A nie wydaje CI się, że to, że cała zachodnia Warszawa miałaby być obsługiwana autobusami o zmniejszonej pojemności, jest dopiero kretyńskim myśleniem? Bo wysyłanie sztywniaków na taką linię jak 189 to była kretyńska decyzja, niezależnie od Twoich pseudomiłośniczych upodobań.Aleksander2560 pisze: Kolejny przykład, że z obsługą brygad robi się w ZTM co chce...kolejna kretyńska decyzja pseudomiłosników by można było sobie zrobić zdjęcie Neoplana na 111 na TK...
Niedługo to Ostrobramska zacznie 738 jeżdzić a Stalowa na 153...
Zmiany od marca 2012
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
ŁK
W gruncie rzeczy to jest w naszym interesie, żeby autobusy za publiczne pieniądze nie jeździły na darmo, więc chyba dobrze, że "MZA nie pozwala". Mobilis jest prywatny i może swoje autobusy nawet promem po Wiśle transportować.Desert pisze:MZA nie pozwoliłoby sobie na taką brygadę gdzie zaczyna pod zajezdnią a kończy po drugiej stronie warszawy. Mobilis sobie pozwolił.
A to kompletnie inna sprawa, czy MZA powinno być państwowe - nie na ten wątek.
ŁK
- Aleksander2560
- (Aleksander2634)
Wymiana z Redutową, a nie rzucać ich na R-11...zastanów się.KwZ pisze:Po pierwsze: po co? Po drugie: raczej nie jedną brygadę.
Bardzo absurdalne, podobnie jak z tym 523.KwZ pisze:Nie wiem, czy to takie absurdalne, skoro to decyzja przewoźnika
Miejskie Zakłady Autobusowe m. st. Warszawy
ul. Włościańska 52
01-710 Warszawa
ul. Włościańska 52
01-710 Warszawa
Nie wiem, czy zasoby innych przewoźników na 105 się nie skończyły szybciej niż Kleszczowej na 189.Aleksander2560 pisze:Wymiana z Redutową, a nie rzucać ich na R-11...zastanów się.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Aleksander2560
- (Aleksander2634)
Po pierwsze, nie cała bo zobacz ile Redutowa ma SU18 oraz Jelczy przegubowych.Łukasz pisze:A nie wydaje CI się, że to, że cała zachodnia Warszawa miałaby być obsługiwana autobusami o zmniejszonej pojemności, jest dopiero kretyńskim myśleniem? Bo wysyłanie sztywniaków na taką linię jak 189 to była kretyńska decyzja, niezależnie od Twoich pseudomiłośniczych upodobań.
Po drugie, sztywniaki na 189 pojawiają się w DŚ.
Po trzecie, moje "pseudomiłośnicze" upodobania były tylko sarkazmem uderzającym w to kto i jak planuje obsługę danych brygad danej linii, rozumiesz?
[ Dodano: |23 Lut 2012|, 2012 11:37 ]
Cały czas mi chodzi o tą brygadę na 111...pawcio pisze:Nie wiem, czy zasoby innych przewoźników na 105 się nie skończyły szybciej niż Kleszczowej na 189.Aleksander2560 pisze:Wymiana z Redutową, a nie rzucać ich na R-11...zastanów się.
ul. Włościańska 52
01-710 Warszawa
ul. Włościańska 52
01-710 Warszawa
- Solaris U10
Osobie zajmującej się rozdysponowaniem brygad do środowiska miłośniczego jest bardzo daleko. A już zupełnie nie ma w głowie to, by można było robić ciekawe fotki na mieście.Aleksander2560 pisze:Po trzecie, moje "pseudomiłośnicze" upodobania były tylko sarkazmem uderzającym w to kto i jak planuje obsługę danych brygad danej linii, rozumiesz?
DS i DP to jednak nie to samo.Aleksander2560 pisze:Po drugie, sztywniaki na 189 pojawiają się w DŚ.
I cały Żoliborz na głowie.Aleksander2560 pisze:Po pierwsze, nie cała bo zobacz ile Redutowa ma SU18 oraz Jelczy przegubowych.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
Aleksander2560 pisze:hmm, nie można dać jedną więcej brygadę na 105 czy innych typowych dla R-11 linii?
Ty też zastanów się, co piszesz. Raz dodać, raz wymienić: na dodawanie protestuję.Aleksander2560 pisze:Wymiana z Redutową, a nie rzucać ich na R-11...zastanów się.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Raptem 124 przegubów. Taka ostrobramska posiada ich, aż 177. Poza tym Redutowa musi dużą część brygad zrzucić na trasę WZ, Żoliborz, Bielany.Aleksander2560 pisze:Po pierwsze, nie cała bo zobacz ile Redutowa ma SU18 oraz Jelczy przegubowych.
Któraś brygada z Utraty również zaczyna ze Starego Bemowa (ogółem zaczynają dwie w tym jedna z Ursusa). Gdyby to była ta sama brygada czemu Ursus nie mógłby jej wziąć?Walas pisze:1/523 ma w DP zjazd ze Starego Bemowa 00:07 na Utratę 00:42Aleksander2560 pisze: Mhm, i potem masz absurdy jak na Utratę z 523 zjeżdza się na pusto ze Starego Bemowa...
