Warszawskie dworce i przystanki kolejowe

Moderator: JacekM

Nxo

Post autor: Nxo » 14 maja 2012, 15:40

dziś widziałem jakieś roboty na peronie 1 /chyba wymieniają nawierzchnie/ widziałem tam panów z zagęszczarką

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 14 maja 2012, 15:49

Zgadza się. Jest wymiana nawierzchni.

Do jutra mają uruchomić te nowe wyświetlacze - przynajmniej takie plany są.
Z tego co mi mówiono to władze wyższe mogą zgodzić się o przesunięcie terminu góra do końca tego tygodnia.

Dodatkowo na peronach na wiatach mają być zamontowane lampy oświetleniowe jedna przy drugiej ( info od pracowników PKP Energetyka, którzy będą je montować ) - to co teraz jest to klasyczna prowizorka ( więc szukanie sensacji z obecnie wiszącymi lampami przez jednego z użytkowników tego forum jest bezcelowe ).

W tunelach też ma być jaśniej, ale lampy nie będą rozmieszczone jedna obok drugiej.

Wigwam na peronie 6 prawdopodobnie zostanie :D
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę :D
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach

Nxo

Post autor: Nxo » 14 maja 2012, 15:54

a czy masz może informację czy na podmiejskich tez wymienią samą nawierzchnie czy pozostanie taki syf

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 14 maja 2012, 17:41

rufio198 pisze:Wigwam
?
Co to jest, to ja wiem, ale jakie znaczenie ma na DwW ;)

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 14 maja 2012, 18:46

Nxo pisze:a czy masz może informację czy na podmiejskich tez wymienią samą nawierzchnie czy pozostanie taki syf

Poki co to nie. Na pierwszym maja mniej roboty- wystarczy wymienic nawierzchnie. Na 6 i 7 trzeba rozwalac perony i budowac od nowa
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach

przewoz

Post autor: przewoz » 14 maja 2012, 21:02

rufio198 pisze:Do jutra mają uruchomić te nowe wyświetlacze - przynajmniej takie plany są.
Od soboty spece programują te wyświetlacze, więc jest nadzieja, choć do wielu jeszcze dziś kable doprowadzali... Tak więc myślę, że jak jutro, to późnym wieczorem i tylko do włączenia, żeby sprawdzić. Bo cały system trzeba jeszcze uruchomić, a to też chwilę może potrwać. Na Centralnym już kolejny miesiąc ;)
BJ pisze:Co to jest, to ja wiem, ale jakie znaczenie ma na DwW
Takie, jak co dzień widać :)
rufio198 pisze:Wigwam na peronie 6 prawdopodobnie zostanie
Czyli przetrwa kolejny kataklizm: EURO :D
Wschodni rozwalą, a buda stać będzie :P

przewoz

Post autor: przewoz » 16 maja 2012, 19:54

Rafał, a co postawili właśnie jakieś 20 metrów przed wigwamem w stronę wschodnią? Wygląda jak mały przeszklony toi-toi :] Może jednak nowa buda? Ale aż śmieszna :D
Jeszcze wklepali wielki napis "wynajem tel...."

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 16 maja 2012, 21:13

A nie wiem - ostatni raz byłem na Wschodnim w noc z pn/wt i nic jeszcze nie było. Zaskoczyłeś mnie tą informacją

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 16 maja 2012, 22:59

Razem dla Wawra pisze:Estetyzacja przejścia pod torami przy stacji PKP Wawer do 25 maja 2012 r., wejście dla niepełnosprawnych do 2014 roku, a sprawa monitoringu w trakcie realizacji – takie działania spółki PKP udało się wywalczyć naszą akcją przeprowadzoną we współdziałaniu z mieszkańcami osiedla Wawer.

O szczegółach mogą Państwo przeczytać w załączonym poniżej piśmie:
http://www.razemdlawawra.pl/?p=392

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 17 maja 2012, 6:06

Wigwam mi rozbiora. Ta budka o ktorej pisal Przewoz to tymczasowa, maja postawic kontener na miejscu obecnego wigwamu. Jestem zdeczka niepocieszony

przewoz

Post autor: przewoz » 17 maja 2012, 9:25

Może będzie lepszy :]

Dziś dopiero widziałem wyświetlacz na WWo działający o własnych siłach (jeżeli chodzi o elektrykę). Ale jeszcze w trybie offline. W każdym razie dalej do wielu wyświetlaczy i głośników kabli nawet nie podłączono.

A na peronie 6 i 7 przenoszą wyświetlacze pod wiatami w miejsce, w którym były zainstalowane te stare. Może i słusznie, skoro tylko 2 wyświetlacze na peron będą plus te duże.

Awatar użytkownika
endrju

Post autor: endrju » 18 maja 2012, 13:57

wczoraj na Dw. Zach. zauważyłem, że pootwierane są niektóre drzwi wind służących niegdyś do przewozu towarów między peronami. Przed jedną z wind stało kilka worów z różnymi odpadami (ciuchy, książki, jakieś sprzęty i inne śmiecie). Domyslam się, że to "skarby" wyciągnięte z tunelu łączącego windy. Zastanawiam się, po co jest to robione. Czy te tunele i windy mają być przywrócone do eksploatacji?

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 18 maja 2012, 15:28

przewoz pisze:Może będzie lepszy :]

Dziś dopiero widziałem wyświetlacz na WWo działający o własnych siłach (jeżeli chodzi o elektrykę). Ale jeszcze w trybie offline. W każdym razie dalej do wielu wyświetlaczy i głośników kabli nawet nie podłączono.
I na każdym napisane duże IP.
ŁK

przewoz

Post autor: przewoz » 18 maja 2012, 21:16

Dziś wieczorem już te peronowe zaczynały działać, ale póki co też w trybie offline. Natomiast... zaczynają równać (asfaltem) perony. Polega to na dołożeniu cienkiej warstwy asfaltu. Jak dla mnie - na szybko - może być. Byle krawędź była równa. Co ciekawe - przy ruchu pociągów to robili. Na zachodnim też krawędzie mają jakoś równać.

przewoz

Post autor: przewoz » 19 maja 2012, 17:51

Peron szósty wyłączony (w końcu). Ciąg dalszy asfaltowania. Coś tam więcej już wyświetlają wyświetlacze, ale nie można się tym sugerować, bo póki co to głupoty :)
Na Stadionie udało się na czas pokazu lokomotyw ustawić napis "pociągi w kierunku wschodnim kursują z pominięciem przystanku Warszawa Stadion". Łał... szkoda, że opóźnień nie ma kto wklepywać.
Na umytych ekranach dźwiękochłonnych przy Wschodnim pojawiły się świeże wrzuty...

ODPOWIEDZ