[Cz-wa] A może by tak nowa trasa tramwajowa?
Moderator: JacekM
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Podejrzewam, że nie udało Ci się zaobserwować, czy ma siedzenia 2+2 nad wózkami? 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Raczej uzupełnić - poprawić nie da rady, bo wymuszają go wózki tak naprawdę. Tak, wieść niesie, że o 14 miejsc siedzących ma się zwiększyć pojemność składu (zwiększyć, bo są one w miejscach tak naprawdę i tak niedostępnych dla osób stojących).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Otwarcie trasy na Błeszno już za tydzień, dwa! 
http://www.rynek-kolejowy.pl/34945/Nowa ... zesnia.htm
http://www.rynek-kolejowy.pl/34945/Nowa ... zesnia.htm
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
http://www.rynek-kolejowy.pl/fotorelacje/426
A miało byc tak pieknie
. No cóz, my zobaczymy jak to w praktyce wypadnie na naszej nowej linii i o ile będzie wolniej niz było w planach.
Czyli na nowowybudowanej linii prędkośc handlowa bedzie ponizej 15 km/h...Rozkład jazdy jest niestety zbyt optymistyczny. Założony czas przejazdu na poziomie 12 minut na nowym, czteroipółkilometrowym odcinku jest niemożliwy do zrealizowania i będziemy musieli go wydłużyć. Nawet do 20 minut...
A miało byc tak pieknie
To jeszcze trzeba zacytować następne dwa zdania:
Kiedy będzie poprawiona sygnalizacja, bo rozumiem, że te projekty już są?
Jestem pod wrażeniem, jak wiele zależy od pro-/anty-tramwajowości sygnalizacji. Może rzeczywiście w Wawie dałoby się skrócić czas przejazdu o 20%.
Dariusz Gawron pisze:Bierze się to między innymi z braku priorytetu dla tramwajów na prawie wszystkich skrzyżowaniach. Bez tego nie możemy osiągnąć tak wysokiej prędkości handlowej, która miała wynosić powyżej 25 kilometrów na godzinę.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Moim zdaniem Częstochowa ma zbyt krętą trasę i zbyt częste przystanki (średnia odleglość poniżej 400 metrów, jakieś 15% częściej, niż w Warszawie), by w ogóle zakładać 25 km/h. Ale 22-24 to już by mogło być zwłaszcza, że tam nie ma ani dużego ruchu, ani tak ważnych przecznic, by priorytet był nie do uzyskania.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Co to za szczególne warunki w Częstochowie, o których mówi gość z Pesy?
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tory są dośc blisko jak na skrajnię 2,40 a poza tym - nielicząc nielicznych (sic!) kompleksowo zrobionych odcinków nie posiadają od nowości odwodnienia,w związku z czym lubią się zapadać.
Tym niemniej, na Hutę (tzn. Kucelin) i tak Twistów nie puszczają, 7 osób na metrze tam raczej nie jeździ, więc, hm...
Tym niemniej, na Hutę (tzn. Kucelin) i tak Twistów nie puszczają, 7 osób na metrze tam raczej nie jeździ, więc, hm...
Parkitka tango down, bo trzeb abyłoby wyciąć krzaki, a poza tym w trakcie budowy byłyby korki:
https://www.transport-publiczny.pl/wiad ... 87145.html
https://www.transport-publiczny.pl/wiad ... 87145.html