Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.

Trasa tramwajowa na Tarchomin i Nowodwory

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Os0

Post autor: Os0 » 30 mar 2012, 15:22

Chyba chodzi o Powstańców Śląskich, ale tam robota zaraz się zacznie ;)
:mewa: 2 17 211 509 511 516 723 731 N03 N63
1 9 15 128 136 154 157 172 186 208 414 N01 N38 N88

MichalJ

Post autor: MichalJ » 30 mar 2012, 15:24

A jakąś zbudowano?

W zeszłym roku miały być oddane Tarchomin i Powstańców. Zwłaszcza na tej drugiej rytualne powtarzanie co pół roku, że jużjużjużaletonaprawdętymrazemjuż zaczynamy przypomina numery operetkowe ("ach śpieszmy się, ach śpieszmy się, tylko zaśpiewajmy jeszcze dwie piosenki...").

O spadnięciu z planów wszystkich pozostałych inwestycji to już nawet nie ma co mówić.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 30 mar 2012, 15:24

KwZ pisze:Wilanów?
No przecież nie było go i nie ma w umowie wieloletniej.

[ Dodano: |30 Mar 2012|, 2012 15:25 ]
Os0 pisze:Chyba chodzi o Powstańców Śląskich, ale tam robota zaraz się zacznie ;)
No to tam się już zaczęła. Wycięto krzaki, uzgadniane są sygnalizacje. Upadek? :>
MichalJ pisze:O spadnięciu z planów wszystkich pozostałych inwestycji to już nawet nie ma co mówić.
Jakich inwestycji z jakich planów? :>
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

MichalJ

Post autor: MichalJ » 30 mar 2012, 15:25

I to nas jakoś do niego przybliża? :)

[ Dodano: |30 Mar 2012|, 2012 15:27 ]
Jak czegoś nie było w 'umowie wieloletniej' (której treść primo jest tajna, secundo się zmienia), to znaczy, że nie było w planach?

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 30 mar 2012, 15:27

MichalJ pisze:I to nas jakoś do niego przybliża? :)
Nijak, ale zestawianie go z wykonywanymi inwestycjami drogowymi jest z twojej strony manipulacją i nierzetelnością. Jeżeli zestawisz z Trasą Olszynki Grochowskiej (ani planów, ani kasy), to wtedy proszę bardzo.

[ Dodano: |30 Mar 2012|, 2012 15:28 ]
MichalJ pisze:Jak czegoś nie było w 'umowie wieloletniej' (której treść primo jest tajna, secundo się zmienia), to znaczy, że nie było w planach?
To znaczy, że jest tak w planach, jak KDP do niedawna.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

MichalJ

Post autor: MichalJ » 30 mar 2012, 15:30

Z TOG to mogę zestawić tramwaj na Gocław albo na Siekierki.

Wilanów był obiecywany znacznie bardziej. Ale nie ja zacząłem o Wilanowie.

W zeszłym roku miały być oddane dwie nowe trasy tramwajowe i tego się trzymajmy.

Drogowcom też kilka inwestycji nie wyszło (obwodnica za Wiatraczną, trasa Świętokrzyska), ale coś jednak zbudowali.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 30 mar 2012, 15:40

MichalJ pisze:Z TOG to mogę zestawić tramwaj na Gocław albo na Siekierki.

Wilanów był obiecywany znacznie bardziej.
Ale mówimy o planach, czy o obietnicach, zdecyduj się. Bo jeśli chodzi o plany, harmonogramy i budżet, to Wilanów wygląda identycznie, jak Gocław, Siekierki i TOG. Niezależnie od tego, jak bardzo bym chciał, by się to jak najszybciej zmieniło. Szanse są, ale póki nie ma konkretnych decyzji, mówienie o "upadku" inwestycji jest nadużyciem. Nie może umrzeć coś, co się jeszcze dobrze nie urodziło.
MichalJ pisze:W zeszłym roku miały być oddane dwie nowe trasy tramwajowe i tego się trzymajmy.

Drogowcom też kilka inwestycji nie wyszło (obwodnica za Wiatraczną, trasa Świętokrzyska), ale coś jednak zbudowali.
A co oddali drogowcy w zeszłym roku? :>

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 30 mar 2012, 15:46

Bastian pisze:A co oddali drogowcy w zeszłym roku? :>
Andersa ( :roll: )?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 30 mar 2012, 15:48

KwZ pisze:
Bastian pisze:A co oddali drogowcy w zeszłym roku? :>
Andersa ( :roll: )?
S8 :P
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 30 mar 2012, 15:58

Nie mówmy o inwestycjach państwowych. Drogowcy miejscy oddali np. wiadukt Cybernetyki.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 30 mar 2012, 16:05

MichalJ pisze:Nie mówmy o inwestycjach państwowych. Drogowcy miejscy oddali np. wiadukt Cybernetyki.
Wiem, wiem - napisałem to z ironią, bo urzędnicy UD Bemowo mocno się chwalili tą inwestycją :)
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 30 mar 2012, 17:27

MichalJ pisze:
W zeszłym roku miały być oddane dwie nowe trasy tramwajowe i tego się trzymajmy.
Trzy, z czego jedna wyszła (Jagiellońska).
Tramwajarze też zbudowali - Zieleniecka-Targowa i Nowowiejska to inwestycje jak najbardziej, tylko w Twojej subiektywnej ocenie się nie mieszczą.

Jestem zresztą pewien, że jakby Powstańców Śląskich jednak wyszła, to byś z kolei narzekał, że 'to tylko połączenie istniejących odcinków i właściwie tylko jeden zespół przystankowy do sieci doszedł więc się nie liczy' :p
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 30 mar 2012, 17:30

Bastian pisze:Nie może umrzeć coś, co się jeszcze dobrze nie urodziło.
Medycyna zna pojęcie poronienia. ;-)
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 30 mar 2012, 18:06

MichalJ pisze:Drogowcy miejscy oddali np. wiadukt Cybernetyki.
No to też nie za wiele :>

MichalJ

Post autor: MichalJ » 30 mar 2012, 18:13

Absolutnie nie mam zamiaru narzekać na Powstańców, na poprzedni odcinek też nie narzekam. Ale niech kurde chociaż ZACZNĄ.

Natomiast tymczasówką przy cerkwi zachwycać się nie będę. Podobnie jak tymczasówkami przy Muzeum Lenina i przy Żabie. Znaczy dobrze, że były, ale doliczać do listy inwestycji - no sorry. No i źle, że nie ma takiego toru przy poczcie.

ODPOWIEDZ