Tabor SKM w Warszawie
Moderator: JacekM
-
35WE sztuk dwie
http://www.tm7.pl/cpg1418/displayimage.php?pos=-18441
http://www.tm7.pl/cpg1418/displayimage.php?pos=-18441
Jeszcze nie są najwyraźniej skończone, a zakończone testy ruchowe na potrzeby badań wcale nie powodują automatycznego przyznania homologacji. Najpierw musi być opinia, pewnie właśnie jest to w trakcie załatwiania. Newag ma jeszcze czas na dostawę pierwszej sztuki, może dostarczą przed czasem. Inna sprawa to przeszkolenie obsługi i papierologia SKM<>Newag (odbiory etc).
Kurier kolejowy pisze:Już w maju pierwsze 35WE dotrą do SKM
Pierwsze elektryczne zespoły trakcyjne Impuls trafią do stołecznej SKM pod koniec tego miesiąca. Pojazdy przeszły pomyślnie wszystkie testy w Instytucie Kolejnictwa.
- Zgodnie z umową dwie sztuki 35WE zostaną przekazane SKM pod koniec maja – mówi Józef Michalik, dyrektor marketingu Newag S.A. – Docelowo w następnych miesiącach szeregi spółki zasili sześć nowych pojazdów.
Konkretna data oddania dwóch pierwszych maszyn nie jest jeszcze znana. Jak poinformowała nas warszawska SKM, nie wyznaczono jeszcze konkretnego dnia odbioru pierwszej partii zamówienia. Wiadomo natomiast, że kolejne cztery 35WE Newag wraz z Millenium Leasing planują oddać do lipca br.
Zakończył się już także ostatni etap testowania pociągów w Instytucie Kolejnictwa. - Wynik testów jest pozytywny, nie stwierdziliśmy żadnych usterek – informuje Sławomir Walczak, kierownik Laboratorium Badań Taboru w IK. – Właśnie rozpoczął się proces dopuszczenia pojazdów do ruchu w UTK.
Fot. Newag S.A.
Też jestem ciekawy. W końcu jest koniec maja, wg. umowy 2 sztuki powinny już być, ale ani widu, ani słychu. Codziennie szukam nowych zdjęć i filmów, ale nic nowego się nie pojawia. Na stronach z nowościami cisza. O inauguracji nikt nie słyszał do tej pory. Nawet (jeśli dobrze pamiętam) nie ma wyznaczonej konkretnej daty przekazania. A za oknem dalej słyszę tylko kible i elfy, czasem podwójne 19WE.Nxo pisze:czy wiadomo już kiedy 35WE trafią do obsługi liniowej
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Za to w środku mniej stopni od Elfa - trzy strefy podwyższonej podłogi zamiast czterech.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Mniej stopni i stopnie mniejsze, ale też chyba nierówne. Ale to trzeba ocenić na żywo, samemu.
Zobaczymy, jak się sprawdzą. W każdym razie pewnie jeszcze szkolenie maszynistów nas czeka, choć SKM ma nóż na gardle, bo jedna 19stka po wypadku, druga na PD...
Zobaczymy, jak się sprawdzą. W każdym razie pewnie jeszcze szkolenie maszynistów nas czeka, choć SKM ma nóż na gardle, bo jedna 19stka po wypadku, druga na PD...