Pewnie mówisz o gazetce Echo, a 500 tam raczej nie będzie stawać.radeom pisze:Ech, czyli jednak powstanie.O tym przystanku słyszałem już parę lat temu, czytałem artykuł o nim w jakiejś osiedlowej gazetce, ale nie przypuszczałem, że coś z tego wyniknie. 500 też będzie tam stawać?
Stan techniczny przystanków
Moderator: Wiliam
To sie pomyliles. Od dzis zatrzymuja sie tam wszystkie "na zadanie". Rowniez 500-tka.ashir pisze:Pewnie mówisz o gazetce Echo, a 500 tam raczej nie będzie stawać.radeom pisze:Ech, czyli jednak powstanie.O tym przystanku słyszałem już parę lat temu, czytałem artykuł o nim w jakiejś osiedlowej gazetce, ale nie przypuszczałem, że coś z tego wyniknie. 500 też będzie tam stawać?
185 - najlepsza linia w mieście!
Uszkodzone barierki przy przystanku tramwajowym na Pl.Konstytucji (widziane w Polsat News)
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Któryś przystanek autobusowy ponoć spłonął...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Słupek JANA PAWŁA II 01 padł pod naporem wiatru i leży, biedny, na chodniku.
Tak sobie czytam to, że informujecie o jakimś przewróconym znaku, czy zbitej szybie na przystanku X i Y... A mnie denerwuje jedno, że większość przystanków w naszej kochanej Stolicy jest kompletnie nie nadająca się przez osoby prowadzące wózki dziecięce. Jako, że jestem ojcem 5-miesięcznego szkraba, zdarzyło mi się już jeździć komunikacją z wózkiem. Pomijam fakt, że większości kierowców autobusów (mówię o tych, z którymi miałem okazję jeździć) nie obchodzą ludzie z wózkami dziecięcymi i ciężko jest im zrobić przyklęk (BTW, czy gnioty mają przyklęk?). Ale nawet jak już któryś wspaniałomyślnie ten przyklęk zrobi, to okazuje się, że jest jeszcze wysoki stopień i mimo wszystko wózek trzeba dźwigać. Pół biedy, jeśli jedzie facet, ale kobitka z dużym wózkiem gondolowym ma naprawdę problem. Przystanki, nawet te wyremontowane niedawno mają skandalicznie niskie krawężniki i są kompletnie niedostosowane do autobusów. Podam tylko kilka przykładów z moich podróży: Bartnicza, Rembielińska, Rondo żaba, Rondo Starzyńskiego, Dw. Wileński, Rondo Waszyngtona, Międzynarodowa, Saska, Stacja Krwiodawstwa, Afrykańska. To tylko te przystanki, z których korzystałem z wózkiem, ale można podpasować praktycznie dowolny.
Wybaczcie koledzy mój elaborat, może nawet w złym miejscu, ale musiałem to z siebie wyrzucić...
Wybaczcie koledzy mój elaborat, może nawet w złym miejscu, ale musiałem to z siebie wyrzucić...
MotorMan 
A propos wózków i przyklęków, ostatnio jakieś małżeństwo z nieworodkiem tak się spieszyło z wysiadaniem z klękającego właśnie Solarisa na 180, że udało im się zakleszczyć przednie koła wózka między krawężnikiem a autobusem. Nie pytajcie jak oni tego (razem z kierowcą) dokonali.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.