Jak dojechać szybko i sprawnie?
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
W sumie z Ochoty na Olszynkę Grochowską na tak ważne spotkanie możesz rozważyć taksówkę.
ZTCW najtańsza z licencją (aby mogła jechać po kuble z farbą) jest za 1.80.
Wg. porównywarki cen dla adresów Włodarzewska 1 i Chłopickiego 1 (nie wiem dokładnie, gdzie się udajesz, więc takie przyjąłem) jest to 12.5 km i 27.60 PLN do zapłaty (+- 5 PLN).
ZTCW najtańsza z licencją (aby mogła jechać po kuble z farbą) jest za 1.80.
Wg. porównywarki cen dla adresów Włodarzewska 1 i Chłopickiego 1 (nie wiem dokładnie, gdzie się udajesz, więc takie przyjąłem) jest to 12.5 km i 27.60 PLN do zapłaty (+- 5 PLN).
- fik
- Naczelne Chamidło
Ja też nie wiem. Mój potencjalny pracodawca oznaczył miejsce rozmowy kwalifikacyjnej na zumi adnotacją "to jest chyba ten budynek"BJ pisze:nie wiem dokładnie, gdzie się udajesz
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- szkoda, że nie jedziesz tam w weekend, bo mógłbyś zaliczyć wspaniały trójpak PKS-ów z Grodziska, korzystając z kombinacji 130 (PKS obsługuje to tylko w weekendy)- 168-135 i mając do dyspozycji wygodne, jednoperonowe przesiadki. Czas to kwestia drugorzędna, jeśli chodzi o wygodęfik pisze: [...] interesuje mnie pętla na Olszynce niezależnie od środka transportu
- fik
- Naczelne Chamidło
Na dodatek spotkanie rekrutacyjne rozpoczęło się z opóźnieniemchester pisze:To musi być coś związanego z koleją, jeśli ma tak niepoważny stosunek do potencjalnego pracownika...
Czy ja wyglądam na masochistę?tomku pisze:szkoda, że nie jedziesz tam w weekend, bo mógłbyś zaliczyć wspaniały trójpak PKS-ów z Grodziska, korzystając z kombinacji 130 (PKS obsługuje to tylko w weekendy)- 168-135 i mając do dyspozycji wygodne, jednoperonowe przesiadki. Czas to kwestia drugorzędna, jeśli chodzi o wygodę
Nie zaspałeś.MichalJ pisze: No i jak jechało? Pewnie zaspałeś, skoro po drugiej jeszcze pisałeś na forum...![]()
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Kompletnie bez fantazji, kompletnie...fik pisze:Nie zaspałeś.MichalJ pisze: No i jak jechało? Pewnie zaspałeś, skoro po drugiej jeszcze pisałeś na forum...![]()
523 po kuble z farbą całkowicie planowo od początku do końca.
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Przecież on chce na kolei pracować, a nie w agencji reklamowej. Na pekapie miałeś już jednego fantastę, co chciał ściany malować i kiepsko skończył.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Mister JP? Chodzą słuchy "po mieście", że ma być wysoko opłacanym (pewnie w zarządzie) pracownikiem jakiejś firmy, co to geszefty z remontowanymi dworcami pekapowymi robiła w kwestii wynajmowania powierzchni reklamowej tamże. Od razu zastrzegam, że taką plotkę usłyszałem i kompletnie nie odpowiadam za kryjącą się za nią prawdą lub jej brakiem.pawcio pisze:Przecież on chce na kolei pracować, a nie w agencji reklamowej. Na pekapie miałeś już jednego fantastę, co chciał ściany malować i kiepsko skończył.
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
W ferie wybieram się do wsi o wdzięcznej nazwie Ruś. Położone to to jest tuż obok Wizny na Podlasiu.
W wakacje wybrałem następujący dojazd: PKS z DwZ do Łomży (10.15~13.30) + PKS (zajebista H9) z Łomży do Wizny (~14-14.45).
Nie przepadam za PKSami, więc gdy mogę, wybieram jak najwięcej kolei.
TLK Tour De Pologne o 10.05 z DwC - o 12.40 w Białymstoku. O 13.00 PKS z Białegostoku do Wizny.
Pierwsza opcja to prawie 5h podróży i cena ok. 40-50 PLN.
Druga opcja to nie więcej niż 35-40 PLN (samo TLK jedyne 28 PLN), a czas podróży to ok. 4h - za to taniej i bardziej komfortowo.
Druga opcja wygrywa ceną, komfortem i czasem. Dla mnie pod każdym względem jest lepsza.
Jednak jedyne, co mnie boli, to to, że to TLK Tour De Pologne... Miałem nim jechać swego czasu na Mazury, ale był opóźniony 3h i generalnie słyszałem, że to pociąg-legenda, jeśli chodzi o opóźnienia.
Czy są to przesadzone doniesienia i czy 20 min. wystarczy mi na przesiadkę z pociągu do PKSu (jeśli nie, to o 13.30 mam kolejnego PKSa, więc to jakoś przeżyje, ale żeby nie było 3h opoźnienia)?
No i drugie pytanie - czy dworzec PKS w Białymstoku znajduje się przy dworcu PKP czy gdzieś indziej? Jeśli gdzie indziej, to jak daleko?
W wakacje wybrałem następujący dojazd: PKS z DwZ do Łomży (10.15~13.30) + PKS (zajebista H9) z Łomży do Wizny (~14-14.45).
Nie przepadam za PKSami, więc gdy mogę, wybieram jak najwięcej kolei.
TLK Tour De Pologne o 10.05 z DwC - o 12.40 w Białymstoku. O 13.00 PKS z Białegostoku do Wizny.
Pierwsza opcja to prawie 5h podróży i cena ok. 40-50 PLN.
Druga opcja to nie więcej niż 35-40 PLN (samo TLK jedyne 28 PLN), a czas podróży to ok. 4h - za to taniej i bardziej komfortowo.
Druga opcja wygrywa ceną, komfortem i czasem. Dla mnie pod każdym względem jest lepsza.
Jednak jedyne, co mnie boli, to to, że to TLK Tour De Pologne... Miałem nim jechać swego czasu na Mazury, ale był opóźniony 3h i generalnie słyszałem, że to pociąg-legenda, jeśli chodzi o opóźnienia.
Czy są to przesadzone doniesienia i czy 20 min. wystarczy mi na przesiadkę z pociągu do PKSu (jeśli nie, to o 13.30 mam kolejnego PKSa, więc to jakoś przeżyje, ale żeby nie było 3h opoźnienia)?
No i drugie pytanie - czy dworzec PKS w Białymstoku znajduje się przy dworcu PKP czy gdzieś indziej? Jeśli gdzie indziej, to jak daleko?
Nie, dziękuję.JKTpl pisze:A może do Białegostoku PolskimBusem i dalej po swojemu?
Po pierwsze - PB + PKS wychodzi dłużej niż PKP + PKS.
Po drugie - nie lubię PB, a już szczególnie, jeśli mam do wyboru PKP i PB.
[ Dodano: |9 Sty 2012|, 2012 22:27 ]
Ok, dzięki.JKTpl pisze:Tuż obok.
[ Dodano: |10 Sty 2012|, 2012 08:55 ]
Jest szansa, że ktoś odpowie?