Podobno na Emilii Plater przy Centralnym są jakieś budy z dobrym zapiekankami. Tak mi się kiedyś obiło o uszy w TVN Warszawa (ranking fast-foodów).reserved pisze:Znacie jakieś dobre miejsca z zapiekankami w Warszawie?
Żarcie na mieście
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Dobre są zapiekanki z "Mommo Pizza" przy Rondzie De Gaulle'a, były znakomite w budzie "Pod Patykiem" i dobre w przejściach podziemnych pomiędzy stacją Warszawa Śródmiescie, a Dworcem Centralnym (zaraz przy schodach do przejścia na połnocno-zachodnim rogu skrzyżowania Emilii Plater/Al. Jerozolimskie). Nic innego mi nie przychodzi do głowy.reserved pisze:Znacie jakieś dobre miejsca z zapiekankami w Warszawie? Tak z ciekawości pytam bo mam swoje ulubione dwie miejscówki (Pl. Zawiszy i na Starym Mieście najbliżej kolumny Zygmunta) ale chętnie bym jakąś inną zjadł.
Czy ten wpis nie powinien być w temacie "Forumowicze na przystanku"Pawel_ pisze:A czy ZaciszaniN delektował się kebabem z lokalu o nazwie "Ali Baba" przy Grochowskiej 174/176 i może coś napisać na jego temat?
A na serio to tam mnie jeszcze nie było
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
O, a w którym to dokładnie miejscu jest? Bo przyznam, że o żadnym takim lokalu nie słyszałem ani go nie widziałem, a bywam tam prawie codziennie.ZaciszaniN pisze:Dobre są zapiekanki z "Mommo Pizza" przy Rondzie De Gaulle'a
Tamte rejony mnie trochę zraziły przez nadziemne stoisko w budynku Warszawa-Środmieście. Kiedyś w nocy miałem 20 min do nocnego to sobie poszedłem tam, babka powiedziała, że zapiekanka w 5 min, a dostałem ją po chyba 15 min i musiałem szybko jeść, żeby zdążyć. Chociaż chyba aż taka zła nie była.ZaciszaniN pisze:dobre w przejściach podziemnych pomiędzy stacją Warszawa Śródmiescie, a Dworcem Centralnym (zaraz przy schodach do przejścia na połnocno-zachodnim rogu skrzyżowania Emilii Plater/Al. Jerozolimskie).
Dzięki.ZaciszaniN pisze:Nic innego mi nie przychodzi do głowy.
No na pewno nie w Domu Partii ani też w budynku BGK...A więc logiczne że po przeciwnej stronie....W budynku obok EMPIK-u.reserved pisze:O, a w którym to dokładnie miejscu jest?
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Od Empiku w stronę Kruczej. Po prawej stronie. Zapiekanki całkiem przyzwoite, pizza mnie zawiodła.reserved pisze:O, a w którym to dokładnie miejscu jest? Bo przyznam, że o żadnym takim lokalu nie słyszałem ani go nie widziałem, a bywam tam prawie codziennie.ZaciszaniN pisze:Dobre są zapiekanki z "Mommo Pizza" przy Rondzie De Gaulle'a
Jak dla mnie najlepsze zapiekanki to:
- pl. Zawiszy (druga buda od lewej) - duża zapiekanka z pieca z ciągnącym się serem;
- Dworzec Gdański (pierwsze okienko po wejściu od strony Słomińskiego - zapiekanka z mikrofali ale z posiekaną parówka i pysznym ketchupem;
- przy Hali Marymonckiej - zapiekanka z opiekacza z prawdziwym serem mozarella.
- pl. Zawiszy (druga buda od lewej) - duża zapiekanka z pieca z ciągnącym się serem;
- Dworzec Gdański (pierwsze okienko po wejściu od strony Słomińskiego - zapiekanka z mikrofali ale z posiekaną parówka i pysznym ketchupem;
- przy Hali Marymonckiej - zapiekanka z opiekacza z prawdziwym serem mozarella.
Polityka złym doradcą w pracy!
W tych świąteczno-jarmarkowych budach co były rozstawione czy w inszym miejscu?BJ pisze:A ja nie polecam kiełbas na rynku w Krakowie. Dwie koleżanki się porzygały po nich
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.