Na pewno będzie łatwiejsze, choć niekoniecznie łatwe.Bastian pisze:Może ZTM zakłada, że po uruchomieniu Powstańców prościej będzie skrócić 6 (oby!), niż kasować 5
(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych
Moderator: Wiliam
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Co ZTM zrobil z tramwajami? Myslalem ze przy DWC sa dwie linie co 7,5 a 17 doczekalem sie po 12 minutach czekania a na horyzoncie nie bylo widac zeby cos mi ucieklo. Nie bede juz wspominal ze w miedzyczasie pojechal autobus wiadomej linii, ktory byl punktualnie i pewnie bym nim szybciej dojechal niz czekajac na Go... Wroc, 16, 17 albo 33.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
W ciągu Al. Jana Pawła II - Al. Niepodległości rzeczywiście dzieje się coś niedobrego, bo przyJacekM pisze:Co ZTM zrobil z tramwajami? Myslalem ze przy DWC sa dwie linie co 7,5 a 17 doczekalem sie po 12 minutach czekania a na horyzoncie nie bylo widac zeby cos mi ucieklo. Nie bede juz wspominal ze w miedzyczasie pojechal autobus wiadomej linii, ktory byl punktualnie i pewnie bym nim szybciej dojechal niz czekajac na Go... Wroc, 16, 17 albo 33.
- R-9 Chełmska
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Próbowałem coś ze związkowców na ten temat wyciągnąć, ale oni umieją tylko wołać "dodajcie minut" i "tramwaj też człowiek i ma prawo zjeść kanapkę" niestety.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Solaris U10
2-3 cykle można czasem spędzić przy Centralnym, więc na pewno ma to wpływ na regularność. Dodałbym jeszcze wąskie przystanki, co też znacząco wpływa na czas wymian i napełnienie kolejnych wagonów w stadzie.Wasyl pisze: Ja zazwyczaj stoję dłużej przy GUS i DWC, ale nie sądzę, żeby miało to aż taki wpływ na nieregularność linii.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No ale na centralnym w DS 2-3 cykle? Dlaczego?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Chyba czekając na rozregulowany tramwaj, ale to jego regularności już niewiele (?) pogorszy. Co jest źródłem problemu? Które światła? A może - kierowcy nagminnie blokujący któryś lewoskręt (to chyba jednak tylko na Grójeckiej)?Solaris U10 pisze:2-3 cykle można czasem spędzić przy Centralnym, więc na pewno ma to wpływ na regularność.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- Solaris U10
Mi się wydaje że swoje robi szerokość platform, która wydłuża wymianę pasażerów. A im dłużej tramwaju nie ma, tym więcej jest oczekujących chętnych i jeszcze dłużej to trwa... W Alejach czy na Okopowej nie ma tak wąskich przystanków jak w JP2.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.