Komunikacja na Targówku
Moderator: Wiliam
Na Rzecznej by został jeden przystanek, który jest NŻ, więc wychodzi na to, że jego wykorzystanie jest niewielkie. Wielkiej straty w takim wypadku nie ma.Tranzystor pisze:Ej, to 140 powinno jechać Rzeczną, bo wg tego projektu nie ma tam żadnej linii.
@ashir, 140 poza szczytem może jeździć co 30 minut, a 170 w szczycie co 15.
Rzeczną to kursuje 238/338.Tranzystor pisze:Ej, to 140 powinno jechać Rzeczną, bo wg tego projektu nie ma tam żadnej linii.
Też tak myślę. W szczycie co 20 minut, poza i w święto co 30 minut. Dla 170 częstotliwość też za wysoka. Za raz podam poprawiony projekt.Domas pisze:@ashir, 140 poza szczytem może jeździć co 30 minut, a 170 w szczycie co 15.
Projekt zmian na Targówku Przemysłowym:
138 Bokserska - ... - Targowa - Kłopotowskiego (powrót: Okrzei) - Jagielońska - Pl. Hallera (częstotliwość 15/20//20) - tabor wielkopojemny w DP, solowy w DŚ
140 CH Targówek - Głębocka - Malborska - Kondratowicza - Św. Wincentego - ... - Księcia Ziemowita - Zabraniecka - Utrata - Zabraniecka - Zajezdnia Utrata
(częstotliwość 20/30//30) - tabor solowy
170 trasa bez zmian (częstotliwość 15/15//20) - tabor solowy
238 przekształcenie z szczytowej linii 338 na trasie Pl. Hallera - Zajezdnia Utrata (częstotliwość 10/15/10//20) - tabor wielkopojemny
338 przekształcenie w całotygodniowe 238
Ten przystanek jest mało wykorzystywany, ale spokojnie Rzeczną będzie jeżdziło 238 (ze względu na niepogarszanie obsługi ZP Hutniczna, ZP Chemiczna). Strata czasowa nie jest duża.Domas pisze:Na Rzecznej by został jeden przystanek, który jest NŻ, więc wychodzi na to, że jego wykorzystanie jest niewielkie. Wielkiej straty w takim wypadku nie ma.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
No jak nie ma, jak jest? 338 ma zmienić numerek i jeździć codziennie, ale trasa bez zmian. Natomiast nie jestem przekonany, czy to 140 będzie dla kogokolwiek atrakcyjne? 140 śmigało w ten sposób podczas budowy Kauflanda i woziło (oprócz mnieTranzystor pisze:Ej, to 140 powinno jechać Rzeczną, bo wg tego projektu nie ma tam żadnej linii.
No właśnie nie wiem. Myślałem, żeby 140 puścić Rzeczną i Zgrzebną oraz 238 Zabraniecką, ale czy Księcia Ziemowita wystarczy jedna linia co 15 minut. Pewnie tak, ale nie będą zadowoleni ze znacznego pogorszenia oferty. W szczycie jest kursów: 10/h, byłoby 4/h.Domas pisze:Nadal uważam, że 238 powinno jechać bezpośrednio prosto, Zabraniecką.
Szeregowy_Równoległy pisze:Natomiast nie jestem przekonany, czy to 140 będzie dla kogokolwiek atrakcyjne? 140 śmigało w ten sposób podczas budowy Kauflanda i woziło (oprócz mnie) muchy. Na Utratę trzeba dowozić z Wileńskiego albo chociaż z Ząbkowskiej, bo z Bródna/Targówka nie ma sensu, zerowe zainteresowanie. Coś jadącego np. ze Wschodniego (albo z ronda Waszyngtona, bezpostojowo?) po trasie 138 na Utratę miałoby moim zdaniem więcej sensu niż 140 znikąd.
A co byś zrobił z tym 140? Ja jeszcze myślałem o wariancie: CH Targówek - Głębocka - Malborska - Kondratowicza - Św. Wincentego - Trocka - Radzymińska - Al. Solidarności - Targowa - Okrzei (powrót: Kłopotowskiego) - Targowa - Dw. Wschodni (Kijowska). Co do dowozówki z Dw. Wschodniego/Ronda Waszyngtona nie widzę sensu. Proponuję dojechać 138 do Dw. Wileńskiego i wsiąść w częste 238. Lepsza jedna częsta dowozówka niż dwie rzadkie.ZaciszaniN na TWB pisze:Wbrew pozorom skierowanie 140 przez ul. Zabraniecką na Utratę podczas zamknięcia ul. Naczelnikowskiej (budowa wjazdu do supermarketu Kaufland), w dojeździe do ul. (nowej) Radzymińskiej okazało się dobrym lekarstwem na nieprzyjeżdżające 138 (utykające na objeździe i na dalszych odcinkach).
- Bastian
- Sułtan Maroka
To ja bym raczej widział 138 na Hallera, 170 bz., 338
270 przez Rzeczną, 140
szkolne 370 z Targówka (i nigdzie dalej) na Targówek przemysłowy piruetem Kraśnicka - Rzeczna - Zabraniecka - Ks. Ziemowita - Kraśnicka (lub odwrotnie).
Dwie kwestie: któraś z duetu 170 - 270 powinna jechać z południa (choćby DWW), bo gdzie się przesiąść? A po wywaleniu z Bródna 140 i 156 (skrócić ją, zostawiając jako czysty socjal na Bielanach) zrobić jakąś porządną linię między tymi osiedlami. Choćby na bazie (o zgrozo!) 202.
Dwie kwestie: któraś z duetu 170 - 270 powinna jechać z południa (choćby DWW), bo gdzie się przesiąść? A po wywaleniu z Bródna 140 i 156 (skrócić ją, zostawiając jako czysty socjal na Bielanach) zrobić jakąś porządną linię między tymi osiedlami. Choćby na bazie (o zgrozo!) 202.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Bastian
- Sułtan Maroka
20.ashir pisze:Jaka częstotliwość 370?
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tu się waham. Kraśnicka bez busów w MS i DS?ashir pisze:Rozumiem, że kursowanie tylko w szczycie?
Kiedyś był taki pomysł, by 126 z Tarchomina jechało na Targówek i stąd połową kursów na Stalową, a drugą połową na Utratę...
- Bastian
- Sułtan Maroka
30Dantte pisze:Czyli co 40 minut tu, i tu? Zacnie, nie powiem.