reserved pisze:rz*.ZEA_R-0 pisze:uwieżyć
Między wiarą a życiem jest mała różnica.
Szkoda, że o 127 (oby 127
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
reserved pisze:rz*.ZEA_R-0 pisze:uwieżyć
Między wiarą a życiem jest mała różnica.
517 na szczęście nie ruszali i mam nadzieję, że żadnego skrócenia nie będzie. Takie siekiery to jeszcze więcej przyciągają ludzi i mimo tego jest tłok. Ile już dołożono wozów, a ciągle za mało na trasie W-Z.reserved pisze:Ja tylko mam nadzieję, że 517 oszczędzą.![]()
A te dodane kursy na 160 to Stalowa obsługiwać będzie?
W sumie poza 127 jeszcze Stalowa mogłaby odzyskać wozy z 517 właśnie po skróceniu do Pl3+.
Jak stałem na Wileńskim to połowa pytań kończyła się odpowiedzią "517". Ta linia ewidentnie jest tam potrzebna, przynajmniej dopóki jest rozkopane metro.ashir pisze:517 na szczęście nie ruszali i mam nadzieję, że żadnego skrócenia nie będzie. Takie siekiery to jeszcze więcej przyciągają ludzi i mimo tego jest tłok.
To jest często kwestia stad. Dołożysz milion wozów to Ci 12 przyjedzie jeden po drugim a potem przez 10 min nic. Zresztą z tą frekwencją to jest różnie. W zeszłym tygodniu jak obserwowałem to bywało, że jechały dwa 512 jeden za drugim, w pierwszym sporo miejsc siedzących, drugi wypchany do granic możliwości.ashir pisze:Ile już dołożono wozów, a ciągle za mało na trasie W-Z.
No jest potrzebna, teraz nawet punktualna, ludzie jednak jeżdżą w porównaniu do np. 214, a że ciągnie się przez całe miasto to cóż. Dla ZTMu to główny argument, chętnie by się tej linii pozbyli.reserved pisze:Jak stałem na Wileńskim to połowa pytań kończyła się odpowiedzią "517". Ta linia ewidentnie jest tam potrzebna, przynajmniej dopóki jest rozkopane metro.
Było na FB. Od 1.12. 517 zostanie skrócone do pl.Trzech Krzyży. Zastąpi je na Targówku wzmocnione (jak widać troche wcześniej) 160 oraz 460.ashir pisze:517 na szczęście nie ruszali i mam nadzieję, że żadnego skrócenia nie będzie. Takie siekiery to jeszcze więcej przyciągają ludzi i mimo tego jest tłok. Ile już dołożono wozów, a ciągle za mało na trasie W-Z.reserved pisze:Ja tylko mam nadzieję, że 517 oszczędzą.![]()
A te dodane kursy na 160 to Stalowa obsługiwać będzie?
W sumie poza 127 jeszcze Stalowa mogłaby odzyskać wozy z 517 właśnie po skróceniu do Pl3+.
Wielu ludzi pytało się o dojazd z Wileńskiego na Ochotę, na Włochy itd. Kiedy proponowałem im tramwaj + coś z przesiadką to ludzie od razu się peszyli, chcieli koniecznie 517. Może narażę się tutaj na sporo epitetów pod moim kierunkiem, ale wydaje mi się, że o ile sam Targówek może tej linii nie potrzebować (bo ma choćby 160 i wiele innych częstych linii), to Wileński już tak. Jest to pewna alternatywa w dojeździe choćby do Centrum (teraz nie ma 25 z Targowej, dlatego 517 po tej trasie jest solidnym zastępstwem). Może warto dać chociaż 517 nie wiem, gdzieś do Placu Hallera np.? (najbliższa pętla tak żeby zahaczał autobus o Wileński). To nie musi być linia bezpośrednia door-to-door, ale jeżeli ktoś jedzie z Targówka na powiedzmy Pl. Narutowicza (bo o dziwo aż parę osób pytało się o dojazd tam), to i tak musiałoby dojechać do Wileńskiego żeby wsiąść w 517. Wileński to jest dla tej linii spory generator ruchu. Takie obserwacje nabyłem w czasie 4 dni stania na Wileńskim rano.ashir pisze:No jest potrzebna, teraz nawet punktualna, ludzie jednak jeżdżą w porównaniu do np. 214, a że ciągnie się przez całe miasto to cóż. Dla ZTMu to główny argument, chętnie by się tej linii pozbyli.
