Bo zamiast tym jeździć do oporu w czasie gwarancji i wszelkie usterki zgłaszać do producenta by je usunął to woleli to coś stawiać w krzakach... A gwarancja się skończyła więc tym bardziej będzie częściej stać w krzakach...ashir pisze:I tak bardzo dużo stoi przez te awarie. Zdecydowanie za dużo...
Warszawska Kolej Dojazdowa
Moderator: JacekM
Źródłowpr24.pl pisze: WKD: Kolejka zderzyła się z tirem w Podkowie Leśnej
(27-09-2011 09:28)
Autor: Anna Sołtysiak
Pociąg WKD zderzył się z ciężarówką i wykoleił. Zablokowany jest przejazd przez stację Podkowa Leśna Główna. Utrudnienia potrwają jeszcze przez kilka godzin.
Około godz. 8.35 na przejeździe kolejowym w pobliżu stacji Podkowa Leśna Główna pociąg WKD relacji Warszawa Śródmieście WKD – Milanówek Grudów zderzył się z ciężarówką. Siła zderzenia była tak duża, że pociąg wykoleił się.
Ze wstępnych ustaleń wynika, że kierowca samochodu ciężarowego nie zatrzymał się przed znakiem stop.Służby informują, że nikt nie ucierpiał.
Z powodu wypadku zablokowany został przejazd przez stację Podkowa Leśna Głowna. Pociągi WKD kursują na następujących relacjach: Grodzisk Mazowiecki Radońska – Podkowa Leśna Głowna, Milanówek Grudów – Podkowa Leśna Główna, Podkowa Leśna Wschodnia – Warszawa Śródmieście. Na odcinku Podkowa Leśna Główna – Podkowa Leśna Wschodnia uruchomiona została autobusowa komunikacja zastępcza.
Pasażerowie posiadający ważne bilety WKD w czasie utrudnień mogą korzystać z przejazdów pociągami Kolei Mazowieckich na odcinku Warszawa Śródmieście – Grodzisk Mazowiecki.
Utrudnienia na trasie WKD mogą potrwać jeszcze kilka godzin.
Jeśli ktokolwiek wypowiada się o komunikacji w Pruszkowie, niech nie zapomina, że na północ od torów (Gąsin, Żbików, Bąki) też mieszkają ludzie.
Śp. 714 Ożarów - os. Staszica = to były piękne dni...
Śp. 714 Ożarów - os. Staszica = to były piękne dni...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
a mogly byc tramwaje...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.