Komunikacja miejska w czasie budowy II linii metra
Moderator: Wiliam
- fik
- Naczelne Chamidło
Czyli efektywnie czynna jest połowa użytecznych wyjść z peronów, co już daje spacer w celu odnalezienia działających. Dzisiaj w nocy z kolei nie działały schody z galerii środkowej do hali - kolejny potencjalny spacer. No nie powiesz mi, że taka losowość jest przyjazna dla pasażera - nawet jeśli faktycznie da się bez łażenia pod górę trafić do 102, to pasażer nie ma żadnej informacji, które schody są czynne i jak do nich trafić.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Powiem tak - na odcinku od Olszynki do Wiatracznej przystanek przy szpitalu potrafi wygenerować 50- 60 %ogólnej ilości pasażerów, a jak pracę kończą biura szpitala ( i pracownicy zmianowi ) nawet więcej.MeWa pisze:A w ogóle jak dużo osób przyjeżdża codziennie pociągiem z chęcią kontynuowania podróży komunikacją publiczną do szpitala? I jak to się ma względem osób przyjezdnych, które są zawożone do szpitala przez bliskich i względem przyjezdnych korzystających z taksówek?
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
- fik
- Naczelne Chamidło
Nie, Kleszcz zrozumiał inaczej, dlatego potwierdzam, że od początku chodziło mi o Grenadierów.KwZ pisze:Oczywiście, to ta sama trasa![]()
No tak, dlatego nie trzeba błądzić i krążyć. Bardziej irytujący jest dla mnie problem niespodziewany, niż spodziewany.MichalJ pisze:No ale na Zachodniej ma pewność braku schodów, podnośników, wind i w ogóle wszystkiego.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Dla Ciebie - spodziewany, dla przyjezdnego dziadka (mówię o typowym kliencie szpitala) - niekoniecznie. Latanie po peronie (,,może sobie poradzę''), pytanie przechodniów (na pewno zaraz pomogąfik pisze: No tak, dlatego nie trzeba błądzić i krążyć. Bardziej irytujący jest dla mnie problem niespodziewany, niż spodziewany.
- MeWa
- Cukiereczek
No tak, ale te schody w końcu kiedyś naprawią / wymienią. Ba, będą musieli wymienić prędzej czy później.fik pisze:No tak, dlatego nie trzeba błądzić i krążyć. Bardziej irytujący jest dla mnie problem niespodziewany, niż spodziewany.MichalJ pisze:No ale na Zachodniej ma pewność braku schodów, podnośników, wind i w ogóle wszystkiego.
1) O wiele łatwiej jest pomóc komuś na pochylni czy schodach ruchomych (działąjących), niż zaganiać kogoś do wnoszenia i znoszenia wózka.Wolfchen pisze:Próbowałeś wyjechać na wózku po tych stromych pochylniach?MichalJ pisze:Z peronu na Centralnej osoba na wózku prędzej czy później wyjedzie. Pochylnią (...)
2) Przejazd pociągiem przez osoby na wózku i tak trzeba zgłaszać z wyprzedzeniem, więc myślę, że jak zmaówisz wagon, to bez problemu też dostarczą osobę do obsługi windy.
3) Poza tym teraz być może, po ostatniej aferze, jednak uda się usprawnić obsługę wind (pomoże np. pracownik ochrony). Tak było, jak zjawił się szalony wózkowicz - po telefonie pracownik był od razu
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
-
Pan Piotr
- (XXXX)
Z połączenia 102 i 151 powstałaby całkiem ciekawa linia:KwZ pisze:Rzeczywiście się nie zrozumieliśmy, myślałem, że omawiamy 102 w roli lokalnej dowozówki.kveld pisze:Hmm, chyba się nie zrozumieliśmy
Po połączeniu 102 ze 151 niczego na Grochów nie dodawać i tyle.
MŁYNÓW – Płocka – Wolska – Skierniewicka – Siedmiogrodzka – Grzybowska – Królewska – Krakowskie Przedmieście – Nowy Świat – Al. Ujazdowskie – pl. Na Rozdrożu – Armii Ludowej – most Łazienkowski – al. Stanów Zjednoczonych – Grenadierów – Podskarbińska – Dwernickiego - Szaserów – GOCŁAWEK WSCHODNI
Ciekawa perspektywa, bo można by zrobić przy okazji porządek ze 188, a odcinek: KRÓLEWSKA - DW. CENTRALNY obsłużyć wygiętym 107. Bobrowiecka na pewno by nie narzekała z powodu połączenia z DWC, po wycofaniu stamtąd 119. A nowe 102 miałoby szansę mieć bardziej zrównoważone wykorzystanie, relacja MŁYNÓW - Siedmiogrodzka Śródmieście ma popyt z pewnością na coś więcej niż 151 co 20-30 minut. Poza tym skończyłaby się sytuacja, że 102 jest cieniem 105 na odc. KRÓLEWSKA - TOPIEL lub tramwaju na odc. RONDO WASZYNGTONA - KINOWA.
Ale nie po tej trasie! Jaka Trasa Łazienkowska? Po co? Jeśli to 102 ma wozić Grochów na UW, to nie przez TŁ, a jeśli nie, to nie powinno wyjeżdżać z Grochowa w ogóle.Pan Piotr pisze:Z połączenia 102 i 151 powstałaby całkiem ciekawa linia:
MŁYNÓW – Płocka – Wolska – Skierniewicka – Siedmiogrodzka – Grzybowska – Królewska – Krakowskie Przedmieście – Nowy Świat – Al. Ujazdowskie – pl. Na Rozdrożu – Armii Ludowej – most Łazienkowski – al. Stanów Zjednoczonych – Grenadierów – Podskarbińska – Dwernickiego - Szaserów – GOCŁAWEK WSCHODNI
Młynów - Grzybowska - Królewska - most Świętokrzyski - Waszyngtona - Gocławek Wschodni lub Olszynka. Najlepiej, gdyby takie 102 miało się stać takim 157, tylko na innej ulicy (Grzybowskiej a nie Żelaznej).
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Dokładnie - podpisuję się rękami i nogamiKwZ pisze:Ale nie po tej trasie! Jaka Trasa Łazienkowska? Po co? Jeśli to 102 ma wozić Grochów na UW, to nie przez TŁ, a jeśli nie, to nie powinno wyjeżdżać z Grochowa w ogóle.Pan Piotr pisze:Z połączenia 102 i 151 powstałaby całkiem ciekawa linia:
Młynów - Grzybowska - Królewska - most Świętokrzyski - Waszyngtona - Gocławek Wschodni lub Olszynka. Najlepiej, gdyby takie 102 miało się stać takim 157, tylko na innej ulicy (Grzybowskiej a nie Żelaznej).