Komunikacja miejska w czasie budowy II linii metra
Moderator: Wiliam
Rozumiem, że wszystkie linie nie wspomniane w rozpisce jeżdżą po staremu (501, 131, 422 etc.)? I jakie zyski ma dać nieskręcające co 20 min. 519, jeżeli zostają dużo częstsze 501 i 131 w takim wypadku?
- Bastian
- Sułtan Maroka
Skoro są dużo częstsze, to ich regularność mniej ucierpi na tym skręcie.Piter232 pisze:I jakie zyski ma dać nieskręcające co 20 min. 519, jeżeli zostają dużo częstsze 501 i 131 w takim wypadku?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Ale chyba lepsza fuzja z 512 - tak mi się wydaje. Czy miasteczko potrzebuje 522 - tego nie wiem.KwZ pisze:Ja pomyślałem o fuzji z 512, ale fakt, Miasteczko wygląda znacznie prawdopodobniej.Bastian pisze: Poza tym - co potem z 522? Obawiam się Miasteczka Wilanów (fuzja z 422).
Gorzej, takie 522 też nie mogłoby obronić częstotliwości. Znana by nie była zadowolona...
Mniejsza częstotliwość 520 to nie aż taki problem, podkręci się 182.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Gdyby wchodziła w grę, zostałaby dokonana już teraz. ZTM nie wycofa z Górczewskiej linii, którą dopiero co tam dał w celu propagandowym (nowa linia po nowym buspasie).Lukasz436 pisze:Ale chyba lepsza fuzja z 512
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Mnie też najpierw przyszło na myśl rozwiązanie sensowniejsze. Ale to w tej chwili nie jest istotne. A miasteczko? Jak im się da, to podziękują.Lukasz436 pisze:Ale chyba lepsza fuzja z 512 - tak mi się wydaje. Czy miasteczko potrzebuje 522 - tego nie wiem.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jeszcze jedno: gdyby wchodziła w grę fuzja z 512, teraz użyto by numeru np. Z20. 522 wręcz sugeruje wchłonięcie 422 wskutek wydłużenia po otwarciu Marszałkowskiej. Obym się mylił...
A co z odcinkiem wolskim? Przecież 422 i 522 obsługują zupełnie inne rejony, więc jak tę fuzję przeprowadzić?
O 520 na Żoliborzu jestem wyjątkowo spokojny. Nikt o zdrowych zmysłach nie będzie pchał tego autbusu w korki na Andersa, a często także już na Mickiewicza. Ani nikt normalny nie będzie tym tam jeździł, co pokazały pustki w autobusach Z-1. Ostatnio tramwajem 75 mijałem trzy uwięzione w korku.
O 520 na Żoliborzu jestem wyjątkowo spokojny. Nikt o zdrowych zmysłach nie będzie pchał tego autbusu w korki na Andersa, a często także już na Mickiewicza. Ani nikt normalny nie będzie tym tam jeździł, co pokazały pustki w autobusach Z-1. Ostatnio tramwajem 75 mijałem trzy uwięzione w korku.
Może żeby nie było odstraszających zetek przez 4 m-ce.Bastian pisze:522 (numer) to coś bardzo niepokojącego. Dlaczego 522? Czy nie grozi 520 na Żoliborz?
A w ogóle to Bielańska jest zamknięta, jak dobrze pamiętam (chyba tylko barierkami, ale jest). Poza tym coś czuję, że i 520/522 jednak zostaną tak na zawsze - docelowo pewnie 522 do Daszyńskiego (sic!)...
ŁK
- Bastian
- Sułtan Maroka
Wskrzeszając 506?osa pisze:A co z odcinkiem wolskim? Przecież 422 i 522 obsługują zupełnie inne rejony, więc jak tę fuzję przeprowadzić?
Wierzę w korki na Andersa, ale w zdrowe zmysły tych, którzy wciąż o tę linię walczą, ani tych, którzy mogliby taką decyzję podjąć, nie wierzę ani trochę.osa pisze:O 520 na Żoliborzu jestem wyjątkowo spokojny. Nikt o zdrowych zmysłach nie będzie pchał tego autbusu w korki na Andersa
Poza tym - ok, po 4 miesiącach likwidujemy zawrotkę przy Sienkiewicza i co robimy z 520? Na Centralnym już naprawdę nie ma jej gdzie upchnąć. Łączymy z powrotem z 522? Na Kole taki kalejdoskop numeracyjny może co najwyżej obudzić jakieś resentymenty. Nie podoba mi się to wszystko.
Wlot jest zamknięty. Wylot działa. Mnie raczej dziwi fakt, że jest zgoda na skręt z Senatorskiej w przystanek na środku placu.Łukasz pisze:A w ogóle to Bielańska jest zamknięta, jak dobrze pamiętam (chyba tylko barierkami, ale jest).
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Bastian
- Sułtan Maroka
Mnie nie w sytuacji, gdy Marszałkowska będzie przejezdna tylko od Królewskiejpawcio pisze:Mnie raczej dziwi fakt, że jest zgoda na skręt z Senatorskiej w przystanek na środku placu.
520 i 519 zresztą też z zawrotki na Marszałkowskiej przed Świętokrzyską to się będą musiały ewakuować już na początku czerwca. Ciekawe, gdzie wtedy zostaną upchnięte...
Prędzej niż o powrocie 520 na Żoliborz myślałbym o jakichś przetasowaniach na końcówkach wolsko-bemowskich. A może 520+523 z pominięciem Marszałkowskiej?
Prędzej niż o powrocie 520 na Żoliborz myślałbym o jakichś przetasowaniach na końcówkach wolsko-bemowskich. A może 520+523 z pominięciem Marszałkowskiej?
520 + 523 - wątpię. Niestety najbardziej śmierdzi 522 + 422 a 520 do Centrala.osa pisze:520 i 519 zresztą też z zawrotki na Marszałkowskiej przed Świętokrzyską to się będą musiały ewakuować już na początku czerwca. Ciekawe, gdzie wtedy zostaną upchnięte...
Pytanie jaka częstotliwość wtedy takiego 522 + 422. Mam wrażenie że chcę się posprzątać bałagan po 512 które została skierowane na Górczewską.
Bój się. Tasiemiec wyszedłby niesamowity. Co prawda 65 min rozkładowo wygląda jeszcze znośnie, ale korki na Marsa byłyby dotkliwe. Poza tym z Wiatraka co by zapewniło podaż? Ósemki??osa pisze:A może 520+523 z pominięciem Marszałkowskiej?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?