RozkĹad jazdy KM i SKM 2011/2012
Moderator: JacekM
Innym razem możesz trafić na skład z lokomotywą z drugiej strony. zależy czy się obróci przy zjeździe na Grochów albo jak mu zmienią skład, bo 4 wagony na tą relację to za dużo jednak. Natomiast jestem ciekawy czy 18.30 przyspieszony do siedlec dziś zestawią też z 2 wagonów. pewnie będzie wyglądał jak winogrona na jesieni
[ Dodano: |23 Gru 2011|, 2011 18:00 ]
W KM pomyśleli, dziś ten obieg na 3 wagony. tak powinno być co piątek.
[ Dodano: |23 Gru 2011|, 2011 18:00 ]
W KM pomyśleli, dziś ten obieg na 3 wagony. tak powinno być co piątek.
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
Wyszukiwarka pokazuje, że z Okęcia pociągi mają odjeżdżać co mniej-więcej 15 minut, do Legionowa, Sulejówka-Miłosnej lub Warszawy Wschodniej. Czyli tylko sloty sobie zarezerwowali
Szkoda, bo to ciekawa alternatywa dla moich podróży w relacji dom-praca, około 40 minut z Toruńskiej na Służewiec. Jak już w końcu otworzą, to nie omieszkam skorzystać.
Szkoda, bo to ciekawa alternatywa dla moich podróży w relacji dom-praca, około 40 minut z Toruńskiej na Służewiec. Jak już w końcu otworzą, to nie omieszkam skorzystać.
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
Póki co wpuszczanie na grupę towarową (technicznie) odbywa się na klucz, więc przy ruchu dogenerowanym przez te SKMki chyba nastawnia by się nie wyrobiła.MichalJ pisze:Uważam, że mogliby te pociągi puścić bez czekania na otwarcie lotnisk/stacji lotniskowych. Na pn. tymczasowo z Legionowa, na pd. tymczasowo do Służewca (z zawracaniem na PKP Okęcie czy gdzie tam się da).
W zawracanie w torze głównym zasadniczym (tylko te by wchodziły w rachubę, by używać tylko rozjazdu z pulpitu) nie wierzę. Cokolwiek się posypie z rozkładem i będzie kicha.
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
No skąd....
Oczywiście napisałem to w sensie: nie pojadą w marcuPlesim pisze:Z lotniska w Modlinie.
Wyszukiwarka nie widzi ciągle połączeń KM.Paweł_K pisze:Wyszukiwarka pokazuje, że z Okęcia pociągi mają odjeżdżać co mniej-więcej 15 minut, do Legionowa, Sulejówka-Miłosnej lub Warszawy Wschodniej. Czyli tylko sloty sobie zarezerwowali
Ale widać już że wytrasowanie wyszło słabo. Czas jazdy Lotnisko - Wschodnia od 30 do 42 minut. Przeciętnie 32 minuty.
W szczycie - mało możliwe bym powiedział. Poza tym Okęcie to na razie dość awaryjny punktchester pisze:W zawracanie w torze głównym zasadniczym (tylko te by wchodziły w rachubę, by używać tylko rozjazdu z pulpitu) nie wierzę.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Podsłuchałem dwa dni temu rano w pociągu rozmowę kilku kobiet. Jedna z nich opowiadała "Wsiadałam ostatnio rano do pustego pociągu - zadowolona. Dobrze, że konduktor przyszedł i powiedział mi, że to nie mój pociąg bo ten jedzie na Gdański, a nie na Śródmieście". W związku z owym pada teraz moje pytanie - jak bardzo pusty kursuje ten poranny kibel do ZOO
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
-
Ciekawe kiedy wreszcie się domyślą żeby wstawić jakikolwiek pociąg z Piastowa pomiędzy 7:05 a 7:20 - tak duża przerwa na tej trasie rano to jakaś paranoja. Dziś trójkibel o 7:20 w ogóle nie przyjechał i wszyscy musieli wejść do pojedyńczego Elfa SKM o 7:25. Oczywiście część nie weszła - co lepsze to w Ursusie nikt nie wysiadł z chętnych po tym jak ich napierający tłum wepchnął z powrotem do środka.