Linię w relacji Targówek - Centrum zastąpi 160 i 460? ?Georg pisze:Zastąpi je na Targówku wzmocnione (jak widać troche wcześniej) 160 oraz 460.
Jesli brac na powaznie wolania fanow dawnego 520 z Zoliborza, Nowy Swiat to jest "nigdzie" i dlatego z checia oddadza 116 za powrot 520reserved pisze: No tak... kolejna linia na Ratusz Arsenał, i kolejna linia mniej w okolice Nowego Światu. Nic dodać nic ująć.
I 460 będzie jeździło na Targówek, a 160 jeździło wręcz puste tak że bez problemu wejdę do wozu? Ponadto obie linie zawiozą mnie do Muzeum Narodowego, Pl. Narutowicza, Dw. Zachodniego czy Beresteckiej?Georg pisze:Było na FB. Od 1.12. 517 zostanie skrócone do pl.Trzech Krzyży. Zastąpi je na Targówku wzmocnione (jak widać troche wcześniej) 160 oraz 460.
Na Pl. Hallera to raczej nie ma miejsca, a jak by miało dojeżdżać na Pl. Hallera to na Targówek jest raptem kawałek dalej, a ile korzyści daje.reserved pisze:Wielu ludzi pytało się o dojazd z Wileńskiego na Ochotę, na Włochy itd. Kiedy proponowałem im tramwaj + coś z przesiadką to ludzie od razu się peszyli, chcieli koniecznie 517. Może narażę się tutaj na sporo epitetów pod moim kierunkiem, ale wydaje mi się, że o ile sam Targówek może tej linii nie potrzebować (bo ma choćby 160 i wiele innych częstych linii), to Wileński już tak. Jest to pewna alternatywa w dojeździe choćby do Centrum (teraz nie ma 25 z Targowej, dlatego 517 po tej trasie jest solidnym zastępstwem). Może warto dać chociaż 517 nie wiem, gdzieś do Placu Hallera np.? (najbliższa pętla tak żeby zahaczał autobus o Wileński). To nie musi być linia bezpośrednia door-to-door, ale jeżeli ktoś jedzie z Targówka na powiedzmy Pl. Narutowicza (bo o dziwo aż parę osób pytało się o dojazd tam), to i tak musiałoby dojechać do Wileńskiego żeby wsiąść w 517. Wileński to jest dla tej linii spory generator ruchu. Takie obserwacje nabyłem w czasie 4 dni stania na Wileńskim rano.
Na facebooku nie było mowy nic o 160 i 460.Georg pisze:Było na FB. Od 1.12. 517 zostanie skrócone do pl.Trzech Krzyży. Zastąpi je na Targówku wzmocnione (jak widać troche wcześniej) 160 oraz 460.ashir pisze:517 na szczęście nie ruszali i mam nadzieję, że żadnego skrócenia nie będzie. Takie siekiery to jeszcze więcej przyciągają ludzi i mimo tego jest tłok. Ile już dołożono wozów, a ciągle za mało na trasie W-Z.
Ależ oczywiście, że proponowałem! Ludzie uparli się, że wolą bezpośredni 517, po około 10 takich pytaniach stwierdziłem, że ludzi od razu kieruję do 517.fik pisze:Bo nie może dojechać na Bankowy i wsiąść w 15. #małedramaty
No wiesz, jakaś baba podeszła i się mnie spytała czy już 4 tu nie jeździ. Powiedziałem, że nie ale zanim jej wytłumaczyłem co w zamian szybko poszła. Także no comment.Szeregowy_Równoległy pisze:A dojazdu do centrum nie zapewnia 18.