W języku bardziej ludzkim brzmiałoby to tak: ze względu na wydłużony czas przejazdu uruchomionej autobusowej komunikacji zastępczej, opóźnienia w dojeździe będą sięgać do 30 minut w stosunku do rozkładowego czasu przejazdu pociągów.Łukasz pisze:Co to jest konieczność prowadzenia autobusu?AAdamq pisze: Ze względu na konieczność prowadzenia autobusu [...] opóźnienia sięgające do 30 minut w stosunku do czasu przejazdu pociągów.
Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu
Moderator: JacekM
W Otwocku śnieg spadł? Poza tym między WZP - WWO i na odwrót od jakiegoś czasu non -top pociagi łapią 10-20 minut opóźnienia.
A na Otwockiej to jak dobrze pójdzie ostatni dzień bałaganu
A na Otwockiej to jak dobrze pójdzie ostatni dzień bałaganu
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
nie tam nawet 1 płatek nie spadł, śnieg spadł dopiero na Warszawa Ochotarufio198 pisze:W Otwocku śnieg spadł?
ale jak jakiś pociąg w kierunku Otwocka złapie opóźnienie to potem wszystkie do wawy czekają aż przejedzie
nawet nie strasz ze się nie wyrobią. Mam nadzieje ze jutro już wszystko będzie normalnie kursowałorufio198 pisze:A na Otwockiej to jak dobrze pójdzie ostatni dzień bałaganu
Osoby zatrudnione w pewnym miejscu Kolei Mazowieckich nie potrafią precyzyjnie podać przyczyny awarii, mając przy tym trudności z pisownią w języku polskim.Łukasz pisze:Co to jest konieczność prowadzenia autobusu?AAdamq pisze: Ze względu na konieczność prowadzenia autobusu [...] opóźnienia sięgające do 30 minut w stosunku do czasu przejazdu pociągów.
[ Dodano: Sro 16 Lis, 2011 ]Co to jest "z przyczyn technicznych został skierowany nieprawidłową trasą"?Nxo pisze:z przyczyn technicznych został skierowany nieprawidłową trasą
A co dziś wieczorem się działo na osi Grodzisk - Mińsk?
Sam jechałem "mrozami" +30, ale wydawało mi się, że w Rembertowie na tablicy zbiorczej widziałem dużo lepszy wynik.
Po Mrozach pojechały Siedlce, Mińsk, którego tu być nie powinno na pewno, a potem pośpiech do Lublina i potem dopiero KM Rudka wieczorna...
Sam jechałem "mrozami" +30, ale wydawało mi się, że w Rembertowie na tablicy zbiorczej widziałem dużo lepszy wynik.
Po Mrozach pojechały Siedlce, Mińsk, którego tu być nie powinno na pewno, a potem pośpiech do Lublina i potem dopiero KM Rudka wieczorna...
http://www.mazowieckie.com.pl/site.php5/Show/267.htmlWypadek z osobą postronną na odcinku Cieksyn - Nasielsk
2011-11-20 12:21:48
O godz. 10:45 maszynista pociągu nr 51430 rel. Sierpc (8:57) - Nasielsk (11:42) stwierdził leżącego obok toru mężczyznę. Pociąg został zatrzymany i drużyna pociągowa udzieliła mężczyźnie pierwszej pomocy. Mężczyzna znajdowała się prawdopodobnie pod silnym wpływem alkoholu. Na miejsce zostało wezwane pogotowie ratunkowe oraz policja.
Pociąg zatrzymany w celu dodatkowych wyjaśnień doznając ponad 90 minut opóźnienia.
Ze powodu tego zdarzenie opóźnienia wynoszącego około 30 - 40 minut może doznać także pociąg nr 7001 rel. Warszawa Wschodnia (12:41) - Tłuszcz (13:33).