Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych

Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu

Moderator: JacekM

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 19 kwie 2012, 21:06

A oficjalnie to 234 miał problemy z hamulcem na średnicy.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę :D
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach

przewoz

Post autor: przewoz » 19 kwie 2012, 21:09

Nieźle, jak na jeden dzień. Dwie blokady w 5 godzin.
Co chcą robić na torze nr 3?

Szymon
(Mr_Kolesław)
Kontakt:

Post autor: Szymon » 19 kwie 2012, 22:57

rufio198 pisze:A oficjalnie to 234 miał problemy z hamulcem na średnicy.
Dzięki czemu przez 70 minut gniłem w tunelu średnicowym bez zasięgu telefonu i ze szczątkowymi komunikatami maszynisty pociągu SKM o utrudnieniach, które przed nami wystąpiły. Był jakiś kretyński pomysł żeby cofać składy i wypuszczać ludzi na Powiślu. Kiedy maszynista przeszedł już na drugi koniec składu (2x14WE) to udało się wznowić ruch i maszynista z powrotem zmieniał kierunek ](*,)

Ze strony KM:
Koleje Mazowieckie pisze:Awaria pociągu na przystanku Warszawa Sródmieście
2012-04-19 20:06:21

Na przystanku Warszawa Śródmieście nastąpiła awaria (blokada hamulca) w składzie pociągu nr 234/5 rel. Warszawa Wschodnia (19:30) - Skierniewice (20:57). Do czasu odblokowania składu ruch pociągów na kierunku Warszawa Wschodnia - Warszawa Zachodnia po torze podmiejskim został wstrzymany.

Pociągi będą kierowane torem dalekobieżnym, przez Warszawę Centralną, z pominięciem przystanków: Warszawa Powiśle, Warszawa Śródmieście, Warszawa Ochota.

Na kierunku Warszawa Zachodnia - Warszawa Wschodnia ruch prowadzony jest bez zakłóceń.
Koleje Mazowieckie pisze:Przywrócenie ruchu pociągów przez Warszawę Śródmieście
2012-04-19 20:46:27

O godz. 20:45 przywrócono możliwość jazdy pociągów przez Warszawę Śródmieście, na kierunku Warszawa Wschodnia - Warszawa Zachodnia.

Z powodu przestoju i zakłóceń w ruchu pociągi przejeżdżające przez Warszawę Śródmieście mogą być opóźnione około 20 - 50 minut. Opóźnienia mogą występować do końca doby i ulegać zmianie.

Awatar użytkownika
marcin89

Post autor: marcin89 » 19 kwie 2012, 23:43

Szymon ja też byłem w identycznej sytuacji dwa miesiące temu i nawet o tej samej porze tyle że w S2. Postój w tunelu ok 65min :) Też mieli cofać. Tą biedną kierowniczkę to ludzie mało co nie zjedli. Pamiętam że Plus nie miał zasięgu ale na orange net mi ciągną :P I dzięki temu wiedziałem co sie dzieje ;)

Lonik

Post autor: Lonik » 20 kwie 2012, 0:56

marcin89 pisze:Szymon ja też byłem w identycznej sytuacji dwa miesiące temu i nawet o tej samej porze tyle że w S2. Postój w tunelu ok 65min :) Też mieli cofać. Tą biedną kierowniczkę to ludzie mało co nie zjedli. Pamiętam że Plus nie miał zasięgu ale na orange net mi ciągną :P I dzięki temu wiedziałem co sie dzieje ;)
Zasięgiem GSM/EDGE dysponuje tylko tunel dalekobieżny.
Na śródmieści na chwilę pojawia się zasięg i do zachodniej ginie.

Awatar użytkownika
marcin89

Post autor: marcin89 » 20 kwie 2012, 1:01

Lonik pisze: Zasięgiem GSM/EDGE dysponuje tylko tunel dalekobieżny.
Na śródmieści na chwilę pojawia się zasięg i do zachodniej ginie.
Prędzej do wschodniej ;) Do zachodniej sporadycznie zanika zasięg...

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 20 kwie 2012, 8:36

przewoz pisze: Co chcą robić na torze nr 3?

Z tego co mowia to szyne w tunelu beda wymieniac
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach

przewoz

Post autor: przewoz » 20 kwie 2012, 9:38

Na noc nie dało się?

Dziś jeszcze spokój :)
A nie, przepraszam. W Wesołej wyłamany drąg w jednym napędzie rogatkowym, czyli 20km/h, co dodatkowo wydłuża dojazd i przejazd pociągu przez przejazd kolejowy i koreczki z obu stron są nieuniknione. A biorąc pod uwagę, że jest to jeden z objazdów kociołka na Marsa i wczoraj też było tu wesoło.... to dziś będzie weselej.

