Nowe nazwy przystanków
UD Ochota? UD to prędzej mi się kojarzy z Unią Demokratyczną niż z urzędem dzielnicowym. Wiem, że to już polityczna prehistoria (sprzed 20 lat), ale UD chyba jednak nie jest zbyt rozpowszechnionym skrótem, żeby zastosować go w nazwie przystanków. Skrótów powinno być zresztą jak najmniej, wystarczy już tych POD i CH.
Ja tam nie wiem, ja chumanistaOs0 pisze:Dioda nie musi wcale świecićdrapka pisze:rodzaju zastosowanego elementu świetlnego w diodach![]()
Ale np. dioda LED a i owszem
[ Dodano: |9 Maj 2012|, 2012 12:29 ]
reserved pisze:DH Smyk, CH Reduta, UD Ochota. Dla mnie to jest logiczne.
Dobrze, że nie powstało Centrum Handlowe Uniwersytet Jagielloński...
Popatrz, jaka franca!
http://bk.ch.uj.edu.pldrapka pisze:Dobrze, że nie powstało Centrum Handlowe Uniwersytet Jagielloński...
- MeWa
- Cukiereczek
Mnie Urząd Dzielnicy Ochota nie razi w ogóle, a nawet mi się bardziej podoba niż obecny potworek "Ochota - Ratusz". Natomiast sformułowanie "Urząd Ochoty" w ogóle jest niejasne.
PS Wydaje mi się, że będziemy mieli stację Warszawa Ursus-Niedźwiadek (z łącznikiem)
Tak... Świetnie będzie się komponować ze stacją Stadion (Narodowy) pół kilometra dalej...Dantte pisze:Fuj, nie, ble, łeeh. To w takim razie Wybreże Szczecińskie też bym zmienił na Stadion Narodowy, może i al. Zieleniecką, no i jeszcze stację kolejową zmienić na Stadion.. Narodowy!reserved pisze: Rondo WaszyngtonaStadion Narodowy
PS Wydaje mi się, że będziemy mieli stację Warszawa Ursus-Niedźwiadek (z łącznikiem)
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Popieram, tylko oczywiście czytane [urząd dzielnicy ochota].MZ pisze: stąd też podtrzymuję moją wcześniejszą propozycję nazw "UD OCHOTA", "UD WŁOCHY" itp.
I ludzie będą myśleć, że mogą się przesiąść na pociąg/metro?reserved pisze:Rondo WaszyngtonaStadion Narodowy
Nazwa stacji się powinna zmienić. Ochota coś kolwiek jest duża i raczej nie tam.reserved pisze:ZP Pl. Zawiszy jest przy PKP WKD Ochota
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!