Czasy przejazdu
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Marzą ci się 37-minutowe postoje, leniu? 
-
bartoni722
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
A to o mnie mówią, że ściemniacz i obibok...
Za długi czas przejazdu mają 160 i 202 w DŚ:
160
Dw. Centralny
- na odcinku DKS Targówek - Myszkowska (obecnie 4 minuty, proponowane 3 minuty) - tyczy się to też innych linii
- na odcinku Metro Ratusz Arsenał - Kino Femina (obecnie 3 minuty, proponowane 2 minuty)
160
Targówek
- na odcinku Dw. Centralny - Emilii Plater (obenie 2 minuty, proponowana 1 minuta)
- na odcinku Stare Miasto - Park Praski (obecnie 3 minuty, proponowane 2 minuty)
202
Suwalska
- na odcinku Bródno-Podgrodzie - Łojewska (obecnie 2 minuty, proponowana 1 minuta)
- na odcinku Szpital Bródnowski - Targówek-Ratusz (obecnie 2 minuty, proponowana 1 minuta)
- na odcinku Codzienna - Młodzieńcza (obecnie 2 minuty, proponowana 1 minuta)
- na odcinku Kościeliska - Trocka (obecnie 4 minuty, proponowane 3 minuty)
- na odcinku Cm. Bródnowski - Gilarska (obecnie 3 minuty, proponowane 2 minuty)
202
Bródno-Podgrodzie
- na odcinku Suwalska - Turmoncka (obecnie 3 minuty, proponowane 2 minuty)
- na odcinku Łabiszyńska - Kondratowicza (obecnie 2 minuty, proponowana 1 minuta)
- na odcinku Gilarska - Cm. Bródnowski (obecnie 4 minuty, proponowane 2 minuty)
- na odcinku Targówek-Ratusz - Szpital Bródnowski (obecnie 2 minuty, proponowana 1 minuta)
Krótko mówiąc odjąłbym 2 minuty dla 160 na półkurs w obydwu kierunkach, natomiast dla 202 odjąłbym 5 minut w obydwu półkursach. Obecnie 160 musi się wolno toczyć, bo rozkład jest ślimazarny, a i tak często te 2-3 minuty jest przed czasem (w szczególności w kierunku Dw. Centralnego). A brak obciętych minut rano i wieczorem dla 160 uważam za grubą przesadę. Natomiast 202 jest cudowną linią. Miałem taki przypadek, że kierowcą jadąc na Suwalską na Bazyliańskiej był już na +7 minut (na Trockiej było tylko +4-5 minut - dobrze, że udało mi się zdążyć), a to jeszcze nie koniec półkursu.
160
- na odcinku DKS Targówek - Myszkowska (obecnie 4 minuty, proponowane 3 minuty) - tyczy się to też innych linii
- na odcinku Metro Ratusz Arsenał - Kino Femina (obecnie 3 minuty, proponowane 2 minuty)
160
- na odcinku Dw. Centralny - Emilii Plater (obenie 2 minuty, proponowana 1 minuta)
- na odcinku Stare Miasto - Park Praski (obecnie 3 minuty, proponowane 2 minuty)
202
- na odcinku Bródno-Podgrodzie - Łojewska (obecnie 2 minuty, proponowana 1 minuta)
- na odcinku Szpital Bródnowski - Targówek-Ratusz (obecnie 2 minuty, proponowana 1 minuta)
- na odcinku Codzienna - Młodzieńcza (obecnie 2 minuty, proponowana 1 minuta)
- na odcinku Kościeliska - Trocka (obecnie 4 minuty, proponowane 3 minuty)
- na odcinku Cm. Bródnowski - Gilarska (obecnie 3 minuty, proponowane 2 minuty)
202
- na odcinku Suwalska - Turmoncka (obecnie 3 minuty, proponowane 2 minuty)
- na odcinku Łabiszyńska - Kondratowicza (obecnie 2 minuty, proponowana 1 minuta)
- na odcinku Gilarska - Cm. Bródnowski (obecnie 4 minuty, proponowane 2 minuty)
- na odcinku Targówek-Ratusz - Szpital Bródnowski (obecnie 2 minuty, proponowana 1 minuta)
Krótko mówiąc odjąłbym 2 minuty dla 160 na półkurs w obydwu kierunkach, natomiast dla 202 odjąłbym 5 minut w obydwu półkursach. Obecnie 160 musi się wolno toczyć, bo rozkład jest ślimazarny, a i tak często te 2-3 minuty jest przed czasem (w szczególności w kierunku Dw. Centralnego). A brak obciętych minut rano i wieczorem dla 160 uważam za grubą przesadę. Natomiast 202 jest cudowną linią. Miałem taki przypadek, że kierowcą jadąc na Suwalską na Bazyliańskiej był już na +7 minut (na Trockiej było tylko +4-5 minut - dobrze, że udało mi się zdążyć), a to jeszcze nie koniec półkursu.
- Patryk2222
Wylej nowy asfalt na odcinku Gorzykowska - Pratulińska i dopiero zabierz się za skracanie czasu przejazdu.ashir pisze:Za długi czas przejazdu mają 160 i 202 w DŚ:
160Dw. Centralny
A415>>3911>>3916>>3905>>4796>>4938
>>5457>>1804
D2156HM6UT POWER >> http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=xyaT6AMVrU0
Ehhh wspomnienia ostatnią jazdą 5202 https://www.youtube.com/watch?v=xdPpMuFIcAg
D2156HM6UT POWER >> http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=xyaT6AMVrU0
Ehhh wspomnienia ostatnią jazdą 5202 https://www.youtube.com/watch?v=xdPpMuFIcAg
Wiem, że asfalt jest w nie najlepszym stanie, tylko czy pas w kierunku Targówka jest w tak znakomitym stanie, że autobus rozkładowo między Myszkowską a DKS Targówek jedzie 2 minuty (w drugą 4 minuty), a raptem odległość między przystankami jest kilkanaście metrów krótsza. A z doświadczenia wiem, że 160 (inne linie też) na przystanek Myszkowska
Dw. centralny często przyjeżdża 1-2 minutę przed czasem.
Daj sobie spokój z tym 202, przecież i tak nikt tym nie jeździ 
A tak poważniej:
A tak poważniej:
W sumie to wszystkie linie jeżdżące z Podgrodzia mają taki czas przejazdu. Myślę, że 3 minuty od pętli do ratusza, to jednak troszkę za mało, nie zawsze trafi się na dogodne światła. Aczkolwiek na 202 jest z kolei znikoma wymiana pasażerska...ashir pisze:- na odcinku Bródno-Podgrodzie - Łojewska (obecnie 2 minuty, proponowana 1 minuta)
Ja czasami jeżdżę.radeom pisze:Daj sobie spokój z tym 202, przecież i tak nikt tym nie jeździ
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Dokładnie. To, że czasem nadrabia się tam minutę ryzykując uszkodzenie wozu, nie oznacza, że rozkład należy ściąć.Patryk2222 pisze:Wylej nowy asfalt na odcinku Gorzykowska - Pratulińska i dopiero zabierz się za skracanie czasu przejazdu.ashir pisze:Za długi czas przejazdu mają 160 i 202 w DŚ:
160Dw. Centralny
No tym polega socjalna funkcja większości socjaliDomas pisze:"Nie ruszać! Linia zaspokaja potrzeby kierowcy i jego rodziny!"radeom pisze:Daj sobie spokój z tym 202, przecież i tak nikt tym nie jeździ