Jak dojechać szybko i sprawnie?
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
- Bastian
- Sułtan Maroka
9:18 KM do W-wa Wola (10:02), przejść na zachodni, SKM 10:19 na 10:24 we Włochach. Ewentualnie KM o 10:12 do W-wa Al. Jerozolimskie na 10:16. Zależy, w które miejsce Popularnej.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Osiedle Młodych to tak średnio przy stacji jest... Albo trzeba dojść do Legionowa Przystanek (wtedy odjazd 3 minuty wcześniej), albo podjechać do Legionowa Piaski, ale wtedy inaczej:
Osiedle Młodych 731 8:38 PKP L. Piaski 8:43
Legionowo Piaski 8:55 Warszawa Gdańska 9:26
i tu można czekać na tamten pociąg na Wolę, ale szybciej będzie metrem i dalej ze Śródmieścia
9:44 (jak się zdąży) lub 9:54 do Włoch, przyjazd odpowiednio 9:58 lub 10:06.
Osiedle Młodych 731 8:38 PKP L. Piaski 8:43
Legionowo Piaski 8:55 Warszawa Gdańska 9:26
i tu można czekać na tamten pociąg na Wolę, ale szybciej będzie metrem i dalej ze Śródmieścia
9:44 (jak się zdąży) lub 9:54 do Włoch, przyjazd odpowiednio 9:58 lub 10:06.
W sobotę wybieram się na al. Nadwiślańską 96 w Józefowie, a więc przystanek Podleśna.
Wymyśliłem zatem opcję 148+702 - odpowiednio o 15.51 z Poleczki i 16.50 z Wiatracznej.
Dojechać tam chcę na jakąś 17.15-18.
Na czasie przejazdu nie zależy mi aż tak bardzo, więc 15 min. wte czy wewte to dla mnie nie różnica.
Pytanie jest następujące: może lepiej koleją? Bo że fajniej, to wiem i właśnie dlatego pytam
Z tego, co widzę, to jednak ten przystanek jest kawałek od torów, więc może ktoś się orientuje czy da się czymś podjechać albo dojść w mniej niż 20 min.?
Wymyśliłem zatem opcję 148+702 - odpowiednio o 15.51 z Poleczki i 16.50 z Wiatracznej.
Dojechać tam chcę na jakąś 17.15-18.
Na czasie przejazdu nie zależy mi aż tak bardzo, więc 15 min. wte czy wewte to dla mnie nie różnica.
Pytanie jest następujące: może lepiej koleją? Bo że fajniej, to wiem i właśnie dlatego pytam
Z tego, co widzę, to jednak ten przystanek jest kawałek od torów, więc może ktoś się orientuje czy da się czymś podjechać albo dojść w mniej niż 20 min.?
- R-9 Chełmska
Od PKP Michalin jest dobre 3km. Komunikacji w kierunku poprzecznym Józefów chyba nie posiada... Zamiast ZTM możesz ewentualnie dojechać tam Mini-Busem: http://www.minibus.com.pl/nowa/2011/roz ... 062011.pdf
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
Co do powrotu, to nie jest tak źle - orzeźwiający spacerek w stronę Bysławskiej i N75 można złapać (raz na godzinę) - to by było bliżej niż drałować w stronę torów w Józefowie. Z N75 masz na przystanku Bora-Komorowskiego przesiadkę w N03 na Ursynów (5 minut czekania). Taksówka jest dla wygodnickich 
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Gdzie jest mnie beznadziena przesiadka z pociagu? Pkp Okecie na 148 czy Pkp sluzewiec na 504?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wybrałem Piaseczno i 709. Czy czasowo się opłaciło - nie wiem, ale przesiadka tam jest, jak na warunki krajowe, rewelacyjna.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Stary Pingwin
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Rozkład sprawiał wrażenie, jakby strefy dla szczytu popołudniowego były takie same, jak dla porannego.
Powiedzcie mi drodzy moi imprezowicze. Jak najlepiej dostać się z okolic UW tak, żeby mieć dogodną przesiadkę w N38/N88? Dogodna tzn. minimum chodzenia maksimum jechania. Bo w sumie można podjechać N44 czy czymś tam pod Złote Tarasy i przejść na Aleje, ale może jest jakiś dogodniejszy punkt na przesiadkę?
-
bartoni722