Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.

Trasa tramwajowa na Tarchomin i Nowodwory

Moderator: Wiliam

MichalJ

Post autor: MichalJ » 02 wrz 2011, 23:47

ZTM to coraz dziwniejsze rzeczy robi. Konserwacja nawierzchni Chodakowskiej i Cyrulików???

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 03 wrz 2011, 23:11

SławekM pisze:
Opóźnia się budowa linii tramwajowej na Tarchomin
ciach
Straszny artykuł.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 13 lis 2011, 9:14

Na stronie TW parę fotek z budowy tramwaju w ciągu TMP i na Tarchomin się pojawiło w międzyczasie:

http://www.tw.waw.pl/node/4592
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Os0

Post autor: Os0 » 13 lis 2011, 11:39

Żeby jeszcze coś na Tarchominie się działo :/
:mewa: 2 17 211 509 511 516 723 731 N03 N63
1 9 15 128 136 154 157 172 186 208 414 N01 N38 N88

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 13 lis 2011, 11:41

No łuk się przecież buduje. To Tarchomin przecie (a może jeszcze Świdry? :-k )
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 13 lis 2011, 12:01

A na czym w tej chwili stoi (leży) budowa pierwszego odcinka po zjeździe z trasy mostowej i czy w ogóle ktoś mówi o jakimś terminie?

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 13 lis 2011, 17:28

Pierwszego, znaczy którego?
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

MichalJ

Post autor: MichalJ » 13 lis 2011, 18:31

Nie bardzo rozumiem pytanie...

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 13 lis 2011, 18:48

Zapewne chodzi Ci o odcinek do Mehoffera; watpie jednak, by ktokolwiek mogl tu podac wiarygodny termin. Albo, aby mu bylo wolno.

Sprawa jest polityczna, a orzeczenie SKO dosc krytycznie cala procedure zrecenzowalo.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 13 lis 2011, 18:57

Nie wolno? Znowu mnie zadziwiasz. W tajemnicy to się będzie budowało? Czy też chodzi o to, że "wiemy, że to będzie po 2030, ale nie przyznamy się do tego do wyborów w 2018"?
Anyway, nie jest chyba tajne, na jakim etapie cała impreza jest i jakie ruchy (decyzje, zlecenie wykonania czegoś) powinny zostać wykonane?
Oraz ile czasu mogą te ruchy zająć w najbardziej optymistycznej wersji?

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 13 lis 2011, 18:58

Ja wiem tylko tyle, że trwają prace nad materiałami do nowej decyzji środowiskowej.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 13 lis 2011, 19:16

Michale, pytales o terminy. Z terminow sie rozlicza. Terminy sie ustala i konsekwentnie potwierdza, albo dostaje po lapach.

Zaawansowaie to co innego, jak bede mial dostep do normalnej klawiatury, to cos skrobne.

EDIT: Trzeba poprawić materiały do decyzji środowiskowej, tj. Raport. Nie wiem, czy to oznacza konieczność przeprowadzenia ponownych konsultacji społecznych, ale mówiono mi, że raczej tak.
A potem znowu potencjalnie odwołania...

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 14 lis 2011, 22:48

Raport się uzupełnia. Swoją drogą, to ZTM robi to własnymi siłami, czy zlecił / wymusił to na Metroprojekcie w ramach kontraktu za pierwotny Raport? W końcu za pierwotny Raport już raczej zapłacono i potwierdzono, że to dobry Raport był. Do czasu orzeczenia SKO... Jak Raport będzie uzupełniony, to będzie opiniowany przez PPIS i RDOS (i miejmy nadzieję, że obie instytucje nie wydadzą postanowienia: uzupełnić Raport o ...). A potem wyłożenie dla społeczeństwa i uwagi i potem zebranie wniosków, ustosunkowanie się do nich i nowa decyzja i termin na odwołanie się od decyzji. I być może odwołanie będzie złożone przez mieszkańców okolic ul. Nagodziców, którzy odwołali się od ZRIDu
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 15 lis 2011, 7:48

A tym z Nagodziców to co znowu nie pasuje?

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 15 lis 2011, 11:15

Glonojad pisze:A tym z Nagodziców to co znowu nie pasuje?
Jak to? Chcą wybudowania fosy, zasieków i dodatkowego muru oddzielającego od linii tramwajowej.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

ODPOWIEDZ