Modele
Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy
Skoro M_Szymkowiak się pochwalił Albą, to i ja prezentuję swój najnowszy model własnej produkcji: Ikarus 411 #6551
http://www.parowozik.net/
Na głównej stronie już cztery warszawskie Ikarusy. Przemilczę cenę (za minimalnie więcej kupiłam przegubowego warszawskiego Solarisa...)
Dalej - zderzak niedocięty, brak rejestracji, o kabinie nawet nie marzę (bo i Rietze/Adam Modellbau w SU18 tego nie zrobili), a na przykładzie 1465 okna zostały niewiele poprawione. Jedynie 418 wygląda wg mnie najlepiej, a wszystkie Ikarusy mają wycięte dolne okna w pierwszych drzwiach, więc tyle dobrze
Na głównej stronie już cztery warszawskie Ikarusy. Przemilczę cenę (za minimalnie więcej kupiłam przegubowego warszawskiego Solarisa...)
Dalej - zderzak niedocięty, brak rejestracji, o kabinie nawet nie marzę (bo i Rietze/Adam Modellbau w SU18 tego nie zrobili), a na przykładzie 1465 okna zostały niewiele poprawione. Jedynie 418 wygląda wg mnie najlepiej, a wszystkie Ikarusy mają wycięte dolne okna w pierwszych drzwiach, więc tyle dobrze
Niestety nie mają już 289...MC pisze:http://www.parowozik.net/
A co do rejestracji - model najnowszego berlińskiego piętrusa ND 313 ze stajni Rietze takową posiada.
-
wydawnictwo ANSWER jakiś czas temu wydało ikarusa280 numer 1 styczniowyz2009roku,jelcza vecto to był numer 4 grudzień2007,w skali 1:43.wydawnictwo Orlik wydało solarisa urbino hybrid nr 12/2007roku,z orlika był też jelcz berjet,tramwaj konstal105n,tramwaj parówka przegubowa,wydawnictwo ADWmodel wydało ogórka i jeszcze był autosan chyba ANSWERA.To są modele z kartonu wymagające trochę cierpliwości.kupić je można w sklepach modelarskich najlepiej internetowych.sam mam na koncie sklejonego berjeta
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A skala? Bo stopiątka H0 niestety (dla mnie) nie była...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
OK. Sądziłem, że 1:43 dotyczyło tylko wydawnictwa ANSWER.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Witajcie Chciałbym wam przedstawić ogólnopolskie forum o tematyce komunikacyjnej i modelarskiej. Forum ma 2 lata i ciągle się rozwija. I dla tych którzy zaraz stwierdzą że że tak powiem nie jest na profesjonalnym hostingu itp. od razu mówię. Jest to forum zrodzone z pasji do komunikacji miejskiej, i przynajmniej do póki się nie rozwnie nie warto na razie myśleć o zminia hostingu.
Link: http://forumkomunikacyjnomodelarskie.jun.pl
Link: http://forumkomunikacyjnomodelarskie.jun.pl
-
- Kontakt: