Objazdy i inne okresowe zmiany tras - 2011
Moderator: Wiliam
Zieleniecką już otwierali po 18.
N02, N03, N21, N71, 120, 123, 125, 135, 138, 146, 147, 166, 226, 509, 517 [trasa - zmiana stała]
Wcześniejsze zakończenie prac na skrzyżowaniu ul. Zamoyskiego/Targowa/al. Zieleniecka.
od 13.11.2011 (niedziela) od godz. 20:00
W zwiąku z wcześniejszym zakończeniem prac na skrzyżowaniu ul. Zamoyskiego/Targowa/al. Zielniecka, od dnia 13.11 br. (niedziela) od ok. godziny 20:00, przywraca się podstawowe trasy linii autobusowych kursujących w tym rejonie.
Jednocześnie linia tramwajowa 53 ulega likwidacji.
ŁK
Czy przypadkiem Bychowska nie powinna tymczasowo stać się jednokierunkowa? Nie ma tam szans, aby przy mijaniu się osobówki z autobusem (nie mówiąc o mijaniu się dwóch większych pojazdów), któryś z nich nie wjechał na krawężnik. Parkujące osobówki też dokładają swoje...
BTW Czy pasażerowie nigdy nie nauczą się czytać ogłoszeń na szybach (na przednim wyświetlaczu, też zresztą widnieje napis jak wół "Bychowska - Trasa zmieniona") i zawsze będą panikowali (nie mówiąc o epitetach pod adresem kierowcy), gdy autobus skręci w ich mniemaniu w niewłaściwą drogę...
BTW Czy pasażerowie nigdy nie nauczą się czytać ogłoszeń na szybach (na przednim wyświetlaczu, też zresztą widnieje napis jak wół "Bychowska - Trasa zmieniona") i zawsze będą panikowali (nie mówiąc o epitetach pod adresem kierowcy), gdy autobus skręci w ich mniemaniu w niewłaściwą drogę...
Niestety nigdy się nie nauczą. Nie jest to złośliwa odpowiedź, ale taka prawda. Ludzie poza numerem linii, więcej informacji nie chcą wiedzieć...snooker pisze: BTW Czy pasażerowie nigdy nie nauczą się czytać ogłoszeń na szybach (na przednim wyświetlaczu, też zresztą widnieje napis jak wół "Bychowska - Trasa zmieniona") i zawsze będą panikowali (nie mówiąc o epitetach pod adresem kierowcy), gdy autobus skręci w ich mniemaniu w niewłaściwą drogę...
-
Pogot Wypadkowy
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Skoro i tak trzeba zatrudnić dwóch motorniczych to można nawet kazać im co drugie kółko się zmieniać - na Wiatraku jest ekspedycja OIDP. Nie oznacza to od razu, że trzeba dwa wozy z zajezdni słać i wozokilometry marnować (swoją drogą chętnie zobaczyłbym wyniki pomiarów liczby pasażerów).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Owszem. Masz 40 minut na kółko, nie 30. Czyli 15 minut przerwy, nie 5.MichalJ pisze:Przy 20-minutowej częstotliwości da się zrobić przerwę, a przy 30-minutowej nie?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A jak masz dwóch motorniczych i jeden wagon, to masz 35 minut przerwy na kółko 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No cóż. To w takim razie po co to coś co 20 minut jeździło, nie mam już żadnego pomysłu. Podumam nad tym następnym razem czekajac na przystanku 20 minut na 15 (do 9 wsiąść mam szanse niewielkie).
-
Stary Pingwin