Sygnalizacja świetlna (skrzyżowania bez tramwajów!)
Moderator: Wiliam
-
Stary Pingwin
-
Stary Pingwin
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... ziala.htmlPrzy trasie prowadzącej do mostu Północnego powstało najbardziej skomplikowane skrzyżowanie w Warszawie. Wiszą tu aż 64 sygnalizatory. Żaden nie działa, bo kiedy je uruchomiono, od razu zablokowały przejazd
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ja czegoś nie rozumiem. Serio. Wczoraj i przedwczoraj nie działały światła przy skrzyżowaniu Banacha/ŻiW. I jeździło się łatwo i w miarę przyjemnie. Dzisiaj światła już są sprawne, więc rano korek w stronę Zawiszy zaczynał się przy Pruszkowskiej.
Zależy komu przyjemnie. Korek skręcających ze Żwirki w Banacha był gigantyczny.Szeregowy_Równoległy pisze:Ja czegoś nie rozumiem. Serio. Wczoraj i przedwczoraj nie działały światła przy skrzyżowaniu Banacha/ŻiW. I jeździło się łatwo i w miarę przyjemnie. Dzisiaj światła już są sprawne, więc rano korek w stronę Zawiszy zaczynał się przy Pruszkowskiej.
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Do 15 (do wtedy widziałem) nie był gigantyczny. Na pewno nie był większy niż dzisiaj, przy sprawnej sygnalizacji.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Z ZDM zatrzymano zdaje się więcej osób jednak.Stary Pingwin pisze:Nie umiem wklejać, więc napiszę-CBA wkroczyło do biura naszego ulubionego inżyniera, w związku z przetargami na sygnalizację świetlną(za GW i TVN Warszawa).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Żona skręcała ze Żwirek w Banacha po 9 we wtorek. Wyjechała samochodem z Natolina kilka minut przed 013A/504. Tenże ikarus minął ją, jak korkowała się na wspomnianym skręcie. IMHO to jednak (za) spory ten korek.Szeregowy_Równoległy pisze:Do 15 (do wtedy widziałem) nie był gigantyczny. Na pewno nie był większy niż dzisiaj, przy sprawnej sygnalizacji.
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
-
Stary Pingwin
- MeWa
- Cukiereczek
Odnośnie wydajności w ustawianiu znaków drogowych - ostatnio to samo skojarzyło mi się na pętli Al. Zieleniecka. Po co tam ustawiono znaki "ustąp pierwszeństwa" i "droga z pierwszeństwem"? Nie przypominam sobie, żeby na innych pętlach zachodziła konieczność ustawiania zwykłych znaków drogowych...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Oj bylem, bylem, do wylaczenia swiatel pletwe przylozylem.Stary Pingwin pisze:Glonojad, Coś w tym jest, że mamy najwyższą wydajność z hektara w produkcji sygnalizatorów i znaków drogowych. Byłeś może ostanio pod R4? To wygląda jak pijany sen projektanta.
Tyle, ze sama potrzeba swiatel w tym miejscu byla postulowana m.in. przez R4.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Stary Pingwin
Nie można było sygnalizatorów postawić na przecięciu Pstrowskiego z torami do/z zajezdni, a reszta ulic podporządkowana i jazda na zasadach ogólnych? Tramy zajezdniowe mają wysyp w określonych godzinach, potem spokój i cisza. Przecież to nie jest Woronicza/Wołoska, gdzie występuje ruch samochodowy o dużym natężeniu.
miłośnik 13N
Na Mokotowie to pewnie trzeba będzie wyjazdy robić godzinę wcześniej i przez pętlę, bo tam to się już świateł nie da wyłączyć ot tak.
[ Dodano: |19 Kwi 2012|, 2012 10:51 ]
[ Dodano: |19 Kwi 2012|, 2012 10:51 ]
Pewnie odnosili się do poprzedniej sytuacji i wyobrażali sobie, że na Pstrowskiego ruch będzie tylko rósł.Glonojad pisze: Tyle, ze sama potrzeba swiatel w tym miejscu byla postulowana m.in. przez R4.