To pytanie to prowokacja (do dyskusji), czy żart?TGM pisze:A co w zamian za 107 na Sobieskiego?
Komunikacja miejska na Dolnym Mokotowie
Moderator: Wiliam
Jeżeli dobrze rozumiem tekst ze Stołka, to przystanek końcowy będzie tu:
http://mapa.ump.waw.pl/ump-www/?zoom=17 ... Beethovena
po objechaniu tego pustego wygonu.
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... lucji.html
http://mapa.ump.waw.pl/ump-www/?zoom=17 ... Beethovena
po objechaniu tego pustego wygonu.
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... lucji.html
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Swoją drogą, ten budynek 120 m na północny-północny-zachód, kaskadowy, to w ogóle zamieszkany jest? Wczoraj jadąc tamtędy zwróciłem uwagę, że ani jedno światło się w oknach nie pali...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Należy do Skarbu Państwa i jest od ok. 1998 wynajęty jakiejś tajemniczej spółce Fart z prezesami o rosyjsko/gruzińsko brzmiących nazwiskach, po której wszelki ślad zaginął jeszcze w zeszłym tysiącleciu. Kilka lat temu były jakieś niemrawe ruchy w kierunku eksmisji, ale jak to u nas...
Pogooglajcie sobie "Sobieskiego 100", sporo można znaleźć, w tym świeży film ze środka.
Pogooglajcie sobie "Sobieskiego 100", sporo można znaleźć, w tym świeży film ze środka.
- R-9 Chełmska
Już o tym pisałem- jeżeli już wpuszczać 107 w Kazimierzowską to raczej w drugą stronę - tam jest większe obłożenie niż na willowej Krasickiego, położonej zresztą blisko Puławskiej. I wtedy 107 mogłoby kończyć na Rakowieckiej, a 218 mogłoby robić oberka odwrotnego niż w poprzednim wcieleniu, dzięki czemu przynajmniej jednokierunkowo byłby obsługiwany przystanek przy Goszczyńskiego. Pozostaje tylko kwestia znalezienia miejsca postoju 218 przy Królikarni - może na Woroniczadrapka pisze:A może gdzieś na Kazimierzowskiej? Tam, gdzie kiedyś 125 mniej więcej? Na Chełmskiej i Dolnej chyba by bardziej się przydało niż na Sobieskiego.
Było E-1 - skasowali dając 501f, które też skasowali. Było dobre 141, dali słabe 107, które też kasują. W zamian przybyło tylko widmowe 422.chester pisze:Litości, w tym miejscu na Sobieskiego autobus odbija się od autobusu. Czerwone, czarne, ekspresowe, skręcające, jadące prosto, jeszcze bardziej prosto.
- Bastian
- Sułtan Maroka
No ale po jakiego grzyba w ogóle jechać na górę ?!!!alojzy pisze:Już o tym pisałem- jeżeli już wpuszczać 107 w Kazimierzowską to raczej w drugą stronę - tam jest większe obłożenie niż na willowej Krasickiego, położonej zresztą blisko Puławskiej. I wtedy 107 mogłoby kończyć na Rakowieckiej
Od tego jest 141...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
No, no, właśnie coś takiego. 125 krańcował bodajże na lewo od Odyńca, a ja bym 107 dał w prawo, tyle że myślałem, żeby go tam jak najkrócej toczyć. Ale Rakowiecka - faktycznie rozwiązuje problem z 218.alojzy pisze:Już o tym pisałem- jeżeli już wpuszczać 107 w Kazimierzowską to raczej w drugą stronę - tam jest większe obłożenie niż na willowej Krasickiego, położonej zresztą blisko Puławskiej. I wtedy 107 mogłoby kończyć na Rakowieckiej, a 218 mogłoby robić oberka odwrotnego niż w poprzednim wcieleniu, dzięki czemu przynajmniej jednokierunkowo byłby obsługiwany przystanek przy Goszczyńskiego. Pozostaje tylko kwestia znalezienia miejsca postoju 218 przy Królikarni - może na Woroniczadrapka pisze:A może gdzieś na Kazimierzowskiej? Tam, gdzie kiedyś 125 mniej więcej? Na Chełmskiej i Dolnej chyba by bardziej się przydało niż na Sobieskiego.
[ Dodano: |23 Lis 2011|, 2011 11:45 ]
Bo na dole nie ma gdzie go zakrańcowaćBastian pisze:No ale po jakiego grzyba w ogóle jechać na górę ?!!!
Popatrz, jaka franca!
Pętla 125 i 171 (a po drugiej stronie ulicy 134) znajdowały się rzeczywiście na Kazimierzowskiej między Odyńca a Ursynowską. Trudno byłoby tam teraz utworzyć pętlę ze względu na znacznie większy ruch na Kazmierzowskiej, stanowiącej alternatywę dla zakorkowanej Al. Niepodległości. Poza tym te 107 musiałyby jakoś wrocić do Puławskiej, napotyakając na zakaz skrętu w lewo z Puławskiej na wysokości Odyńca. Więc już chyba lepiej podciągnąć 107 te kilka przystanków do Rakowieckiej, rozwiązując problem pustego na Kazimierzowskiej 218 i dając w zamian 107, które oferuje duże spektrum połaczeń z Dolnym Mokotowem, Powiślem (reksompensata za 118) i Śródmieściem. Wbrew pozorom dla wielu starszych ludzi zamieszkujących te rejony czas podróży nie jest tak istotny jak bezpośrednie połącznie.