Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu
Moderator: JacekM
-
wczoraj ogólnie było zamieszanie na WWK
Najpierw szyna w Falenicy i poskracane pociągi / dużo pociągów na torach postojowych na wschodniej /
ok 16:45 padła jednostka KM na moście w kierunku zachodnim za nią flirt wiec bez możliwości zepchnięcia / jeszcze więcej pociągów na wschodniej /
pociąg 20557 do otwocka +10 minut przed wschodnia czekał na wjazd na perony potem +20 minut kolejnego opóźnienia na Gocławku czekał na karetkę dalej nie wiem czy dojechał bo na Gocławku zmieniłem środek lokomocji
Najpierw szyna w Falenicy i poskracane pociągi / dużo pociągów na torach postojowych na wschodniej /
ok 16:45 padła jednostka KM na moście w kierunku zachodnim za nią flirt wiec bez możliwości zepchnięcia / jeszcze więcej pociągów na wschodniej /
pociąg 20557 do otwocka +10 minut przed wschodnia czekał na wjazd na perony potem +20 minut kolejnego opóźnienia na Gocławku czekał na karetkę dalej nie wiem czy dojechał bo na Gocławku zmieniłem środek lokomocji
- Pan Bułkowski
dziś ok. 5:20 poc. 61200 jadący z Jeleniej Góry do Warszawy Wschodniej przed p.o. Warszawa Ursus potrącił człowieka przechodzącego w niewłaściwym miejscu przez tory, który poniósł śmierć na miejscu. Ok. 8:40 skład ruszył w dalszą drogę. Z tej "okazji" wszystkie pociągi kursowały po torach podmiejskich w obydwie strony.
M-1 PKS S-1 7 9 709 727 KM1 KM8 WKD N85
KM WPR: 1, 2
KM WPR: 1, 2