M1 6 33 112 171 181 184 523 E-2 701
Nowy rozkład jazdy linii L-9: http://wieliszew.pl/index.php?cmd=aktua ... az&id=1947
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
A w czym widzisz problem? Serio, wyjaśnij mi komu i w czym to tak naprawdę miałoby przeszkadzać? Dla mnie dziwne jest to, że w MZA wozy przywiązane są do macierzystych zakładów żelaznymi łańcuchami. To, że np. woroniczański SU18, który się spsuje na Górczewskiej jest ciągnięty na Woronicza, zamiast na Redutową, gdzie też SU18 są, więc spokojnie można naprawić furę, a nie wlec ją przez całe miasto. To, że zakład za zakład wyjeżdża tylko w bardzo, ale to bardzo wyjątkowych sytuacjach. Że np zepsutego w Markach Redutowego 190 nie może podmienić Stalowa, tylko trzeba czekać, aż na Redutowej ktoś znajdzie jakiś sprawny wózek (a to do niedawna potrafiło trwać aż do zjazdu dodatków) i gdzieś się włączy. Poważnie, nie rozumiem tego.Aleksander2560 pisze:(...) czy w DŚ brygady na linii 517 obsługują obydwie bazy, wyjazd rano z Ursusa, zjazd na Utratę i na odwrót... (info od kolegi z Mobilisu)...
- Aleksander2560
- (Aleksander2634)
Gdy wreszcie remont Dźwigowej się skończy, oby jak najszybciej, to stanie się bezsensu.Solaris U10 pisze:W obecnej sytuacji R-11 ma bliżej na Esperanto niż na Górczewską, więc to tak całkowicie bez sensu nie jest.
Chwała jej za to, ale dlaczego takie głupoty jej wychodzą? Przecież można to rozdysponować by nie było takich wariacji...pawcio pisze:Osobie zajmującej się rozdysponowaniem brygad do środowiska miłośniczego jest bardzo daleko. A już zupełnie nie ma w głowie to, by można było robić ciekawe fotki na mieście.
Chodziło mi o przekazanie, sorry: źle się wyraziłem, na Oddział R-11 jednej brygady z linii 105...KwZ pisze:Ty też zastanów się, co piszesz. Raz dodać, raz wymienić: na dodawanie protestuję.
De facto z tego co napisałeś to gros przegubowców pochłaniają linia 190, 520 i od niedawna 523. Hmm, gdzie tak wiele tych przegubów na Żoliborzu i Bielanach Redutowa wysyła, bo opróćz 114, które i tak większość ma R-13, Mobilis i ITS to nie widzę tak super silnej linii...Maciek pisze:Raptem 124 przegubów. Taka ostrobramska posiada ich, aż 177. Poza tym Redutowa musi dużą część brygad zrzucić na trasę WZ, Żoliborz, Bielany.
Hmm, widzę problem, bowiem każdy Oddział w MZA jest traktowany prawie jak oddzielna firma, oddzielny zakład pracy ale będący w strukturze MZA, prawie jak oddziały na Śląsku za czasów WPK Katowice, czy WPK Gdańsk/Gdynia. Zakład za zakład owszem wyjeżdza, i wcale nie w bardzo wyjątkowych sytuacjach, tylko w momencie gdy na danym Oddziale brakuje albo sprzętu albo ludzi, sam nie jednokrotnie w barwach Oddziału R-10 jechałem za Oddział R-11...szczególnie na linii 523..Szeregowy_Równoległy pisze:A w czym widzisz problem? Serio, wyjaśnij mi komu i w czym to tak naprawdę miałoby przeszkadzać? Dla mnie dziwne jest to, że w MZA wozy przywiązane są do macierzystych zakładów żelaznymi łańcuchami. To, że np. woroniczański SU18, który się spsuje na Górczewskiej jest ciągnięty na Woronicza, zamiast na Redutową, gdzie też SU18 są, więc spokojnie można naprawić furę, a nie wlec ją przez całe miasto. To, że zakład za zakład wyjeżdża tylko w bardzo, ale to bardzo wyjątkowych sytuacjach. Że np zepsutego w Markach Redutowego 190 nie może podmienić Stalowa, tylko trzeba czekać, aż na Redutowej ktoś znajdzie jakiś sprawny wózek (a to do niedawna potrafiło trwać aż do zjazdu dodatków) i gdzieś się włączy. Poważnie, nie rozumiem tego.
ul. Włościańska 52
01-710 Warszawa
ul. Włościańska 52
01-710 Warszawa
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
190 było przykładem, bo akurat to zdarzyło mi się widzieć. Redut zdechł pod... Tesco Stalowa, ale rezerwa musiała być z Redutowej. I była, dwie godziny później udało im się znaleźć sprawny wózAleksander2560 pisze:Akurat na 190 nie odczujesz tak bardzo braku jednej brygady, gorzej gdy na linii kursują jedna lub dwie brygady...
Też bym chciał jak najszybciej, ale póki co to sens maAleksander2560 pisze:Gdy wreszcie remont Dźwigowej się skończy, oby jak najszybciej, to stanie się bezsensu.
Szeregowy_Równoległy pisze:A w czym widzisz problem? Serio, wyjaśnij mi komu i w czym to tak naprawdę miałoby przeszkadzać?Aleksander2560 pisze: (...) czy w DŚ brygady na linii 517 obsługują obydwie bazy, wyjazd rano z Ursusa, zjazd na Utratę i na odwrót... (info od kolegi z Mobilisu)...
To mnie też możesz to wyjaśnić, "bardzo absurdalne" to trochę mało. Rozumiem, że kierowca może mieć problem, bo zacznie i skończy pracę w różnych miejscach (to taka rzadkość?), ale dla autobusu? Jedną noc spędzi na tym drugim zakładzie, OC mu nie zrobią?Aleksander2560 pisze:Bardzo absurdalne, podobnie jak z tym 523.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?