Jak to wyliczyłeś?grzegorz pisze:Ograniczenie dla tramwajów w Alejach też kosztuje i też łatwo oszacować ile - ok. 40 sekund.
Kolej w aglomeracji warszawskiej
Moderator: JacekM
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
http://wieliszew.pl/index.php?cmd=aktua ... az&id=1652
Nowy dach nad peronem
W piątek, 2 września, na peronie PKP w Michałowie-Reginowie pracownicy Urzędu Gminy Wieliszew postawili nową wiatę przystankową.
Dla mieszkańców Michałowa-Reginowa oraz osób z okolicznych miejscowości możliwość dojazdów do pracy pociągami SKM z peronu w Michałowie–Reginowie jest niezwykłym ułatwieniem. Jednak codzienne oczekiwania na połączenia mogłyby być znacznie przyjemniejsze , gdyby podróżni mogli schronić się przed niesprzyjającymi warunkami atmosferycznymi pod dachem przystanku, o który nie zadbały władze PKP.
W odpowiedzi na wniosek podróżnych Wójt Gminy Wieliszew Paweł Kownacki postanowił wyjść naprzeciw ich potrzebom i zapewnić im komfort oczekiwania na pociągi poprzez ustawienie na peronie wiaty przystankowej.
Mamy nadzieję, że od tej pory poziom satysfakcji podróżnych będzie znacznie wyższy, a wiata będzie nam wszystkim długo służyła.
Pracownicy Urzędu Gminy Wieliszew ustawiają wiatę przystankową
TS 02.09.2011
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
Nie jestem kolejowym ekspertem, więc pytam: ile jeszcze więcej pociągów zmieści się na średnicy podmiejskiej?
W piątek jechałem o 19.13 ze Śródmieścia do Wesołej. Trochę za wcześnie mi się przyjechało, a na szlugensa nie miałem ochoty, więc dobre 20 min. stałem na peronie i mą uwagę przykuło to, że tych pociągów jest bardzo dużo. I stąd też moje pytanie.
Poza tym już teraz chyba część KMek jeździ przez DwC.
W piątek jechałem o 19.13 ze Śródmieścia do Wesołej. Trochę za wcześnie mi się przyjechało, a na szlugensa nie miałem ochoty, więc dobre 20 min. stałem na peronie i mą uwagę przykuło to, że tych pociągów jest bardzo dużo. I stąd też moje pytanie.
Poza tym już teraz chyba część KMek jeździ przez DwC.