Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Trasa tramwajowa na Tarchomin i Nowodwory
Moderator: Wiliam
A jakąś zbudowano?
W zeszłym roku miały być oddane Tarchomin i Powstańców. Zwłaszcza na tej drugiej rytualne powtarzanie co pół roku, że jużjużjużaletonaprawdętymrazemjuż zaczynamy przypomina numery operetkowe ("ach śpieszmy się, ach śpieszmy się, tylko zaśpiewajmy jeszcze dwie piosenki...").
O spadnięciu z planów wszystkich pozostałych inwestycji to już nawet nie ma co mówić.
W zeszłym roku miały być oddane Tarchomin i Powstańców. Zwłaszcza na tej drugiej rytualne powtarzanie co pół roku, że jużjużjużaletonaprawdętymrazemjuż zaczynamy przypomina numery operetkowe ("ach śpieszmy się, ach śpieszmy się, tylko zaśpiewajmy jeszcze dwie piosenki...").
O spadnięciu z planów wszystkich pozostałych inwestycji to już nawet nie ma co mówić.
- Bastian
- Sułtan Maroka
No przecież nie było go i nie ma w umowie wieloletniej.KwZ pisze:Wilanów?
[ Dodano: |30 Mar 2012|, 2012 15:25 ]
No to tam się już zaczęła. Wycięto krzaki, uzgadniane są sygnalizacje. Upadek?Os0 pisze:Chyba chodzi o Powstańców Śląskich, ale tam robota zaraz się zacznie
Jakich inwestycji z jakich planów?MichalJ pisze:O spadnięciu z planów wszystkich pozostałych inwestycji to już nawet nie ma co mówić.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nijak, ale zestawianie go z wykonywanymi inwestycjami drogowymi jest z twojej strony manipulacją i nierzetelnością. Jeżeli zestawisz z Trasą Olszynki Grochowskiej (ani planów, ani kasy), to wtedy proszę bardzo.MichalJ pisze:I to nas jakoś do niego przybliża?
[ Dodano: |30 Mar 2012|, 2012 15:28 ]
To znaczy, że jest tak w planach, jak KDP do niedawna.MichalJ pisze:Jak czegoś nie było w 'umowie wieloletniej' (której treść primo jest tajna, secundo się zmienia), to znaczy, że nie było w planach?
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Z TOG to mogę zestawić tramwaj na Gocław albo na Siekierki.
Wilanów był obiecywany znacznie bardziej. Ale nie ja zacząłem o Wilanowie.
W zeszłym roku miały być oddane dwie nowe trasy tramwajowe i tego się trzymajmy.
Drogowcom też kilka inwestycji nie wyszło (obwodnica za Wiatraczną, trasa Świętokrzyska), ale coś jednak zbudowali.
Wilanów był obiecywany znacznie bardziej. Ale nie ja zacząłem o Wilanowie.
W zeszłym roku miały być oddane dwie nowe trasy tramwajowe i tego się trzymajmy.
Drogowcom też kilka inwestycji nie wyszło (obwodnica za Wiatraczną, trasa Świętokrzyska), ale coś jednak zbudowali.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ale mówimy o planach, czy o obietnicach, zdecyduj się. Bo jeśli chodzi o plany, harmonogramy i budżet, to Wilanów wygląda identycznie, jak Gocław, Siekierki i TOG. Niezależnie od tego, jak bardzo bym chciał, by się to jak najszybciej zmieniło. Szanse są, ale póki nie ma konkretnych decyzji, mówienie o "upadku" inwestycji jest nadużyciem. Nie może umrzeć coś, co się jeszcze dobrze nie urodziło.MichalJ pisze:Z TOG to mogę zestawić tramwaj na Gocław albo na Siekierki.
Wilanów był obiecywany znacznie bardziej.
A co oddali drogowcy w zeszłym roku?MichalJ pisze:W zeszłym roku miały być oddane dwie nowe trasy tramwajowe i tego się trzymajmy.
S8KwZ pisze:Andersa (Bastian pisze:A co oddali drogowcy w zeszłym roku?)?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Wiem, wiem - napisałem to z ironią, bo urzędnicy UD Bemowo mocno się chwalili tą inwestycjąMichalJ pisze:Nie mówmy o inwestycjach państwowych. Drogowcy miejscy oddali np. wiadukt Cybernetyki.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Trzy, z czego jedna wyszła (Jagiellońska).MichalJ pisze:
Tramwajarze też zbudowali - Zieleniecka-Targowa i Nowowiejska to inwestycje jak najbardziej, tylko w Twojej subiektywnej ocenie się nie mieszczą.Drogowcom też kilka inwestycji nie wyszło (obwodnica za Wiatraczną, trasa Świętokrzyska), ale coś jednak zbudowali.
Jestem zresztą pewien, że jakby Powstańców Śląskich jednak wyszła, to byś z kolei narzekał, że 'to tylko połączenie istniejących odcinków i właściwie tylko jeden zespół przystankowy do sieci doszedł więc się nie liczy'
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
No to też nie za wieleMichalJ pisze:Drogowcy miejscy oddali np. wiadukt Cybernetyki.
Absolutnie nie mam zamiaru narzekać na Powstańców, na poprzedni odcinek też nie narzekam. Ale niech kurde chociaż ZACZNĄ.
Natomiast tymczasówką przy cerkwi zachwycać się nie będę. Podobnie jak tymczasówkami przy Muzeum Lenina i przy Żabie. Znaczy dobrze, że były, ale doliczać do listy inwestycji - no sorry. No i źle, że nie ma takiego toru przy poczcie.
Natomiast tymczasówką przy cerkwi zachwycać się nie będę. Podobnie jak tymczasówkami przy Muzeum Lenina i przy Żabie. Znaczy dobrze, że były, ale doliczać do listy inwestycji - no sorry. No i źle, że nie ma takiego toru przy poczcie.