Temat niezły wyjęli (sezon ogórkowy w grudniu?), ale to tłumaczenie to jest mistrzostwoR-11 Kleszczowa pisze:Cały materiał jest idiotycznyMeWa pisze:co za idiotyczne tłumaczenie...![]()
Koniec ze zmianami w Komunikacji Miejskiej
Moderator: Wiliam
- R-9 Chełmska
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No nie wiem, w sklepach ogórki w ciągłej sprzedaży 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- kulikowski
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Uważaj, bo się dowiesz. Hasełko padło typowo populistyczno - polityczne, wszak wybory samorządowe się zbliżają.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
http://blog.zw.com.pl/blok/blok pisze:(...) Na razie ZTM ma większe problemy niż kolorystyka taboru. Oficjele z UEFA chcą, żeby od końca lutego przyszłego roku aż do końca Euro 2012 ZTM nie majstrować przy trasach i rozkładach jazdy. UEFA chodzi o to, żeby kibic planujący już podróż do Polski np. z kartą Polish Pass - z którą za wszystkie bilety i usługi w Polsce przepłaci jak za zboże - nie był później zaskakiwany. Turyści mogą być trochę zdezorientowani pomiętymi kartkami „zmiana trasy” na szybach autobusów albo komunikatami po polsku np. o zastąpieniu linii 575 przez wydłużona 331.
Teoretycznie idea jest słuszna, ale w Warszawie da się przeprowadzić chyba tylko dla… linii metra (bo tylko tu nie ma jak zmieniać trasy). Dlaczego Warszawa nie zastosuje się do sugestii UEFA? Po pierwsze, majstrowanie przy trasach autobusów i tramwajów to ulubiony sport ZTM. Po drugie, co z otwarciem mostu Północnego, zamknięciem podczas Euro 2012 Marszałkowskiej, nieplanowanymi awariami itd.? Takie zdarzenia wymuszają duże zmiany komunikacyjne, które odbijają się czkawką w różnych punktach miasta. Zobaczymy, jak urzędnicy z tego wybrną.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
Myślę, że to nie jest kwestia zmian czy ich braku, tylko większej organizacji, współpracy i informacji. Da się...trzeba tylko chcieć wykazać większą wolę.
Poza tym zmiany zmianami, ale wystarczy że kibic który przejedzie do Warszawy zobaczy napis, że do stadionu np. dojedzie tą linią i to przecież wystarczy. Podstawowe linie w Warszawie nie zmieniają tras tak często - kiedy ostatnio 175 zmieniło trasę? A kiedy 190? A kiedy 9?
Poza tym zmiany zmianami, ale wystarczy że kibic który przejedzie do Warszawy zobaczy napis, że do stadionu np. dojedzie tą linią i to przecież wystarczy. Podstawowe linie w Warszawie nie zmieniają tras tak często - kiedy ostatnio 175 zmieniło trasę? A kiedy 190? A kiedy 9?
-
bartoni722
A ja nie mogę wyjść z podziwu nad tupetem UEFA... Co kibiców obchodzi taka linia 302 czy 245? No bez przesady, dla kibiców najistotniejsze będzie dosłownie parę linii... Reszta to dodatek, zresztą wystarczą czytelne schematy i aktualne mapy na przystankach... 
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Wolfchen pisze:A ja nie mogę wyjść z podziwu nad tupetem UEFA...
Prawda jest taka, że UEFA zachowuje się po prostu żenująco - nie do pomyślenia żeby jakieś tam stowarzyszenie sportowe mówił miastu co i kiedy mu wolno
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Bernard pisze:http://blog.zw.com.pl/blok/blok pisze:(...) Na razie ZTM ma większe problemy niż kolorystyka taboru. Oficjele z UEFA chcą, żeby od końca lutego przyszłego roku aż do końca Euro 2012 ZTM nie majstrować przy trasach i rozkładach jazdy. UEFA chodzi o to, żeby kibic planujący już podróż do Polski np. z kartą Polish Pass - z którą za wszystkie bilety i usługi w Polsce przepłaci jak za zboże - nie był później zaskakiwany. Turyści mogą być trochę zdezorientowani pomiętymi kartkami „zmiana trasy” na szybach autobusów albo komunikatami po polsku np. o zastąpieniu linii 575 przez wydłużona 331.
Teoretycznie idea jest słuszna, ale w Warszawie da się przeprowadzić chyba tylko dla… linii metra (bo tylko tu nie ma jak zmieniać trasy). Dlaczego Warszawa nie zastosuje się do sugestii UEFA? Po pierwsze, majstrowanie przy trasach autobusów i tramwajów to ulubiony sport ZTM. Po drugie, co z otwarciem mostu Północnego, zamknięciem podczas Euro 2012 Marszałkowskiej, nieplanowanymi awariami itd.? Takie zdarzenia wymuszają duże zmiany komunikacyjne, które odbijają się czkawką w różnych punktach miasta. Zobaczymy, jak urzędnicy z tego wybrną.
Świetny tekst ! I Święta racja !
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
Ja bym na miejscu miasta odpowiedział im, że jak im nie pasują zmiany, to niech szukają organizatora imprezy na cztery miesiące przed nią. Bo odpowiedź oczywiście przedstawiłbym 28.02.2012Kleszczu pisze:Prawda jest taka, że UEFA zachowuje się po prostu żenująco - nie do pomyślenia żeby jakieś tam stowarzyszenie sportowe mówił miastu co i kiedy mu wolno
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears