP są dla zwyczajnych mieszkańców, którzy chcą sobie przybliżyć to i owo z komunikacji, a nie dla podnietków, którzy we własnej stopy stawianiu na błogosławionej ziemi zajezdni X widzą cel życia.

ashir

Post autor: ashir » 21 sie 2011, 12:03

JKTpl pisze:Kleszczowa? Super lokalizacja, super dojazd, super autobusy, super wszystko.
DTP są dla zwyczajnych mieszkańców, którzy chcą sobie przybliżyć to i owo z komunikacji, a nie dla podnietków, którzy we własnej stopy stawianiu na błogosławionej ziemi zajezdni X widzą cel życia.
A co jest fajnego w tym, że na Młocinach stoją SU12/SU18, MANy i Jelcze (nawet Ikarusów nie było :maruda:)? Kiedy je można na codzień spotkać na tej pętli. Ciekawsze jest zwiedzenie zajezdni, taboru na ogół nie dostępnego dla pasażerów itd. ;-)

Awatar użytkownika
MALIN

Post autor: MALIN » 21 sie 2011, 12:05

JKTpl pisze:Kleszczowa? Super lokalizacja, super dojazd, super autobusy, super wszystko.
Zapewne masz na myśli o mnie. :-k Jak ma być gdzieś indziej, to też dobrze, bo ważne jest to,że DTP w ogóle jest organizowany a nie gdzie on ma się odbyć !!!
Transport to życie, transport to pasja, transport to miłość, rzecz jasna 8-)

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 21 sie 2011, 12:08

ashir pisze:
A co jest fajnego w tym, że na Młocinach stoją SU12/SU18, MANy i Jelcze (nawet Ikarusów nie było :maruda:)? Kiedy je można na codzień spotkać na tej pętli. Ciekawsze jest zwiedzenie zajezdni, taboru na ogół nie dostępnego dla pasażerów itd. ;-)
Dlatego, żeby pokazać to, czego pasażer zobaczyć nie może, będzie ORT. Co do Ikarusów: tych nie można spotkać na mieście? Bo ja mam wrażenie, że jeździ ich całkiem sporo.
129, 177, 178, 187, 194, 197, 207, 716, 401, 517, N35, N85, R1, R3, S1.

Nazywam się Major Bień

Awatar użytkownika
MALIN

Post autor: MALIN » 21 sie 2011, 12:12

Szeregowy_Równoległy pisze:. Co do Ikarusów: tych nie można spotkać na mieście? Bo ja mam wrażenie, że jeździ ich całkiem sporo.
Tak.Tylko nie każdy pasażer może wejść do kabiny kierowcy i poczuć się jak kierowca. (-X

ashir

Post autor: ashir » 21 sie 2011, 12:13

Szeregowy_Równoległy pisze:Dlatego, żeby pokazać to, czego pasażer zobaczyć nie może, będzie ORT. Co do Ikarusów: tych nie można spotkać na mieście? Bo ja mam wrażenie, że jeździ ich całkiem sporo.
To fajnie, że będzie można zwiedzić ORT (kiedyś na jednym Zlocie Ogórków tam był przystanek końcowy). :smile: Co do Ikarusów to można, ale jak już jest wystawa taboru to tej marki chyba nie powinno zabraknąć, poza tym lewara nie tak łatwo spotkać. :-P

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 21 sie 2011, 12:18

MALIN pisze:
Szeregowy_Równoległy pisze:. Co do Ikarusów: tych nie można spotkać na mieście? Bo ja mam wrażenie, że jeździ ich całkiem sporo.
Tak.Tylko nie każdy pasażer może wejść do kabiny kierowcy i poczuć się jak kierowca. (-X
To, że pasażerom nie wolno siadać za kierownicą, dotyczy wszystkich wozów, bez względu na markę. Dla pasażera nie będącego miłośnikiem (to do nich adresowana jest impreza) równie ciekawy, albo i ciekawszy może być właśnie nowoczesny tabor. Pomijam, że to właśnie nowymi wozami wypadałoby się chwalić, a nie tym, co ma znikać z ulic.
Mnie dziwi, że ajenci nie biorą udziału w imprezie. Scania, Alpino, Libero, Solina... To też część warszawskiej komunikacji.

