Obiegi i obsługa połączeń KM
Moderator: JacekM
Na AKM nie ma reguły. Pojawiają się wymiennie z czopkami na niektórych "Mrozach". Pewnikiem (o ile były sprawne) był osobowy do Łukowa o 18 z Warszawy, ale ostatnio widziałem na nim chyba 2xEN71.
Generalnie AKM to Ochota, więc te obiegi.
Przy czym widziałem jakoś ostatnio coś a'la AKM w kiblowni Sochaczew (się na słońcu opalała) nie wiem, czy przypadek, czy może jakieś szkolenia albo co...
Ogólnie rzecz biorąc, tam gdzie wcześniej widywałem AKM ostatnio trafiałem czopki. Co się dzieje z AKM - czort wie.
Generalnie AKM to Ochota, więc te obiegi.
Przy czym widziałem jakoś ostatnio coś a'la AKM w kiblowni Sochaczew (się na słońcu opalała) nie wiem, czy przypadek, czy może jakieś szkolenia albo co...
Ogólnie rzecz biorąc, tam gdzie wcześniej widywałem AKM ostatnio trafiałem czopki. Co się dzieje z AKM - czort wie.
-
Pisząc o najnowszych AKMkach miałem na mysli tylko te dwie, które przyjechały w ostatnich dniach z Newagu (pierwsze z kontraktu na 23szt.)
viewtopic.php?p=555146#555146
viewtopic.php?p=555146#555146
(mogę się mylić) ale od kiedy wychodzę na FLIRTA, który dojeżdża do Zachodniej ok. 8.25, to nie pamiętam czegoś takiego. Z dziś:
- ok. 8.10 przy peronie 6, na Wschodnim stał kibel, po czym odjechał wygaszony w kierunku wschodnim. Dziwi mnie dlaczego (gdyby) skończył bieg, to na 6tym i dlaczego nigdy wcześniej go nie widziałem
- ok.8.25, przy 4 peronie Zachodniego stał dwukibel z wyświetlaczem, że jedzie do Warszawy Woli. Jego też pierwszy raz widziałem.
Coś ominąłem do tej pory, jakieś pochodne akcji "Stadion", czy jeszcze coś innego?
- ok. 8.10 przy peronie 6, na Wschodnim stał kibel, po czym odjechał wygaszony w kierunku wschodnim. Dziwi mnie dlaczego (gdyby) skończył bieg, to na 6tym i dlaczego nigdy wcześniej go nie widziałem
- ok.8.25, przy 4 peronie Zachodniego stał dwukibel z wyświetlaczem, że jedzie do Warszawy Woli. Jego też pierwszy raz widziałem.
Coś ominąłem do tej pory, jakieś pochodne akcji "Stadion", czy jeszcze coś innego?
Pewnie ci chodzi o nowy pociąg (504) od dzisiaj rel. Otwock (7:25) - Warszawa Wschodnia (8:01).Michał W. pisze:- ok. 8.10 przy peronie 6, na Wschodnim stał kibel, po czym odjechał wygaszony w kierunku wschodnim. Dziwi mnie dlaczego (gdyby) skończył bieg, to na 6tym i dlaczego nigdy wcześniej go nie widziałem
Na Wschodnim mogłeś widzieć ten pociąg z Otwocka co dojeżdża tylko do WWO - planowo jest o 08:01. Zanim się obrócił i odjechał to i była pewnie 08:10.
Jeżeli nie był to ten z Otwocka to pewnie jakich defekt
Co do Zachodniego - pewnie źle nastawili wyświetlacz, lub jakiś służbowy z Czystego bez zmienionych napisów. Na Czystym ,,parkują'' pociągi co handlowo kończą bieg na Woli.
Jeżeli nie był to ten z Otwocka to pewnie jakich defekt
Co do Zachodniego - pewnie źle nastawili wyświetlacz, lub jakiś służbowy z Czystego bez zmienionych napisów. Na Czystym ,,parkują'' pociągi co handlowo kończą bieg na Woli.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Pochodna jakiś opóźnień i pewnie zapchania siódmego. Na szóstym wbrew pozrorom kilka pociąów kończy bieg.Michał W. pisze:Dziwi mnie dlaczego (gdyby) skończył bieg, to na 6tym
Mógł kończyć bieg na Woli i przetaczać się na Zachodni a dalej na Ochotę lub na Grochów.Michał W. pisze:ok.8.25, przy 4 peronie Zachodniego stał dwukibel z wyświetlaczem, że jedzie do Warszawy Woli.
Zapomniałem wcześniej napisać. Ten kibelek z zachodniego ma już normalnie na wyświetlaczach "Służbowy"
-
- Pan Bułkowski
- Pan Bułkowski
- Pan Bułkowski
To prawda że niektóre Elfy zapuszczają się na północ od Nasielska ale mnie interesuje poc. 633 o 17.12 z Woli do Działdowa.
Narazie jeźdżą EN57 w parce, a i tak na Gdańskim jest już zajęty komplet miejsc siedzących. Stąd moja ciekawość kiedy można liczyć na Elfa o tej godzinie cieszącej się sporym zainteresowaniem?
Narazie jeźdżą EN57 w parce, a i tak na Gdańskim jest już zajęty komplet miejsc siedzących. Stąd moja ciekawość kiedy można liczyć na Elfa o tej godzinie cieszącej się sporym zainteresowaniem?