Humor
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
A przypadkiem "kierowca" Maserati nie powinien zostać ukarany mandatem? Przecież powinien się upewnić, że nie stwarza zagrożenia w ruchu, otwierając drzwi, czy jak to się profesjonalnie określa. Może ja się nie znam, bo prawa jazdy nie mam, ale mój tata się zdziwił, gdy mu powiedziałem, iż winnym uznano kierowcę autobusu. Ten stał wystarczająco daleko, żeby podczas ruszania nie naruszyć pojazdu stojącego obok zachodzącym tyłkiem autobusu.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Wjechałem w stojących w korku z prędkością 70km/h. Pierwszy stał nowiutki Auris, pan sobie odebrał z salonu i jechał do domu, nie dojechał. Przed Aurisem stało półroczne BMW serii 5, a przed tym też w miarę świeża Camry Solara, więc jak to podliczyli, to wyszło sporo. 7000, które dostałem z AC na swój pojazd przy reszcie kosztów poniesionych przez TW Uniqa było wręcz niezauważalneprimoż pisze:Chłopie, coś Ty zrobił?Szeregowy_Równoległy pisze:Dawno, dawno temu narobiłem szkód na ponad 50000zł (jak walić to z rozmachem), a i tak tylko 10% zniżek poszło się paść
Jak widać nie stał dość daleko, skoro dupą zdjął otwarte drzwi od Maserati. Zanim ruszył, powinien się upewnić, że może ruszyć i w nic nie przyłoży. Nie upewnił się, więc dostał kwita. A redaktor zakończył otwieranie drzwi zanim autobus ruszył, więc nie ma mowy o otwarciu drzwi bez zachowania ostrożności. Czym innym jest otwarcie drzwi przed jadącym pojazdem, a czym innym otwarcie drzwi obok stojącego autobusu, który moment później rusza i drzwi urywa.chudy5d pisze:A przypadkiem "kierowca" Maserati nie powinien zostać ukarany mandatem? Przecież powinien się upewnić, że nie stwarza zagrożenia w ruchu, otwierając drzwi, czy jak to się profesjonalnie określa. Może ja się nie znam, bo prawa jazdy nie mam, ale mój tata się zdziwił, gdy mu powiedziałem, iż winnym uznano kierowcę autobusu. Ten stał wystarczająco daleko, żeby podczas ruszania nie naruszyć pojazdu stojącego obok zachodzącym tyłkiem autobusu.
Hamulce nie zadziałały?Szeregowy_Równoległy pisze:Wjechałem w stojących w korku z prędkością 70km/h.
Dokładnie, w tym przypadku winny jest kierowca autobusu, a kierowca Maserati odpowiada za parkowanie w niewłaściwym miejscu. Gdyby autobus cały czas jechał, to wtedy wina byłaby kierowcy Maserati.--_II pisze:Jak widać nie stał dość daleko, skoro dupą zdjął otwarte drzwi od Maserati. Zanim ruszył, powinien się upewnić, że może ruszyć i w nic nie przyłoży. Nie upewnił się, więc dostał kwita. A redaktor zakończył otwieranie drzwi zanim autobus ruszył, więc nie ma mowy o otwarciu drzwi bez zachowania ostrożności. Czym innym jest otwarcie drzwi przed jadącym pojazdem, a czym innym otwarcie drzwi obok stojącego autobusu, który moment później rusza i drzwi urywa.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Nie, wszystko działało, tylko z nieznanych przyczyn nie uznałem za stosowne hamować. 100zł mandatu dostałem plus punkty w liczbie 6, nie w kij dmuchałprimoż pisze:Hamulce nie zadziałały?Szeregowy_Równoległy pisze:Wjechałem w stojących w korku z prędkością 70km/h.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Szeregowy_Równoległy pisze:wszystko działało, tylko z nieznanych przyczyn nie uznałem za stosowne hamować
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow