Tabor Kolei Mazowieckich
Moderator: JacekM
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To nieco to może być ze 3 mln za dodatkowy człon i jeden wózek toczny, więc pozostałe ok. 4 to musi być, że tak powiem, "jakość".
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
I wyposażenie dodatkowe:)Glonojad pisze:To nieco to może być ze 3 mln za dodatkowy człon i jeden wózek toczny, więc pozostałe ok. 4 to musi być, że tak powiem, "jakość".
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
AKMka 1582. Mój Boże, jak ja nie lubię tych modernizacji:
1) któraś przekładnia tak wyje, że gorzej jak w wyeksploatowanym kiblu
2) nie zamontowali wieszaków na ubrania, co mnie zdziwiło. Potem się okazało, że słusznie - ogrzewanie ani razu nie zadziałało
3) światło w klopie się nie świeci, a przecież okna nawet nie ma..
A cały pociąg w niedzielny wieczór dojechał do celu +2, maszynista jechał jak żółw i dopiero jak zobaczył, że trochę nie jedzie w rozkładzie (o co ciężko po planowym wyjeździe z Warszawy w taki dzień jak dziś), to udało mu się osiągnąć ponad 90km/h... Ech.
1) któraś przekładnia tak wyje, że gorzej jak w wyeksploatowanym kiblu
2) nie zamontowali wieszaków na ubrania, co mnie zdziwiło. Potem się okazało, że słusznie - ogrzewanie ani razu nie zadziałało
3) światło w klopie się nie świeci, a przecież okna nawet nie ma..
A cały pociąg w niedzielny wieczór dojechał do celu +2, maszynista jechał jak żółw i dopiero jak zobaczył, że trochę nie jedzie w rozkładzie (o co ciężko po planowym wyjeździe z Warszawy w taki dzień jak dziś), to udało mu się osiągnąć ponad 90km/h... Ech.
A dzisiaj na 238 jechała EN57-1318 w barwach ZTM 
Te silniki z VT nie były przypadkiem w zeszłym roku na naprawie? Jeżeli tak - to czy jeszcze nie obejmuje ich gwarancja?
Te silniki z VT nie były przypadkiem w zeszłym roku na naprawie? Jeżeli tak - to czy jeszcze nie obejmuje ich gwarancja?
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
-
Michalk001
- Pan Bułkowski
Trochę o komforcie podróżowania Elfami.
Jedno przedziałowe wnętrze ETZa sprawia, że gdy skład jedzie toaletą ku przodowi, dym papierosowy roznosi się po większej części składu zostawiając nie miły swąd w nozdrzach i na ubraniach pasażerów, którzy sobie tego nie życzą. Trochę się nad tym zastawiałem ale nie znalazłem sposobu na unikniecie takiej sytuacji.
Dodatkowo co niektórzy pasażerowie zrobili się bardziej śmiali i nie chodzą na dymka do toalety, rozkoszując się nałogiem w przedziale pasażerskim. Co robić?
Jedno przedziałowe wnętrze ETZa sprawia, że gdy skład jedzie toaletą ku przodowi, dym papierosowy roznosi się po większej części składu zostawiając nie miły swąd w nozdrzach i na ubraniach pasażerów, którzy sobie tego nie życzą. Trochę się nad tym zastawiałem ale nie znalazłem sposobu na unikniecie takiej sytuacji.
Dodatkowo co niektórzy pasażerowie zrobili się bardziej śmiali i nie chodzą na dymka do toalety, rozkoszując się nałogiem w przedziale pasażerskim. Co robić?
- Pan Bułkowski
Raczej gwarancji nie ma - były robione na zlecenie po awariach.rufio198 pisze: Te silniki z VT nie były przypadkiem w zeszłym roku na naprawie? Jeżeli tak - to czy jeszcze nie obejmuje ich gwarancja?
VT627-003 wróciła do jazd po naprawie awaryjnej pompy wtryskowej.
Co do napraw silników to wg moich spostrzezeń nie były one naprawione w sposób profesjonalny - tych silników juz się nie produkuje od 20-tu lat, przy naprawie wkłada sie zamienniki, które czasem nie zdają egzaminu. Następna kwestia to jakość paliwa - nikt nie pobiera próbek paliwa przy dostawie, awaria VT627-003 wynikła z zatarcia sekcji w wyniku WODY w paliwie.
Jak jest jedno przedziałowe wnętrze, to każdy sobie pali w swoim przedziale.Pan Bułkowski pisze:Trochę o komforcie podróżowania Elfami.
Jedno przedziałowe wnętrze ETZa sprawia, że gdy skład jedzie toaletą ku przodowi, dym papierosowy roznosi się po większej części składu zostawiając nie miły swąd w nozdrzach i na ubraniach pasażerów, którzy sobie tego nie życzą.
ŁK
- Pan Bułkowski