Zjazdów z owej linii nie ma w rozkładzieDesert pisze:Widzi ktoś ten kurs czy jest on niewykazany w rozkładzie?
Czasy przejazdu
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Nie chodziło mi o to, że "zerówka" sama w sobie jest czymś nadzwyczajnym - chodziło mi o ten konkretny przypadek. Na odcinku o długości ok. 1km są bodajże 3 sygnalizacje świetlne, a nawet przy samych zielonych byłoby ciężko przejechać to w ciągu minuty:P
Blank page, a self-imposed curse
Scrawling thoughts... to write for what?
Scrawling thoughts... to write for what?
Jak żeście tacy ciekawi "zerówek", to polecam kliknąć i spojrzeć na czas przejazdu od Bogusławskiego do Metra Młociny
http://ztm.waw.pl/rozklad_nowy.php?c=18 ... =02&h=0.11
Do pokonania dwa zakręty, wymagana średnia prędkość to minimum 90km/h
http://ztm.waw.pl/rozklad_nowy.php?c=18 ... =02&h=0.11
Do pokonania dwa zakręty, wymagana średnia prędkość to minimum 90km/h
noidea
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Na 410 dalej tak jestlevar pisze:Nie no, na 3 przystanki w jednej minucie to nawet ja bym nie wpadł.
Odwieczny problem 401. jest taki rozstrzał czasu przejazdu z Gocławia na Służew (o każdej porze dnia), że praktycznie niewykonalne jest stworzenie dobrego rozkładu. Zawsze jest zagrożenie zarówno +7 jak i -30.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
No ale drugiej strony lepiej zrobić rozkład taki żeby jeżdzić na opóźnieniu niż na +7.pawcio pisze:Odwieczny problem 401. jest taki rozstrzał czasu przejazdu z Gocławia na Służew (o każdej porze dnia), że praktycznie niewykonalne jest stworzenie dobrego rozkładu. Zawsze jest zagrożenie zarówno +7 jak i -30.
A i jeszcze się mi przypomniało, że na 523 też jest za długi czas przejazdu między PKP Kasprzaka a Dw. Zachodnim,bo jak nie ma korka(a tak było we wtorek) to na DWZ ląduje się też na +7, a nawet +8
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Nie do końca. Rozkład, który w 70-80% generowałby opóźnienia na poziomie jednego kursu też dobry nie jest. Generalnie z takimi długimi zakorkowanymi odcinkami są problemy i póki co nikt nie znalazł na nie dobrego rozwiązania.Walas pisze:No ale drugiej strony lepiej zrobić rozkład taki żeby jeżdzić na opóźnieniu niż na +7.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan