Komunikacja miejska w czasie budowy II linii metra
Moderator: Wiliam
Problemem będą przystanki na Pl. Bankowym w stronę Pragi. Przejazd po trambuspasie na czwartego to norma, pod Błękitnym Wieżowcem też bywają kolejki trzech wozów na raz.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
512 w kierunku Bankowego nie pomogło?
O 10-11. Dziś tak samo. Nie wiem, nie byłem na dole.kilovolt pisze:A o której to było? Po drugiej stronie to najprościej zjechać w dół na P&R w CH Wileńska. A jak właśnie na tym parkingu w tym samym czasie wyglądała sytuacja?Łukasz pisze:A tak przy okazji: dziś na Al.Solidarności pierwsze miejsca parkingowe były dopiero kilkadziesiąt metrów za skrzyżowaniem z Rzeszotarskiej. Patrzyłem nawet, czy za jakiś czas dałoby się wytyczyć parking na drugim pasie - i jakby się zdjęło barierki i położyło kostkę, to by nie było problemu. A może się wkrótce przydać!
[ Dodano: Wto 25 Paź, 2011 ]
To teraz inny problem. Ząbkowska jest zawalona od mniej więcej 14 do 18. Z tego powodu 138 łapie dwugodzinne opóźnienia. I teraz właśnie jechałem 4/138, które na Mokotowie jechało na -9, a była to już 21:30.
Nie wiem co komu po 138 jadącym kilkadziesiąt minut od Targowej do Naczelnikowskiej. IMO w tych godzinach powinno być jednokierunkowo skierowane dookoła, czyli przez Jagiellońską, Al.Solidarności, Kraśnicką, Rzeczną. Dzięki temu przynajmniej przeciwpotok byłby uratowany, a na pewno poprawiłaby się regularność 138.
W zamian za 138, wygiąłbym w tych godzinach 140 przez Rzeczną (żeby się nie myliło: niech się nazywa 340, a 140 niech w tych godzinach nie kursuje (BWL) - a docelowo w ogóle
Nie wiem czy to jest możliwe w ogóle, ale to nie jest tydzień/miesiąc, tylko to są 3 lata.
ŁK
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
E-4 po południu muchy wozi, 510 całodobowo muchy wozi, 178 istnieje wbrew zdrowemu rozsądkowi, 127 jeździ o pół miasta za daleko, 105 i 109 jeżdżą dużo częściej, niż potrzeba... Naprawdę tych kilka brygad nie jest nie do zorganizowania. Kwestia chęci.
Oj, gucio prawda. Popołudniami widzę zapełnione na Nowopotwory. A w niedzielne popołudnia to zapełnienie jest murowane, w tym 25% to kufry paki i skrzynie.Szeregowy_Równoległy pisze:510 całodobowo muchy wozi,
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Mogę potwierdzić. Wiele razy widziałem mocno zapełnione solówki na 510 (np. wczoraj).chester pisze:Oj, gucio prawda. Popołudniami widzę zapełnione na Nowopotwory. A w niedzielne popołudnia to zapełnienie jest murowane, w tym 25% to kufry paki i skrzynie.Szeregowy_Równoległy pisze:510 całodobowo muchy wozi,
To prawda. Jednak faktem jest że na dużej części trasy pokrywa się z 17. Ponieważ przesiadka z linii nowodworsko-tarchomińskich do 17 nie jest dogodna linia dalej jeździ. Można ją skasować i zaproponować lepsze rozwiązanie (np. 186 do Nowodworów i zaproponowanie pasażerom przesiadki w 33). A ta przesiadka przy Parku Olszyna już jest bardziej dogodna.ashir pisze:Mogę potwierdzić. Wiele razy widziałem mocno zapełnione solówki na 510 (np. wczoraj).chester pisze:Oj, gucio prawda. Popołudniami widzę zapełnione na Nowopotwory. A w niedzielne popołudnia to zapełnienie jest murowane, w tym 25% to kufry paki i skrzynie.
- Solaris U10
A ja dziś widziałem jadące 2x510 i obydwa były w ponad 60% zapełnione.ashir pisze:Mogę potwierdzić. Wiele razy widziałem mocno zapełnione solówki na 510 (np. wczoraj).chester pisze:Oj, gucio prawda. Popołudniami widzę zapełnione na Nowopotwory. A w niedzielne popołudnia to zapełnienie jest murowane, w tym 25% to kufry paki i skrzynie.