Komunikacja miejska w czasie budowy II linii metra

Moderator: Wiliam

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 31 paź 2011, 18:57

dzidek pisze:Czy wiadomo coś więcej o zmianie trasy 127? ZTM obiecał korektę trasy zaraz po Wszystkich Świętych czyli decyzja powinna być już podjęta .
Rozkład od 2.11.2011 nadal jest na starą trasę ;)

dzidek

Post autor: dzidek » 31 paź 2011, 19:26

SławekM pisze:
dzidek pisze:Czy wiadomo coś więcej o zmianie trasy 127? ZTM obiecał korektę trasy zaraz po Wszystkich Świętych czyli decyzja powinna być już podjęta .
Rozkład od 2.11.2011 nadal jest na starą trasę ;)
Wątpię by zmiana nastąpiła tak szybko. Bardziej bym obstawiał 7.11.2011 no ale zobaczymy. ;)

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 31 paź 2011, 20:18

KwZ pisze:To w ogólnych uwagach: docelową grupą klientów mają być kierowcy dojeżdżający codziennie do pracy, ale z Tarchodworów, a nie Łodzi.
Nie no, jeśli ktoś z Tarchomina dojeżdża autem do pracy, to albo jedzie na drugi koniec miasta, więc auto mu znacznie pomaga w dojazdach, albo w życiu nie oderwiesz go od kierownicy...
Właśnie, przydałby się inny, bardziej miarodajny sposób zrobienia takiej ankiety: wśród kierowców, a nie pasażerów. Bo ja bym bardziej celował w dojeżdżających spod Wawy...
Szczerze mówiąc nie wierzę, że ta ankieta ma zadecydować o czymkolwiek. Prędzej traktowałbym ją jako pierwsza część/przygotowanie do kampanii informacyjnej. Nie wierzę, że ktoś podejmie decyzję o zainwestowaniu iluś tam set złotych na podstawie ankiety internetowej...

I taka uwaga ogólna: Łódź przywołałem trochę dla zgrywu, trochę z przekory jako reakcja na argument o 45-minutowych dojazdach... (zresztą zaznaczyłem, że kierunek łódzki to Okęcie, a nie nowy P+R Śliwice).

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 31 paź 2011, 20:58

reserved pisze: Swoją drogą mam koleżankę, która mieszka w Magdalence. Dojeżdża podmiejskim i tramwajem z Okęcia do Centrum i mówi, że podróż zajmuje jej tylko godzinę. Czy to możliwe?! 8-( To ja tyle na Włodarzewską dojeżdżam prawie. :D
20 minut autobus, 25 minut tramwaj, 5 minut przesiadka, 10 minut spóźnienia z korka w Raszynie. Razem 60 minut.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 31 paź 2011, 21:37

Plus brak wrodzonego pecha i kieszonkowego zakrzywiacza czasu przejazdu na niekorzysc tramwaju...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 31 paź 2011, 22:22

person pisze: wśród kierowców, a nie pasażerów. Bo ja bym bardziej celował w dojeżdżających spod Wawy...
Szczerze mówiąc nie wierzę, że ta ankieta ma zadecydować o czymkolwiek. Prędzej traktowałbym ją jako pierwsza część/przygotowanie do kampanii informacyjnej. Nie wierzę, że ktoś podejmie decyzję o zainwestowaniu iluś tam set złotych na podstawie ankiety internetowej...
OK, może być spod Warszawy - Legionowa czy innego Serocka. To rzeczywiście ma więcej sensu. Lecz dla nich docelowym miejscem na P+R powinna być Winnica.

Dochodzi tylko pytanie, czy tacy kierowcy nie woleliby Młocin, które po oddaniu Mostu Północnego będą niedaleko (w min).
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 31 paź 2011, 23:12

KwZ pisze:
person pisze: wśród kierowców, a nie pasażerów. Bo ja bym bardziej celował w dojeżdżających spod Wawy...
OK, może być spod Warszawy - Legionowa czy innego Serocka. To rzeczywiście ma więcej sensu. Lecz dla nich docelowym miejscem na P+R powinna być Winnica.

Dochodzi tylko pytanie, czy tacy kierowcy nie woleliby Młocin, które po oddaniu Mostu Północnego będą niedaleko (w min).
zależy gdzie kto dojeżdża.
Zresztą na Młocinach chyba i tak niedługo problem z miejscem będzie.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

MichalJ

Post autor: MichalJ » 31 paź 2011, 23:14

Chyba już jest...

pasażer

Post autor: pasażer » 01 lis 2011, 1:23

Wie ktoś dlaczego Kijowska 51 nie obwiązuje dla 123, 146 i 147 bo dla wszystkich innych tak. Przecież jeszcze do 1.12. nie będzie Zielenieckiej 01?

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 01 lis 2011, 2:10

MichalJ pisze:Chyba już jest...
I dlatego jego powiększenie byłoby bezpieczniejsze. Faktycznie, należałoby się zastanowić, gdzie ci kierowcy mieliby jechać dalej. Jeśli do metra, to Młociny. Jeśli na Pragę, to chyba lokalizacja jest ok. Ale bez danych ilościowych to takie gdybanie.

Wie ktoś, czy ten parking miałby mieć połączenie z tramwajami z mostu Krasińskiego?

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 01 lis 2011, 2:23

KwZ pisze:Wie ktoś, czy ten parking miałby mieć połączenie z tramwajami z mostu Krasińskiego?
ale kiedy będzie most Krasińskiego... Mi się wydaje, że ten parking przy Jagiellońskiej to ma być rozwiązanie głównie tymczasowe
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 01 lis 2011, 6:04

KwZ pisze:Lecz dla nich docelowym miejscem na P+R powinna być Winnica.
Nie dyskutujemy o docelowych rozwiązaniach, ale o tymczasowych. Czy już podano termin oddania do użytku Mostu Północnego i pętli tramwajowej na Winnicy?

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 01 lis 2011, 8:11

Pamiętam, jak ZTM zarzekał się, że będzie to miało miejsce do końca 2011 roku ...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 01 lis 2011, 10:28

Inżynierze, ale teraz to takie zdania do działu humor :D

Most Północny - za dwa (?) miesiące. Winnica - w lesie. Chociaż ZTM oficjalnie twierdzi, że już tylko 2 lata. Jakiej wielkości miałyby to być nakłady?

Awatar użytkownika
Domas
(A408 i A451)

Post autor: Domas » 02 lis 2011, 18:34

Wracając dzisiaj około godziny 17 do domu trochę musiałem sobie poczekać na przesiadkę na Dworcu Wileńskim i poobserwowałem rozłożenie pasażerów w liniach (162, 517 etc.) jadących od strony Mostu Świętokrzyskiego i Poniatowskiego. Wysnułem kilka wniosków, a jednym z nich jest cały czas podtrzymywany przeze mnie pomysł skrócenia 517. 162 jeździło zapchane, a 517, którego rozkład w jako-takim takcie z wyżej wymienionym 162, jeździ puste. Kolejna rzecz - 166 w godzinach porannych na odcinku Ząbkowska - Plac Hallera potrafi być przepełnione. Czy nie warto by faktycznie skasować 302 i wzmocnić 166 do częstotliwości 10/20/20?

ODPOWIEDZ