Objazdy i inne okresowe zmiany tras - 2011
Moderator: Wiliam
Jakbyś nie zauważył to trolejbusów już nie ma (i raczej już nie będzie) w Warszawieashir pisze:To są linie trolejbusowe.ZEA_R-0 pisze:50-59 puste (kiedy za 200 lat zacznie brakować numerków zwykłych można tu przeżucić okresowe)
Więc jak już to były. I nie widzę sensu takiego podejścia, żeby zostawić 5x bo były trolejbusowe. I tak już większość warszawiaków nie pamięta o trolejbusach (a młodzi nawet nie wiedzą, że takowe były).
-
Pogot Wypadkowy
A widziałeś jaka jest możliwość skrętu z Lubelskiej w lewo w Grochowską?SławekM pisze:Nie doczytałem. W takim razie mogłoby to to od strony Lubelskiej jeździć do Wiatracznej...snooker pisze:Nie mówię, że nocna linia tramwajowa jest to najlepszy pomysł, ale w jaki sposób takie Z-2 miałoby zastąpić nocne autobusy na Grochowskiej?
[ Dodano: |10 Lis 2011|, 2011 20:36 ]
Mylisz się. I to bardzo.ashir pisze:Zakres cały czas jest przeznaczony dla trolejbusów, a że żaden nie jeździ to cóż.
[ Dodano: |10 Lis 2011|, 2011 20:38 ]
Można było jeździć jedną brygadą co 30 min. Tylko wtedy motorowy nie miałby prawie w ogóle przerw...jasiu pisze:Szczególnie z częstotliwością co 20 min.SławekM pisze:Sensowność uruchomienia linii tramwajowej 53 jest zerowa.
/Pogot
- Bastian
- Sułtan Maroka
6X miały być cmentarne.pawcio pisze:Był jeden zestaw 50-79 jako inne linie tramwajowe. Dalszy jej podział (widoczny realnie tylko w 7x), to już twórczość własna tramwajowych rozkładowców ZTM. Generalnie jedna dziesiątka miała być na cmentarne, nie pomnę już która, bo w dobie Cx (znacznie lepszej koncepcji), nie ma to znaczenia.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Widziałem. Z okazji remontu tego nieszczęsnego skrzyżowania jest dozwolony skręt w lewo z Lubelskiej w Grochowską. Nawet sygnalizację świetlną przystosowano do tego typu skrętu.Pogot Wypadkowy pisze:A widziałeś jaka jest możliwość skrętu z Lubelskiej w lewo w Grochowską?![]()
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Jaka jest średnia wieku warszawiaków? Ilu z nich żyło w latach 60. czy 80., gdy jeździły trolejbusy?ZEA_R-0 pisze:I tak już większość warszawiaków nie pamięta o trolejbusach (a młodzi nawet nie wiedzą, że takowe były).
Ja bym obstawiał, że co najmniej 2/3 Ursynowa, 1/2 Śródmieścia oraz część Mokotowa i Ochoty pamięta.
-
Pogot Wypadkowy
Teraz to i ja widziałemrufio198 pisze:Widziałem. Z okazji remontu tego nieszczęsnego skrzyżowania jest dozwolony skręt w lewo z Lubelskiej w Grochowską. Nawet sygnalizację świetlną przystosowano do tego typu skrętu.Pogot Wypadkowy pisze:A widziałeś jaka jest możliwość skrętu z Lubelskiej w lewo w Grochowską?![]()
/Pogot
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
53 to idiotyczny pomysł, ale przynajmniej wiadomo, na co - między innym - poszły wozokilometry zabrane Ochocie z 1 i 7 w DS.
A 20-miutowa częstotliwość jest jak splunięcie w twarz pasażerom korzystającym np. z trasy w ul. Nowowiejskiej w wakacje...
A 20-miutowa częstotliwość jest jak splunięcie w twarz pasażerom korzystającym np. z trasy w ul. Nowowiejskiej w wakacje...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Być może, ale to zapewne nie jedyne kilometry, które dzięki tym cięciom będzie można zmarnować.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
ZTM pisze:Remont krańca MARYSIN
od 14.11.2011 (poniedziałek)
W związku z remontem pętli MARYSIN i jednoczesnym całkowitym jej wyłączeniem z ruchu od dnia 14.11.2011 od początku kursowania linii 215, 401 i 520 do odwołania (około 2 miesiące) wprowadza się następujące zmiany w ich kursowaniu:
Linia 215: MOKRY ŁUG – … – Wspólna – Korkowa – zawrotka na rondzie przy skrzyżowaniu ulic Korkowa/Łysakowska/Stepowa/Rekrucka – ŁYSAKOWSKA 02 (postój) – Korkowa – … – al. Sztandarów – MOKRY ŁUG;
Linia 401: URSUS-NIEDŹWIADEK – … – Okularowa – Stepowa – ŁYSAKOWSKA 54 (przystanek dla wys.) – zawrotka na rondzie przy skrzyżowaniu ulic Korkowa/Łysakowska/Stepowa/Rekrucka – Stepowa – ŁYSAKOWSKA 53 (postój, przystanek dla wsiadających) – Stepowa – Okularowa – … – URSUS-NIEDŹWIADEK;
Linia 520: ZNANA – … – Stepowa – Korkowa – Potockich – Bychowska – BYCHOWSKA 52 (przystanek krańcowy) – Kościuszkowców – Korkowa – Stepowa – … – ZNANA.
Zawiesza się funkcjonowanie przystanków: MARYSIN 03 i 04.
Uruchamia się przystanki:
POTOCKICH 54 zlokalizowany przy ul. Bychowskiej za skrzyżowaniem z ul. Potockich w kierunku ul. Kościuszkowców obowiązujący dla linii 520 jako "stały".
BYCHOWSKA 52 zlokalizowany przy ul. Bychowskiej za skrzyżowaniem z ul. Sezam w kierunku ul. Kościuszkowców obowiązujący dla linii 520 jako "krańcowy".
Zawiesza się półkursy linii 215 realizowane z podjazdem do krańca ZIELONA. W godzinach dotychczasowych podjazdów linii 215 kraniec ZIELONA będzie obsługiwany przez linię 216 kursującą wg zmienionego rozkładu jazdy.