Nowe pomysĹy ratusza
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
- gregory5576
- Kontakt:
- Bastian
- Sułtan Maroka
Co tam jest? Bo u mnie się otwiera pusta strona
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- gregory5576
- Kontakt:
Bastian pisze:Co tam jest? Bo u mnie się otwiera pusta strona
strategia transportowa
Zrównoważony plan rozwoju transportu publicznego Warszawy
O sprawnym funkcjonowaniu każdej metropolii decyduje transport zbiorowy. Bardzo ważny dokument, wytyczający kierunki rozwoju, m.in. komunikacji w aglomeracji warszawskiej przyjęła Rada Miasta Stołecznego Warszawy 9 lipca 2009 roku (uchwała nr LVIII/1749/2009).
Jest to „Strategia zrównoważonego rozwoju systemu transportowego Warszawy do 2015 roku i na lata kolejne”, w której przedstawiono „Zrównoważony plan rozwoju transportu publicznego Warszawy”.
W części przyjętej strategii, dotyczącej systemu transportu publicznego w Warszawie, zaplanowano do realizacji najważniejsze zadania. Zaliczono do nich:
działanie na rzecz powołania instytucji zarządzającej i koordynującej transport publiczny w obszarze aglomeracji warszawskiej;
modernizację i rozwój systemu komunikacji tramwajowej;
kontynuację rozwoju systemu metra;
usprawnienie komunikacji kolejowej;
integrację systemów transportu;
usprawnienie miejskiej i podmiejskiej komunikacji autobusowej;
wymianę taboru;
racjonalizację przebiegu linii komunikacji publicznej (tzw. marszrutyzacja).
[ Dodano: |4 Paź 2011|, 2011 11:52 ]
Jest tam link ale jakoś nie mogę go skopiować nie chce być aktywny.
[ Dodano: |4 Paź 2011|, 2011 11:53 ]
http://www.ztm.waw.pl/download.php?z=45 ... 36&l=1&m=1
[ Dodano: |4 Paź 2011|, 2011 11:54 ]
teraz powinno być dobrze
- Bastian
- Sułtan Maroka
No i co? Strategia jest dokumentem powszechnie znanym i obowiązującym już od ponad dwóch lat (jako sukcesorka obowiązującej wcześniej przez jakieś dziesięć lat "Polityki transportowej"). Co w tym "nowego"?
W szczególności: co znaczy, że "ZTM już nie wystarcza"?
W szczególności: co znaczy, że "ZTM już nie wystarcza"?
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Roboty dla BDiK nie wystarcza - trzeba ich czymś zająć.Bastian pisze:co znaczy, że "ZTM już nie wystarcza"?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- gregory5576
- Kontakt:
MisiekK pisze:Roboty dla BDiK nie wystarcza - trzeba ich czymś zająć.
Rozumiem,że każda komórka będzie się zajmowała tym czym ma się zajmować i współpracować z innymi, obawaiam się tylko o to ,ąby nie był większy bałagan jak jest.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Gregory, jeszcze raz: co według ciebie się zmienia lub ma się zmienić?