14:15 jechałem do muzeum i już tak było. Wcześniej szczerze mówiąc nie widziałem.MALIN pisze:Przepraszam,lecz tak było tylko po godz 15 dopieroBernard pisze:w szynobusie do muzeum zawsze miejsca siedzące
DTP 2011
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Nie do końca. Wysprzątali, odmalowali niektóre elementy, w wybranych miejscach postawili metalowe płoty. Szkoda, że trawa nie została pomalowana i trylinka nie wymieniona na równą kostkę baumaBernard pisze:Myślałem, że pochowają jakoś autobusy i w miarę poskładają żeby jakoś to wyglądało. A tu proszę, wszystko w stanie takim jak praktycznie na co dzień czyli wszystko totalnie rozgrzebane.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
- MeWa
- Cukiereczek
na Gdańskim lepiej już nie będzie, bo się dworzec skurczył.Bernard pisze:Jeśli chodzi o drugi dzień to wszystko było strasznie ciasno upchane. Praktycznie nie dało się wykonać zdjęcia w taki sposób by uchwycić cały pojazd. Teren też kiepski. Pełno wystających korzeni, doły, dzieci się przewracały. Na Gdańskim było lepiej.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Czyli muszę przeprowadzić rozmowę z Piotrem:-) Rozkład był dla przystanku Metro Młociny 08, a nie postojowego. Poza tym od 16 ulegał zmianie z taktu 20.Bernard pisze:Linia D na Piaski nie bardzo trzymała się rozkładu, #838 pojechał sobie z Młocin 3min. przed czasem
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Ja jak jechałem o 11:45 z Dw. Zachodniego i 12:30 z Muzeum Kolejnictwa i były wolne miejsca, może dużo nie, ale były.MALIN pisze:Od godziny 10:45 obsługiwałem szynobus do końca kursów,więc nie mogę z Twoim zdaniem się zgodzić.Bernard pisze:14:15 jechałem do muzeum i już tak było.
A na początku kursowania D też był opóźniony ten skład np. zamiast odjechać o 11:50 z Metra Młociny, odjechał o 12:03.MisiekK pisze:Czyli muszę przeprowadzić rozmowę z Piotrem:-) Rozkład był dla przystanku Metro Młociny 08, a nie postojowego. Poza tym od 16 ulegał zmianie z taktu 20.Bernard pisze:Linia D na Piaski nie bardzo trzymała się rozkładu, #838 pojechał sobie z Młocin 3min. przed czasem
- a/p TALENT
Niestety, zaliczyłem tylko część kolejową DTP. Wrażenia pozytywne. Całkiem przyzwoicie prezentował się wagon bezprzedziałowy 2 klasy produkcji FPS. Nawet miał podobne wyświetlacze jak railjet, więcej było też miejsc na nogi niż w railjecie.
Przyjemnie prezentowały się elfy, wadą są tylko schody nad wózkiem silnikowy, ale ezt TALENT też ma schodki. Miło było obejrzeć skład muzealnych wagonów ciągnięty przez " Piękną Helenę" / zdźebko uszlajaną piękność niestety /. Osoby towarzyszące były zachwycone stanem utrzymania drezyny "Warszawa" i gracją z jaką poruszała się po torach z nadkompletem pasażerów. Wadą imprezy był niestety przyległy teren DWZ pełen nierówności i innych zasadzek. Pozdrowienia dla spotkanych / widzianych wawkomowiczów.
Przyjemnie prezentowały się elfy, wadą są tylko schody nad wózkiem silnikowy, ale ezt TALENT też ma schodki. Miło było obejrzeć skład muzealnych wagonów ciągnięty przez " Piękną Helenę" / zdźebko uszlajaną piękność niestety /. Osoby towarzyszące były zachwycone stanem utrzymania drezyny "Warszawa" i gracją z jaką poruszała się po torach z nadkompletem pasażerów. Wadą imprezy był niestety przyległy teren DWZ pełen nierówności i innych zasadzek. Pozdrowienia dla spotkanych / widzianych wawkomowiczów.
Idiokracja nas otacza
Tak, ogólnie wszędzie rozdawali kalendarze na 2011 rok - od dużych ściennych po kieszonkowe :O Raz tylko widziałem, że na stoisku ZTM dawali kalendarze trójdzielne ścienne na przyszły rokdrapka pisze:Ryli? A ja chciałem żałować, że się nie załapałem na aktualny rzutkris126 pisze:3. Stoisko Metro: ulotki, balony, kalendarze na 2011r
Moje wrażenia z drugiego dnia DTP również bardzo dobre.ELF-y zaskoczyły mnie-pozytywnie.Ładny,estetyczny i funkcjonalny sposób rozplanowania wnętrza.Dobra kolorystyka.Łódzki skład lokalny też wywarł na mnie dobre wrażenie.
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
Tak to jest jak chłopaki z zaplecza nie wiedzą gdzie są klucze od nastawników. Stąd 838 włączał się do rozkładu od Młocin jako opóźniony i na Piaskach zniwelował opóźnienie. Ale to akurat najmniejszy problem jaki był podczas DTP. Pozostałych na szczęście publiczność nie zauważyła i o to chodzi.ashir pisze:A na początku kursowania D też był opóźniony ten skład np. zamiast odjechać o 11:50 z Metra Młociny, odjechał o 12:03.A chwilę wcześniej zajechał dopiero na pętlę (nie całe 40 minut opóźnienia), a za nim kanciak. A Swing też miał planową przerwę na pętli, więc przez chwilę wszystkie 3 pojazdy były jednocześnie na pętli.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
-
bartoni722