Stan techniczny przystanków
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
A ktoś go tam przypadkiem "dla żartu" nie wyniósł? 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Nie wiem, pewnie gdyby moje 523 nie przejechało tego przystanku to bym się nie zainteresował
Inna sprawa, ze brygady przystankowe są zdolne do wszystkiego.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Tak... deszcz zaczął padać, to się słupek schował. Wiatę mu dać, to nie będzie uciekać.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Niezłe to haiku, ale liczba sylab chyba nie taMichalJ pisze:"Stłumiwszy gniew,
wśród Tumtum drzew
W zadumie ukrył się."
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Stary Pingwin
Jeżeli jest pełnowymiarowa wysepka tramwajowa(60m) i ZTM nagle, aczkolwiek niespodziewanie w połowie wysepki postawi tablicę "Czoło wagonu", musi mieć czyjąś zgodę na zmianę organizacji ruchu? Sytuację taką pamiętamy z przystanku Baseny Inflancka, aktualnie występuje na Pl. Wilsona 14(za placem
Potok). Na rzeczony przystanek wchodzi się na końcu wysepki, następnie mknie do początku, bo tam jest słupek przystankowy z rozkładem. Przyjeżdża tram, staje przy tablicy Czoło, w...iony pasażer wraca do tyłu i wyzywa motorniczego od idiotów(fakt autentyczny). Jeżeli ZTM "skrócił" przystanek, wypadałoby przenieść słupek z rozkładem do tyłu, bądź zawiesić rozkład na słupku z tablicą "Czoło wagonu". Oczywiście całkiem przypadkowo w okolicy zatoki autobusowej stoi radiowóz ZTM-u i pisze, pisze pisze.
miłośnik 13N
-
Stary Pingwin
Tu zalezy wszystko od tego, czy taka tabliczka jest elementem projektu organizacji ruchu, czy to jest wewnętrza informacja organizatora transportu dla przewoźników.MichalJ pisze:Wieszaniem znaków dla tramwajów i informacji pasażerskiej zajmują się odrębne komórki, pewnie nawet z innych przedsiębiorstw.
Popatrz, jaka franca!
-
Stary Pingwin