Warszawskie dworce i przystanki kolejowe
Moderator: JacekM
Piramidalna bzdura i brak myślenia ze strony PKP... Żeby chociaż powiesili drogowskazy, bo znam sporo osób, które na Wolę szły po torach...MeWa pisze:20 maja br. do historii odchodzi przystanek Warszawa Wola![]()
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- fik
- Naczelne Chamidło
Zdarzyło mi się z RZS na Kasprzaka jechać 40 minut... Decyzja jest idiotyczna, nie ma o czym rozmawiać, Czesi w ramach jednej stacji (Praha-Smichov) mają trzy punkty taryfowe i nikomu to nie przeszkadza.MichalJ pisze:Dłużej będzie stać w korku, niż zajmie mu pójście do kasy?
A dopiero będzie zabawnie, jak Hafas komuś pokaże pięciominutową przesiadkę z kierunku skierniewickiego (wjazd na peron 2) na "peron 8".
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- R-9 Chełmska
Może zrobią jak ze skrajnymi peronami w Monachium, wpisując ją w hafas jako kilkuminutowy spacer? Ale w Polsce to pewnie za trudne.fik pisze:Zdarzyło mi się z RZS na Kasprzaka jechać 40 minut... Decyzja jest idiotyczna, nie ma o czym rozmawiać, Czesi w ramach jednej stacji (Praha-Smichov) mają trzy punkty taryfowe i nikomu to nie przeszkadza.MichalJ pisze:Dłużej będzie stać w korku, niż zajmie mu pójście do kasy?
A dopiero będzie zabawnie, jak Hafas komuś pokaże pięciominutową przesiadkę z kierunku skierniewickiego (wjazd na peron 2) na "peron 8".
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
W Katowicach i tak jest dalej, bo dochodzi jeszcze choćby przejście przez skrzyżowanie.chester pisze:Myślałem, że po aferze z "Peronem 5" w Katowicach już nikt nie będzie kombinować z wycieczkami przez miasto do innego peronu tej samej stacji.
Ale mimo to rozumiem te wszystkie problemy związane z Warszawą Wola i faktycznie nie wszystko jest takie oczywiste.
Wy to o przyszłości a taka opcja jest zrealizowana na Wschodnim. Jeszcze niedawno przejście z peronu 6 na 5 zajmowało kilkanaście, kilkadziesiąt sekund. Obecnie jest to wyprawa krajoznawcza. Oczywiście dla osób znających dworzec. Droga wiedzie następująco: Schodzimy do tunelu wschodniego i kierujemy się w stronę Lubelskiej (innej możliwości nie ma). Tunel centralny jest całkowicie zamknięty więc zostaje tylko zachodni, lecz tu wstęp jest jeszcze dodatkowo utrudniony przez urządzenia ułożone po obu stronach wejścia. Po przeciśnięciu się już tylko krok aby znaleźć się na w/w peronie.
Zapomniałem dodać, że przy jedynym zejściu z peronu 6 i 7 ustawione są rusztowania i malowane są zadaszenia.
Zapomniałem dodać, że przy jedynym zejściu z peronu 6 i 7 ustawione są rusztowania i malowane są zadaszenia.
Tak. Jedyne wyjście jest od strony Lubelskiej.aaa pisze:A to tunel wschodni na wysokości peronu 5 jest zamknięty, że trzeba na lubelską iść?
Na następne EURO w PolsceBJ pisze:Kiedy będą remontowane pozostałe perony na DwW?
Na razie to zaczęli demolować (chyba) 3 peron. Koparka rozłupuje świeżą nawierzchnię.
Nie będą na razie. Maja tylko przejść naprawę. Jak? Nie wiem.
[ Dodano: |10 Maj 2012|, 2012 21:40 ]
[ Dodano: |10 Maj 2012|, 2012 21:40 ]
Tak, dziś zamknięty od razu za peronem szóstym.aaa pisze:A to tunel wschodni na wysokości peronu 5 jest zamknięty, że trzeba na lubelską iść?