Zaobserwowane dzisiaj po zmroku .
Jadą 3 busy do centrum i między nie się wpychają auta które jadą do CH .
Niezły kocioł , który powiększył jadący buspasem cyklista .
Nie zmieniam zdania , ten buspas to porażka .
Moderator: Wiliam
Daje to jakieś 2,5 mln zł. To ile kosztowało wytyczenie tego buspasa? A wszystkich?Artykuł na Onecie pisze:Blisko 11 tys. mandatów od połowy października ub. r. wręczyli miejscy strażnicy kierowcom, którzy łamią zakaz wjazdu na most Śląsko-Dąbrowski. Średnia wysokość kary to 200-250 zł.
W radio (PRIII) o tym mówili, ale twórczo rozwinęli, mówiąc, że po moście mogą jeździć taksówki oraz "autobusy MZK".KwZ pisze:Artykuł na Onecie pisze:Blisko 11 tys. mandatów od połowy października ub. r. wręczyli miejscy strażnicy kierowcom, którzy łamią zakaz wjazdu na most Śląsko-Dąbrowski. Średnia wysokość kary to 200-250 zł.
Rozmawiałem kiedyś ze stojącym tam strażnikiem paręnaście minut. Mówił, że to nic nie szkodzi, że nie każdego łapią osobiście, bo na końcu stoi foto i strzela fotki wszystkim i tyllko po zrzucie odsiewają tych, którym wręczyli, a do reszty wysyłają kwity. Jako refleksję jeszcze rzucił, że już lepiej być złapanym na żywo, bo czasem kierowcy podają tak przekonujące argumentacje, że dostają mniej, albo w ogóle amnestię, a po fotoradarze nie ma zmiłuj.pawcio pisze:Fotoradarowców tam nie widziałem, a potrójne załogi to i owszem. Więc chyba faktycznie wręczają.
Właśnie, przypomniałeś mi. Królewska/Marszałkowska. Wie ktoś, czemu jadąc od Grzybowskiej można autobusem pojechać z prawego pasa na wprost, w przystanek, a jadąc od Zachęty już z prawego pasa prosto pojechać autobusem nie wolno? To celowe, czy komuś coś umknęło?drapka pisze:Może to nie buspas sensu stricto, ale warto odnotować, że w al.Sikorskiego przed Czarnomorską pas do skrętu w prawo w tęże wzbogacił się na oznakowaniu pionowym w zezwolenie na jazdę prosto autobusom.
Na Królewskiej, jak jedziesz od Grzybowskiej nie masz nakazu skrętu w prawo lub w lewo*. Z kolei jadąc od Zachęty jest nakaz skrętu w prawo lub w lewo**, w efekcie czego nie ma strzałki zezwalającej jazdę na wprost autobusom.Szeregowy_Równoległy pisze:Właśnie, przypomniałeś mi. Królewska/Marszałkowska. Wie ktoś, czemu jadąc od Grzybowskiej można autobusem pojechać z prawego pasa na wprost, w przystanek, a jadąc od Zachęty już z prawego pasa prosto pojechać autobusem nie wolno? To celowe, czy komuś coś umknęło?