Nxo

Post autor: Nxo » 20 kwie 2012, 10:02

ok 9:00 były jakieś problemy pomiędzy wschodnią a zachodnia
od powiśla do ochoty szybciej było się przesiąść na bus niż pociągiem / jakies 10 minut /

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 20 kwie 2012, 11:12

przewoz pisze:Na noc nie dało się?
Szyne w tunelu robic bede. Musza cala zdemontowac i nowa zalozyc. W nocy podobno by sie nie wyrobili

przewoz

Post autor: przewoz » 20 kwie 2012, 13:06

Na razie mało to dotyczy KM, ale jednak...
Jackowice - Żychlin
Przerwa w ruchu pociagów
Z powodu potrącenia osoby postronnej przy planowym zamknięciu jednego z torów nastapiła przerwa w ruchu pociągów.Przewidywany czas trwania ok.180 min.Ruch pociągów dalekobieżnych skierowano drogą okrężną przez st.Zgierz,Łowicz Gł. Za pociągi podmiejskie Przewozy Regionalne uruchamiają autobusową komunikację zastępczą
Problemy się zaczną, jak będą rozładowywać korek i znowu wszystko od Socho opóźnione..

Na chwilę obecną wychodzi na to, że utknął BWE z Berlina, Mewa ze Szczecina, któryś z Bydgoszczy do Lublina... Wszystko od 50 min wzwyż.
Do śmiertelnego wypadku doszło na torach niedaleko miejscowości Franciszków
Nowy (woj. łódzkie). Pociąg relacji Warszawa-Berlin potrącił mężczyznę,
prawdopodobnie pracownika wykonującego remont torowiska. Ruch na trasie między
Łowiczem a Kutnem został całkowicie wstrzymany.

- Do wypadku doszło przed godz. 11.00. Pociąg śmiertelnie potrącił
najprawdopodobniej jednego z pracowników wykonujących remont jednej nitki
torowiska. Mężczyzna zginął na miejscu - powiedział dla Onet rzecznik prasowy
policji w Kutnie.

Z powodu remontu na tej trasie pociągi poruszały się tylko po jednej nitce
torowiska. Teraz trasa jest całkowicie zablokowana w wyniku przeprowadzanych
przez policję czynności.

Na razie nie wiadomo, kiedy ruch zostanie wznowiony.
onet.pl

Nxo

Post autor: Nxo » 20 kwie 2012, 13:50

skm s1 do otwocka ma na chwile obecna na srodmiesciu +20 cos ze skierniewic ma +10 i rosnie

przewoz

Post autor: przewoz » 20 kwie 2012, 15:11

304252 miał w Wawrze +55:
http://infopasazer.intercity.pl/index_p ... d=31005598

Acz z Pruszkowa ruszył planowo.

A powodem był.... nie chcę zgadywać, ale pewnie miałbym rację:
Awaria pociągu rel. Łowicz - Warszawa przed Warszawą Zachodnią
2012-04-20 14:01:55

Przed stacją Warszawa Zachodnia nastąpiła awaria pociągu nr 9412 rel. Łowicz Główny (12:24) - Warszawa wschodnia (13:54) uniemożliwiająca dalszą jego jazdę.

Pociąg zostanie sprowadzony do stacji Warszawa Wschodnia z wykorzystaniem innego składu - wysłanego z Warszawy Zachodniej.

Ruch pociągów wjeżdżających do Warszawy z kierunku Żyrardowa i Sochaczewa został na około 30 minut wstrzymany. Pociągi będą opóźnione około 20 - 40 minut, opóźnienia mogą ulegać zmianie.

Przywrócenie rozkładowej organizacji ruchu na odcinku Warszawa Włochy - Warszawa Zachodnia
2012-04-20 15:07:07

O godz. 15:05 uszkodzony skład pociągu nr 9412 został sprowadzony do stacji Warszawa Włochy. Przywrócono możliwość rozkładowego kursowania pociągów z kierunków Żyrardowa i Sochaczewa.
Opóźnienia pociągów jadących przez miejsce wypadku: BWE +180, Bydgoszcz - Lublin i Mewa po +160. [niektóre już mają ponad 200].
Jeszcze pociągi między Dęblinem a Pilawą łapią po +15, mniej więcej tyle złapał jakiś Lublin - Bydgoszcz oraz Kraków - Warszawa.[/quote]

MichalJ

Post autor: MichalJ » 20 kwie 2012, 15:21

Ile jest torów z Włoch do Zachodniej? PIĘĆ. Z ilu z nich można pojechać na średnicę podmiejską. ZE WSZYSTKICH. Owszem, trzeba użyć innego peronu na Zachodniej, ale czy to pekapa przerasta?

przewoz

Post autor: przewoz » 20 kwie 2012, 15:40

Jeden zamknięty. Cztery. A ta SKMka po prostu pewnie zdążyła wjechać na odcinek za tym zdechlakiem. Musiała być opóźniona już, bo zdechlak planowo powinien jechać za nią.
W tym momencie ilość torów nie ma znaczenia. Zdechlaka ściągnięto do Włoch? Z tego co piszą na KM - tak. Więc i SKMkę może trzeba było cofać?
Tak więc nie ma co wyrokować. Jak SKMka stała na Włochach - to co innego.

ODPOWIEDZ