Ale co? Była już nagrana zapowiedź? (W to oczywiście wątpie)Bywalec pisze:Nową nazwę krańca widziałem tylko w starych Pesach
Nowe nazwy przystanków
-
Tranzystor
A przeczytałeś to co napisałem. Skoro piszę "Nie sądzę by były odpowiednie zapowiedzi" to znaczy że tylko spekuluję, bo nie słyszałem, a nazwę krańca widziałem z zewnątrz.Tranzystor pisze:Ale co? Była już nagrana zapowiedź? (W to oczywiście wątpie)Bywalec pisze:Nową nazwę krańca widziałem tylko w starych Pesach

Dziś stopiątka na 9 też z OkęciemWalas pisze:SWING na 35 wczoraj jechał z OKĘCIEM.
Muszę jutro popatrzeć
A dziś tramwaje jeździły w kratkę; raz na P+R Al. Krakowska, raz na Okęcie.
Dobre ! Stara (słusznie !) i nowa nazwa krańca na JEDNEJ naklejce 
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Pewnie się nie mieściło. Po nowemu będzie: P+R AL. KRAKOWSKA - AL. KRAKOWSKA - JANKI (PL. SZWEDZKI) - AL. KRAKOWSKA - P+R AL. KRAKOWSKA 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
To jest wręcz żałosne... Pomijając brak kontaktu między pracownikami ZTM (ekspedytorzy jeszcze przed zmianami ustawienia wozów na pętli przestawiali autobusy by tym choć trochę łatwiej się wyjeżdżało z pętli a rzecznik ZTM z uśmiechem mówi, że wszystko jest ok i żadnych sygnałów o nieprawidłowości nie dostał) to jeszcze karanie przewoźników przez ZTM za stare nazwy krańca na wyświetlaczach podczas gdy prawie tydzień po zmianach rozkłady jazdy były nieaktualne a nowe tablice boczne mają napis Okęcie 
/ PL. SZWEDZKI / Bastianie. ZTM-owy grafik nie uznaje tradycyjnych nawiasów. Swoją drogą ciekawe dlaczego? Ja w szkole za taki nawias (ze spacjami w dodatku) dostałbym dwóję.Bastian pisze:Pewnie się nie mieściło. Po nowemu będzie: P+R AL. KRAKOWSKA - AL. KRAKOWSKA - JANKI (PL. SZWEDZKI) - AL. KRAKOWSKA - P+R AL. KRAKOWSKA