Nazywam się Major Bień

Awatar użytkownika
MALIN

Post autor: MALIN » 21 sie 2011, 12:32

Szeregowy_Równoległy pisze: Dla pasażera nie będącego miłośnikiem (to do nich adresowana jest impreza) równie ciekawy, albo i ciekawszy może być właśnie nowoczesny tabor. Pomijam, że to właśnie nowymi wozami wypadałoby się chwalić, a nie tym, co ma znikać z ulic.
Ale jednak trzeba w jakiś sposób pożegnać Ikarusy.Zgadzam się,że nowoczesny tabor powinno się pokazywać,lecz można to bez problemu połączyć ukazując i stary. Z resztą pasażerowie chcą zobaczyć dokładnie czym na co dzień jeżdżą ! A to właśnie o to chodzi w organizowaniu DTP.

ashir

Post autor: ashir » 21 sie 2011, 18:20

Szeregowy_Równoległy pisze:Mnie dziwi, że ajenci nie biorą udziału w imprezie. Scania, Alpino, Libero, Solina... To też część warszawskiej komunikacji.
Najlepiej jakby przyjechało A016. :D

Awatar użytkownika
Domas
(A408 i A451)

Post autor: Domas » 21 sie 2011, 19:14

Jeżeli teoria, że R-3 jest obecnie najnowocześniejszą zajezdnią autobusową to tam można zorganizować DTP. Ewentualnie ten zakład można wybrać jako "model pokazowy" i dowozić zwiedzających najnowszymi SU12/SU18 z Młocin (osobiście wolałbym całość umieścić na R-1, gdzie jest bezpośredni dostęp do zajezdni tramwajowej, ale cóż...). Co do ajentów - co za problem podesłać kierowców z wozami i kazać im przyjechać po nie tego samego dnia wieczorem?

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 21 sie 2011, 20:08

ashir pisze:
Szeregowy_Równoległy pisze:Mnie dziwi, że ajenci nie biorą udziału w imprezie. Scania, Alpino, Libero, Solina... To też część warszawskiej komunikacji.
Najlepiej jakby przyjechało A016. :D
O w życiu :D
Bardziej chodziło mi o to, że pewne rodzaje pojazdów są eksploatowane wyłącznie przez ajentów. A016 to SU12, jakich pełno. Ale na przykład Scanii czy Libero w MZA nie uświadczysz, a też mogłyby być jakąś ciekawostką. Jeśli DTP mają, a chyba mają, być wystawką tego, co nas wozi, to pomijanie ajentów albo jest dziwne, albo ma faktycznie jakieś sensowne uzasadnienie.

Nazywam się Major Bień

ashir

Post autor: ashir » 21 sie 2011, 21:40

Szeregowy_Równoległy pisze:A016 to SU12, jakich pełno.
On jest wyjątkowy. :hyhy: Co do reszty to się w pełni zgadzam. ;-)

Awatar użytkownika
Anna Jaworska

Post autor: Anna Jaworska » 27 sie 2011, 19:35

Nikt nie pomija ajentów. Są zapraszani do rozmów nt wzięcia udziału w DTP poprzez pokazanie swojego taboru i wystawienie stoiska, na takich samych prawach jak choćby MZA czy TW, jednak nic nie możemy zrobić, kiedy słyszymy odpowiedź 'dziękujemy, nie jesteśmy zainteresowani'.

Pokazanie starczego taboru sukcesywnie wycofywanego z ulic i torowisk jest zawsze problematyczne, jako miłośnicy chcemy by się pojawił, jednak przewoźnicy są najczęściej zdania że wolą pokazać to czym można się pochwalić, a więc najnowsze nabytki.

Zajezdnie są kolejnym punktem zapalnym na linii organizatorzy - przewoźnicy my chcemy je pokazywać, dążymy do tego by zostały udostępnione zwiedzającym w jakiejś części, jednak kiedy przewoźnik nie chce czegoś pokazać to nie pokaże i tyle.

To zobaczycie w weekend 17-18 września będzie ciężko wypracowanym kompromisem między organizatorami, a spółkami zarówno kolejowymi, jak i miejskimi.

(Dlaczego mam wrażenie że co roku od 8 lat powtarzam to samo?)
Obrazek Piszę poprawnie po polsku

zanim zaczniesz zawracać dupę - użyj google

ashir

Post autor: ashir » 27 sie 2011, 19:40

Anna Jaworska pisze:Pokazanie starczego taboru sukcesywnie wycofywanego z ulic i torowisk jest zawsze problematyczne, jako miłośnicy chcemy by się pojawił, jednak przewoźnicy są najczęściej zdania że wolą pokazać to czym można się pochwalić, a więc najnowsze nabytki.
Z Ikarusów godny pochwalenia jest 5254. Mam nadzieję, że pojawi się? :smile:

Paweł D.

Post autor: Paweł D. » 27 sie 2011, 20:08

Domasq12 pisze:Co do ajentów - co za problem podesłać kierowców z wozami i kazać im przyjechać po nie tego samego dnia wieczorem?
I postawić je ze szczelnie pozamykanymi drzwiami i oknami?

ODPOWIEDZ