(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych

Moderator: Wiliam

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 14 gru 2011, 12:09

Kleszczu pisze:Może to faktycznie nie jest zła idea :-k Chociaż przydałoby się znaleźć ciekawszą pętlę na Pradze - perspektywicznie może DWW :-k

edit: a może 6 DWW - trasa 6 - trasa 5 - PŚ - os. Górczewska :-k
Perspektywicznie to są 3 lata. Na razie trzeba mówić o teraźniejszości.
ŁK

MichalJ

Post autor: MichalJ » 14 gru 2011, 12:09

A będą? I kiedy? Inwestycje tramwajowe w Warszawie tak totalnie leżą, że aż strach. W każdym razie nieudolnością przeganiają drogowców o kilka długości.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 14 gru 2011, 12:36

Powstańców już trwa, trudno by było w tym momencie zatrzymać tę inwestycję ;)
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

MichalJ

Post autor: MichalJ » 14 gru 2011, 12:40

Aha. Most Północny też trwa.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 14 gru 2011, 12:46

Tak, też trwa. Nie widziałeś tam torów, czy tylko rżniesz głupka?

To, z czym problemy, to trasa na Tarchomin. Temu nie przeczę. Ale rozmawiajmy zamiast margać, ja bardzo proszę!
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

MichalJ

Post autor: MichalJ » 14 gru 2011, 12:57

Chyba się nie zrozumieliśmy. Po prostu chciałem pokazać, że to, że na fragmencie jakiejś trasy trwają prace, niekoniecznie przybliża nas do oddania trasy do użytku. Na Powstańców tramwaju odcinkami nie uruchomisz. Problemu ze sprzecznością z planem zagospodarowania raczej nie usunięto... Zresztą - czy tam naprawdę coś zaczęli budować?

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 14 gru 2011, 13:04

Fizycznie - jeszcze nie, ale dobrze wiesz, że budowa sensu stricte to najkrótsza część procesu inwestycyjnego. OK, dla mnie jest jasne (i dość zrozumiałe) twoje podejście "uwierzę, jak zobaczę", ale przynajmniej nie jęcz w międzyczasie.
MichalJ pisze:Problemu ze sprzecznością z planem zagospodarowania raczej nie usunięto...
Jakoś to rozwiązano - zapraszam do rzecznika ;)

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 14 gru 2011, 13:27

Bastian pisze:Dodajmy, że 10 (lub nawet 8, gdyby ktoś się uparł) zjada obecną 5, więc dyskusja o łączeniu jej z 6 jest absolutnie bezprzedmiotowa =;
Bastianie, wbrew pozorom nie jeżdżę palcem po mapie i jestem śmiertelnie poważny - po prostu podaję pod dyskusję zmianę, o której zaczął mówić ZTM...

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 14 gru 2011, 13:29

Może umówmy się, że takie coś ma sens (najwyżej) do oddania PŚ (kiedyś tam) i kontynuujmy dyskusję?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

Adam G.

Post autor: Adam G. » 14 gru 2011, 13:37

person pisze:Co byście powiedzieli, gdyby po otwarciu Pstrowskiego 5-tka i 6-tka zostały połączone w jedną linię? :>
Obiło mi się o uszy, że tak właśnie ma być.
noidea

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 14 gru 2011, 15:54

KwZ pisze:Może umówmy się, że takie coś ma sens (najwyżej) do oddania PŚ (kiedyś tam) i kontynuujmy dyskusję?
No tak, zgubiłem to założenie.

No to powiedzmy, że przez parę miesięcy czy rok 6 pojedzie na Koło. Mam nadzieję, że potem już będzie, jak Bóg przykazał: 5 wróci na nowej trasie, 6 zostanie skrócona, a 10 pojedzie na Młociny.

Tym niemniej naprawdę nie rozumiem, po co druga linia na Zgrupowania Kampinos. Naprawdę nie może zostać, jak jest (plus 17 na Młociny)? ZTM ma za dużo wozokilometrów do wyjeżdżenia? :roll:

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 14 gru 2011, 16:13

Bastian pisze:No tak, zgubiłem to założenie.
Bo go nie było. Porządkuję dyskusję :]
Bastian pisze:Mam nadzieję, że potem już będzie, jak Bóg przykazał: 5 wróci na nowej trasie, 6 zostanie skrócona, a 10 pojedzie na Młociny.
Jaka 5? Wcześniej pisałeś, że 10 wchłonie 5, co zresztą jest logiczne.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 14 gru 2011, 17:49

Wolfchen pisze:Myślę, że to by nie było głupie. Z dwóch socjali wychodzi jeden dłuższy. A jak to się zamyka brygadowo? :-k
Podobno daje radę.
Bastian pisze:No to powiedzmy, że przez parę miesięcy czy rok 6 pojedzie na Koło. Mam nadzieję, że potem już będzie, jak Bóg przykazał: 5 wróci na nowej trasie, 6 zostanie skrócona, a 10 pojedzie na Młociny.
To jest jedyny mankament tego rozwiązania. Ale podobno są stałe jęczenia o linię jeżdżącą w poprzek Młocin.
KwZ pisze:Jaka 5?
Na Tarchomin.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 14 gru 2011, 17:58

pawcio pisze:Ale podobno są stałe jęczenia o linię jeżdżącą w poprzek Młocin.
No przecież jest już 121.
pawcio pisze:
KwZ pisze: Jaka 5?
Na Tarchomin.
Aaa. Ale jakie mamy szanse, że Mehoffera będzie oddana do użytku w podobnym czasie, co Powstańców? Sorry, jestem pesymistą. A w ogóle nie widzę celu łączenia tych różnych budów. Poza tym, imo ta nowa 5 powinna kończyć na Młocinach, aby odseparować zupełnie nowy potok od niepewności reszty miasta.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 14 gru 2011, 18:08

KwZ pisze:No przecież jest już 121.
Nie szukaj logiki. To nie ma sensu.
KwZ pisze:Ale jakie mamy szanse, że Mehoffera będzie oddana do użytku w podobnym czasie, co Powstańców? Sorry, jestem pesymistą. A w ogóle nie widzę celu łączenia tych różnych budów. Poza tym, imo ta nowa 5 powinna kończyć na Młocinach, aby odseparować zupełnie nowy potok od niepewności reszty miasta.
Krótka linia do Projektowanej ma jakieś tam szanse w podobnym terminie się pojawić. I na pewno linia tarchomińska nie powinna przekraczać Młocin. Co koliduje z postulatami powodującymi łączenie 5 z 6.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

ODPOWIEDZ