Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu
Moderator: JacekM
-
podrozny113
Koleje Mazowieckie pisze:Awaria sieci trakcyjnej na stacji postojowej Warszawa Grochów
2012-02-05 15:06:12
O godz. 14:30 na technicznej stacji postojowej Warszawa Grochów nastąpiło uszkodzenie sieci trakcyjnej uniemożliwiającej zjazdy i wyjazdy składów na stację Warszawa Wschodnia. Nastąpiła całkowita przerwa w ruchu składów wyjeżdzających na pociągi uruchamiane z Warszawy Wschodniej.
Około godz. 15:30 zadeklarowano usunięcie usterki i przywrócenie możliowści jazdy pociągów.
Pociągi "Kolei Mazowieckich - KM" rozpoczynające bieg na stacji Warszawa mogą być opóźnione od 30 - 60 minut.
Wielkość opóźnienia może ulegać zmianie
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Alkohol to Twój wróg, więc lej go w mordę?MichalJ pisze:Gdzie się dolewa ten denaturat?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Odwołanie pociągu rel. Warszawa - Działdowoprzewoz pisze:Przechodziłem przez centralny, to zapowiadali pociąg z zachodniej do Działdowa, który miał zwiększyć opóźnienie do 70 minut. natomiast od Wschodniej do Rembertowa jedzie się po dalekich, pewnie też coś szlag trafił.
2012-02-05 18:11:21
Z powodu awarii sieci trakcyjnej na stacji postojowej Warszawa Grochów dowałany został pociąg nr 15429 rel. Warszawa Zachodnia (16:30) - Działdowo (19:27).
Pociąg ten zostanie uruchomiony skłądem zastępczym na odcinku Ciechanów - Działdowo.
Na odcinku Warszawa Zachodnia - Ciechanów podóżni z ważnymi biletami "Kolei Mazowieckich - KM" mogą skorzystać z pociągu PKP Intercity nr 45105 rel. Katowice - Olsztym (odjazd w Warszawy Zachodniej 18:20).
Pociąg nr 45101 zatrzymywał się będzie na przewidzianych dla niego stacjach.
Czy ta awaria na Grochowie także mogła dotyczyć opóźnienia KM613 WGd-Nsk +40, bo on na Gdański przyjeżdza jako służbowy, pewnie z Grochowa. I w następwie KM618 miał +10 na starcie.
To się musiało tak skończyć- wczoraj były problemy w nocy ( od 23 z minutami do 00:10 )z napięciem na Grochowie, na WWO i WWO - Podskarbińska. Z tego co mi mówiono to takie problemy występowały od 3 dni. Dobrze że to w niedzielę a nie w dzień roboczyalojz pisze:Koleje Mazowieckie pisze:Awaria sieci trakcyjnej na stacji postojowej Warszawa Grochów
2012-02-05 15:06:12
O godz. 14:30 na technicznej stacji postojowej Warszawa Grochów nastąpiło uszkodzenie sieci trakcyjnej uniemożliwiającej zjazdy i wyjazdy składów na stację Warszawa Wschodnia. Nastąpiła całkowita przerwa w ruchu składów wyjeżdzających na pociągi uruchamiane z Warszawy Wschodniej.
Około godz. 15:30 zadeklarowano usunięcie usterki i przywrócenie możliowści jazdy pociągów.
Pociągi "Kolei Mazowieckich - KM" rozpoczynające bieg na stacji Warszawa mogą być opóźnione od 30 - 60 minut.
Wielkość opóźnienia może ulegać zmianie
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Jakoś nikt nie napisał, że od 12 do 19 trwała blokada linii Warszawa - Radom?

Wprowadzono KKZ.Na szlaku Dobieszyn - Kruszyna nastąpiło uszkodzenie sieci trakcyjnej oraz zerwanie pantografu pociągu nr 12261 rel. Warszawa Wschodnia (10:52) - Radom (12:54).
Nastąpiła całkowita przerwa w ruchu pociągów. Trwa ustalanie możliwości prowadzenia ruchu, bądź wprowadzenia komunikacji zastępczej.
Poza tym opisano jedną awarię taborową na Łowicz, jedną na Działdowo i jedno pęknięcie szyny na odcinku Sierpc - PłockO godz. 19:35 zakończono usuwanie awarii sieci trakcyjnej na szlaku Dobieszyn - Kruszyna.
Wyleciało mi z głowy napisać o tymprzewoz pisze:Jakoś nikt nie napisał, że od 12 do 19 trwała blokada linii Warszawa - Radom?
http://www.d29-8.cal.pl/news.php?readmore=201Serwis D29-8 pisze:Awaria sieci trakcyjnej na trasie Warka - Radom.
Tuż po godzinie 12:30 na szlaku Dobieszyn - Kruszyna doszło do uszkodzenia sieci trakcyjnej oraz zerwania pantografu pociągu nr 12261 relacji Warszawa Wschodnia - Radom. Ruch został wstrzymany, a pociągi doznają ogromnych opóźnień.
Z powodu awarii sieci trakcyjnej, na szlaku Dobieszyn - Kruszyna wstrzymany został ruch pociągów. W związku z tym od godziny 13:30 na odcinkach Radom - Bartodzieje oraz Dobieszyn - Warszawa pociągi kursują wahadłowo, a na odcinku Bartodzieje - Dobieszyn wprowadzona została zastępcza komunikacja autobusowa. Wszystkie pociągi dalekobieżne kursują drogą okrężną z pominięciem odcinka Czachówek - Radom (przez Pilawę i Dęblin). Do czasu przywrócenia normalnego kursowania pociągów wprowadzone zostało nadzwyczajne wzajemne honorowanie biletów przez Koleje Mazowieckie oraz PKP Intercity.
PKP Polskie Linie Kolejowe poinformowało, że usuwanie awarii sieci trakcyjnej na szlaku Dobieszyn - Kruszyna może potrwać do godzin wieczornych. Opóźnienia pociągów, zależnie od sytuacji na trasie objazdowej wynoszą od 60 do 120 minut.
SITKOL pisze:Utrudnienia w ruchu pociągów pomiejskich.
Warszawa Śródm. (PKP)
09.02.2012 do 09.02.2012
Utrudnienia w ruchu pociągów podmiejskich na szlaku Warszawa Wschodnia - Warszawa Zachodnia z powodu naprawy pociągu nr 90450(KM), relacji Warszawa Rembertów - Łowicz Główny. Przewidywane opóźnienia pociągów od 10 do 20 minut.
KM pisze:Awaria składu pociągu rel. Warszawa - Łowicz na przystanku Warszawa Śrócmieście
2012-02-09 08:26:08
Na przystanku osobowym Warszawa Śródmieście nastąpiła awaria składu pociągu nr 90450 rel. Warszawa Rembertów (7:39) - Łowicz Główny (9:23).
Ruch pociągów na linii średnicowej podmiejskiej, na kierunku Warszawa Wschodnia - Warszawa Zachodnia został chwilowo wstrzymany.
Około godz. 8:30 uszkodzony skład zjedzie awaryjnie do stacji Warszawa Zachodnia i ruch pociągów zostanie przywrócony.
Pociągi przejeżdżające linią średnicową podmiejską na kierunku Warszawa Wschodnia - Warszawa Zachodnia są opóźnione około 10 - 30 minut.
Opóźnienia mogą ulegać zmianie.