Czy będzie kasowany czy jednak pani konserwator zgodziła się wpisać do rejestru zabytków?m72 pisze:A co chciałbyś wiedzieć?e0n pisze:Wiadomo już coś w sprawie #119?
Autobusy San i inne pojazdy historyczne
Pan konserwator jak już tak. Na stanowisku Mazowieckiego Wojewódzkiego Konserwatora Zabytków jest obecnie mężczyzna.e0n pisze:Czy będzie kasowany czy jednak pani konserwator zgodziła się wpisać do rejestru zabytków?
Zarówno Zemun jak i PR110 znalazły się w wojewódzkiej ewidencji zabytków. Obyło się bez skargi do Wojewody Mazowieckiego na naruszenie KPA.
dzięki Jacku
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
No nie całkiem cisza. Powiedziałbym, że coraz więcej się o tym mówi i coraz bardziej zwiększa się szansa, że zobaczymy taki pojazd na przyszłorocznym Zlocie Ogórków i Nocy Muzeów.SławekM pisze:W Warszawie nie ma. W Krakowie był taki ogórek ale poszedł z dymem. MPK Kraków miało go odbudować a na razie cisza o tym...fluger pisze:Czy są (w Warszawie) przegubowe "ogórki"?
MPK Kraków buduje replikę.Michał J pisze:A możesz Pawle coś więcej na ten temat powiedzieć ?
Właściwie to nie jest replika, a rekonstrukcja, bo jednak ponoć oryginalna rama ocalała. Odbudowa jest już dość mocno zaawansowana, bo pojazd jest już polakierowany, ale Jacek Kołodziej, który koordynuje remont, bardzo skąpi wszelkich informacji. Są jednak spore szanse, że autobus przyjedzie w maju przyszłego roku na Zlot Ogórków i Noc Muzeów.Michał J pisze:To wiedziałem, ale liczyłem, że wiadomo coś więcej .
Przypominam, że to rama po sporym pożarze. Sporymi fragmentami nie nadawała się do użycia. Zwał jak zwał, ale wielki szacun do ekipy krakowskiej za podjęcie się tego tematu.zadzior pisze:Właściwie to nie jest replika, a rekonstrukcja, bo jednak ponoć oryginalna rama ocalała.
Jak nie w 2012, to 2013 będą.zadzior pisze:Są jednak spore szanse, że autobus przyjedzie w maju przyszłego roku na Zlot Ogórków i Noc Muzeów.
A tymczasem rozwiązał się worek z chętnymi do zachowania ikarusów... Najlepiej przez KMKM, a nie przez samych pomysłodawców. Chyba liczą naiwnie na zbliżające się odwiedziny KMKM-owego Mikołaja....
Czasem przychodzi jakiś mail z opisem jakiegoś 'cudownego pojazdu', który według wnioskodawcy KMKM musi mieć w kolekcji, nieważne jakim jest on parchem. A dziś przyszły aż dwa na raz.... I tyle.TLG pisze:Rozwiń temat, bo to może być interesujące
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
- Piotrek_2274