Komunikacja na Targówku
Moderator: Wiliam
A czy 500 nie jest linią turystyczną do Arkadii przypadkiem?KwZ pisze:Bo setka się kojarzy ludziom z linią turystyczną. A poza tym szkoda byłoby zajmować okrągły numer.
Tak myślałem, że wlepią jej ten przystanek, a co do Rogowskiej, to pewnie już tylko kwestia czasu. Niech tylko zaczną wpływać skargi do ZTM: "Że jak to k*a? A my?". Oby tylko nie dodali jej Namysłowskiej jako NŻ, albo Wybrzeża Helskiego
PS: Przepraszam za wulgaryzm, ale wydał mi się konieczny w mojej wypowiedzi.
A może ZTM ma jednak w jakichś nieco dalszych planach podział 127? Wówczas jej północny odcinek zostanie połączony z 500, które przy takiej okazji zostanie uzwyklone? Pozostaje oczywiście kwestia numerka, ale też niewykluczone, że jednak odzyskany zostanie nr 173, który otrzyma lewobrzeżna częsć podzielonego 127. A samo 127 będzie właśnie jeździć na trasie Podgrodzie-Rondo Babka
No tak, wspaniała pseudo-historyczność numerków. W takim układzie 444 powinno zwać się 100, bo przecież gówniana historyczność numerka.KwZ pisze:Bo setka się kojarzy ludziom z linią turystyczną. A poza tym szkoda byłoby zajmować okrągły numer.
Aha, 100 mi się nie kojarzy z linią turystyczną tylko z jednym z najgłupszych wynalazków, dlatego niech ten numer zostanie jakoś na nowo użyty, co by na myśl o linii 100 nie przychodził wstręt, jak można było stworzyć tak kuriozalną linię.