Humor
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
- Bastian
- Sułtan Maroka
A więc nie rozumiesz, co znaczy "rasizm".BJ pisze:Stawiam równość między pojęciem "dowcip rasistowski" a "dowcip o Żydach/Murzynach".Bastian pisze:Wyobraź sobie, nie kpię. Immanentną cechą rasistowskich (twoje własne określenie!) żartów jest to, że śmieszą rasistów. I tym się różnią od dowcipów o Żydach i Murzynach.
Czy "Sęk" Dudka albo znany dowcip o kozie są antysemickie?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
solariskuba
- a/p TALENT
"Sęk" to przykład skeczów i dowcipów zwanych "szmoncesem". Wybitnymi twórcami byli poeci i twórcy pochodzenia żydowskiego / Tuwim, Słonimski, Krukowski-Lopek i wielu innych/.
Zazwyczaj była to subtelna kpina i żart językowy zasymilizowanej inteligencji pochodzenia żydowskiego na tzw. żydłaczenie u izraelitów / litwaków /którzy napłynęli z Rosji na przełomie XIX i XX wieku do tzw. Kongresówki.
Zazwyczaj była to subtelna kpina i żart językowy zasymilizowanej inteligencji pochodzenia żydowskiego na tzw. żydłaczenie u izraelitów / litwaków /którzy napłynęli z Rosji na przełomie XIX i XX wieku do tzw. Kongresówki.
Idiokracja nas otacza
- kulikowski
- fik
- Naczelne Chamidło
Ja myślę, że przez tydzień mojej nieobecności nic się nie zmieniło i nadal to ja jestem tu moderatorem, a nie Ty. I ja tak sobie myślę, że po to udostępniamy użytkownikom możliwość ignorowania innych użytkowników, całych tematów, bądź wręcz podforów, aby z niej korzystali. A z drugiej strony tak sobie myślę jeszcze, że mnie też śmieszą niektóre bardzo niesmaczne żarty, ale jednak ich tutaj nie publikuję. Jakoś nie bawi mnie tłumaczenie, że fakt, że mnie śmieszy dowcip o blondynce i dziku (kto zna, ten wie, kto nie zna, niech wyguglareserved pisze:Ja myślę, że trzeba ustalić pewne zasady wstawiania żartów w tym temacie.
Tylko dlaczego BJ sieje wiatr, a burzę zbierać muszę ja?
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Chyba dlatego:fik pisze:Tylko dlaczego BJ sieje wiatr, a burzę zbierać muszę ja?
A co do krotochwilnych obrazków, mnie ostatnio ubawił ten:fik pisze:(...)to ja jestem tu moderatorem(...)
Hola, hola! Ja wrzuciłem niewinny żarcik. To Reserved jak zawsze musiał się wtrącićfik pisze:Tylko dlaczego BJ sieje wiatr, a burzę zbierać muszę ja?
E, takiś poprawny, a wolność słowa chcesz ograniczać?reserved pisze:Ale jeżeli zabraniasz mi wypowiadać opinii na temat tego, co ja uważam, że powinno być zrobione to chyba coś jest nie tak.