TeraĹşniejszoĹÄ i przyszĹoĹÄ polskiej kolei
Moderator: JacekM
I pasują godzinowo. 
Przeglądając dokumenty trafiłem na wzmiankę dotyczącą budowy (przedłużenia) linii 24 na odcinku Zarzecze - Chorzew Siemkowice (jednotor bez druta z opcją jednej mijanki - nie ma jednak nazwy). To jeszcze PRLowskie plany, które już spadły dawno w niebyt czy jakieś w miarę aktualne?
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Wiem, że marudzę znowu na ten sam temat, ale:
Bonus: można tę zmianę potraktować jako ilustrację mojej wizji jednej kategorii ruchowej pociągów z różnymi klasami wagonów (odpowiadającymi dawniejszym ekspresom, pospiesznym i może jeszcze trzecia).
Ponawiam pytanie, czym mają różnić się TLK od EIC, skoro to te same wagony, ale i czasy przejazdu? Bo chyba nie faktem dopłacania do tego przez państwo?Gazeta Trójmiasto pisze:A konkretnie od 1 kwietnia zdegradowało większość pociągów EIC i Ex do kategorii TLK, co oznacza niższe ceny o 40-50 proc. W TLK Kaszub za przejazd do stolicy zapłacimy 68 zł (do 1 kwietnia w EIC Kaszub płaciliśmy 131 zł). Poza kategorią pociągu nic więcej ma się nie zmieniać. Pozostaną te same wagony, ale i czasy przejazdu.
Bonus: można tę zmianę potraktować jako ilustrację mojej wizji jednej kategorii ruchowej pociągów z różnymi klasami wagonów (odpowiadającymi dawniejszym ekspresom, pospiesznym i może jeszcze trzecia).
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Tutaj masz specyficzną sytuację. Klasa spadła, dzięki czemu ceny spadły. Jak się poprawi czas przejazdu to i kategorie wzrosną. Nie porównuj tego do sytuacji na całej sieci.KwZ pisze:Wiem, że marudzę znowu na ten sam temat, ale:Ponawiam pytanie, czym mają różnić się TLK od EIC, skoro to te same wagony, ale i czasy przejazdu? Bo chyba nie faktem dopłacania do tego przez państwo?Gazeta Trójmiasto pisze:A konkretnie od 1 kwietnia zdegradowało większość pociągów EIC i Ex do kategorii TLK, co oznacza niższe ceny o 40-50 proc. W TLK Kaszub za przejazd do stolicy zapłacimy 68 zł (do 1 kwietnia w EIC Kaszub płaciliśmy 131 zł). Poza kategorią pociągu nic więcej ma się nie zmieniać. Pozostaną te same wagony, ale i czasy przejazdu.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.